Zdravím všechny příznivce Linuxu,
po vydání Ubuntu 8.04 jsem už pevně rozhodnut přejít na svém notebooku na linuxový systém. O víkendu jsem si stáhl Hardyho a jako live CD vyzkoušel - hlavně co se týče ovladačů. Věci jako bluetooth, wifi atd. se kterýma jsem měl dříve problém pracovaly bez problémů. Bohužel se nevyznám v názvech programového vybavení Ubuntu, proto bych poprosil, jestli by mi někdo mohl z místních znalých kouknout na následující programové požadavky a poznamenat, zda-li mají v Hardym ekvivalentní náhradu:
1) PIM aplikace, synchronizace s Palm TX & Google Calendar (kalendář, úkoly, kontakty, poznámky) - Evolution? Synchronizaci s Palmem se mi podařilo rozchodit.
2) MP3 přehrávač + DVD přehrávač + přehrávání DivX - lze provozovat VLC?
3) Programování v AJAXu, C/C++, databáze SQL, JavaScript atd., existuje kvalitní editor se zvýrazněním syntaxe + kompilátory (ve WIN používám DevC++, MS SQL 2005, Notepad++, Visual Studio)?
4) Blog: nyní používám Windows Live Writer pro komunikaci s Blogger.com, existuje něco podobného v Ubuntu?
5) IM komunikace: ICQ, Skype, GoogleTalk (Pidgin, Skype pro Linux, s Google Talkem jsem odkázán na web rozhraní?)
6) Office balík, nutná kompatibilita alepsoň s MS Office 2003 (OpenOffice.org?)
7) Správa fotografií (Picasa2) - vím, že existuje linuxová verze, čili tady je to OK.
Předem děkuju.