Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hibernate v kubuntu  (Přečteno 3663 krát)

krach

• Návštěvník
Hibernate v kubuntu
« kdy: 03 Srpna 2006, 14:23:50 »
Mam ubuntu 6.06 a na to doinstalovane kubuntu. V gnome mam standartne polozku hibernovat, ktera bez problemu funguje, avsak pote co jsem doinstaloval kubuntu, tak hibernate zmizelo. Jak muzu pouzit hibernate v kubuntu? (Prece jenom mi prijde dost tezkopadne prepnout uzivatele do gnome a pak dat hibernate:))

krach

zigi

• Aktivní člen
  • *
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2006, 14:44:27 »
..:: be free - use kubuntu ::..

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #2 kdy: 03 Srpna 2006, 14:46:07 »
Bud muzes hibernovat prikazem do konzole, nebo spust klaptopdeamon a v tray budes mit ikonku, nebo si nainstaluj kpowersave a v tray budes mit zase jinou ikonku. :)
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

krach

• Návštěvník
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #3 kdy: 03 Srpna 2006, 16:01:08 »
Zkusil jsem nejdrive ten kpowersave. Ten bohuzel vyhodil hlasku ohledne toho, ze amarok cte z ntfs disku a po te muj pocitac presel do stavu kdy blikaly led diody ale nevypnul se. Obnoveni jiz taky nefungovalo. Hodil jsem tam zpatky klaptopdaemon a pomoci prikazu klaptop_acpi_helper --hibernate vse fungoval vyborne. Akorat nemam poneti jak mam spustit klaptopdaemon a tim dostat do tray  tu ikonu.

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #4 kdy: 03 Srpna 2006, 16:18:37 »
V kcontrol je modul na nastaveni klaptop a v jedne casi je i moznost zobrazovat ikonu v tray.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

krach

• Návštěvník
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #5 kdy: 03 Srpna 2006, 16:31:44 »
No jedine co je v kcontrol je slozka sprava napajeni a tam je zobrazit indikator baterie, ktery mam zaskrtly. Nicmene mam externi baterku a desknote a po zaskrnutni toho policka se mi zadna ikona v tray nezobrazi.

krach

• Návštěvník
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #6 kdy: 04 Srpna 2006, 14:01:28 »
A hodila by se funkce hibernovat i v menu pri uzamknuti konsole. Tak by se po zamknuti mohlo jednoduse hibernovat.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #7 kdy: 04 Srpna 2006, 15:03:44 »
Citace: krach
No jedine co je v kcontrol je slozka sprava napajeni a tam je zobrazit indikator baterie, ktery mam zaskrtly. Nicmene mam externi baterku a desknote a po zaskrnutni toho policka se mi zadna ikona v tray nezobrazi.
Dole je tlacitko "Spustit indikatr baterie" Me to tak fachcilo.

Citace: krach
A hodila by se funkce hibernovat i v menu pri uzamknuti konsole. Tak by se po zamknuti mohlo jednoduse hibernovat.
Zajimave je, ze jak v Gnome tak i v XFCE4(Xubuntu) tyhle moznosti pri vypinani jsou. Chybi jen v KDE.
Uz jsem se na to tu kdysi ptal, ale nikdo neodpovedel jak na to.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

krach

• Návštěvník
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #8 kdy: 04 Srpna 2006, 16:35:29 »
Bohuzel "Spustit indikator baterie" nefunguje. Mozna to bude tim, ze mam externi baterku. Mas desktop nebo notebook? Nejde mi vubec o baterku, ale o moznost hibernovat:) Opravdu je to trosku tezkopadne, kdyz dam uzavrit konzoli nasledne se prepnu do textoveho rezimu a pote z prikazoveho radku spustim hibernaci:)

Kdo vi jak dostat do KDE vypinaciho menu hibernate?

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #9 kdy: 04 Srpna 2006, 17:37:44 »
jo, mam notas. Skus nainstali KshutDown. Je to klikaci blbustka. Na konsolu doporucuju Yakuake.

Viz
Kód: [Vybrat]
http://www.abclinuxu.cz/clanky/recenze/kuake-vs.-yakuakeLibi se mi to. :) Neco podobneho jsem kdysi hledal.

N. Á. V. O. D. Y.

krach

• Návštěvník
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #10 kdy: 05 Srpna 2006, 11:55:37 »
Ten KshutDown se zda, ze umi jenom vypinat a lockovat komp. Nebo myslis si nadefinovat vlastni extras user commands? A co si myslel tim Yakuake? Je to jenom konsole, to mi moc nepomuze v tom jak dostat do menu KDE hibernaci.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Hibernate v kubuntu
« Odpověď #11 kdy: 05 Srpna 2006, 12:54:17 »
Ten tvuj prikaz "klaptop_acpi_helper --hibernate", ktery ti funguje(me taky), jsem zamenil za prikaz v KshutDown.

Puvodni s konkou vypinani "/sbin/shutdown" nahradit "klaptop_acpi_helper --hibernate"
configure kshutdown-cinnosti-edit

Me to normal uspalo.

Yakuake je pouze program konsole. Ale velkou vyhodu, pri zmacknutu F12 ti vyjede na aktualni plose a stejne ti i odjede. Lze ho i hezky nastavit.

N. Á. V. O. D. Y.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.