Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vychází Google Chrome  (Přečteno 54305 krát)

qUAKER

• Host
Re: Vychází Google Chrome
« Odpověď #75 kdy: 05 Září 2008, 16:50:30 »
Darek: proč? FF je použitelný i bez pluginů, jediné pluginy co používám když jsem na FF jsou adblock a flashblock, u Epiphany to samé.

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #76 kdy: 05 Září 2008, 16:54:23 »
Darek: proč? FF je použitelný i bez pluginů, jediné pluginy co používám když jsem na FF jsou adblock a flashblock, u Epiphany to samé.
Když používáš jenom jeden plugin tak kéž mohla Chrome umět ale zase je začátek. Já mám jich hodně pluginů tak proto potřebuju něco na věci.
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

pivik

• Host
« Odpověď #77 kdy: 05 Září 2008, 19:20:00 »
Tak jsem Chrome zkusil na Windows a docela mě mile překvapil. Je hodně rychlý a hlavně přehledný. Hned jak bude pro Linux, tak ho instaluju jako alternativu k Firefoxu.

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
  • Skill: Shit_happens
« Odpověď #78 kdy: 05 Září 2008, 21:13:55 »
Tak jsem Chrome zkusil na Windows a docela mě mile překvapil. Je hodně rychlý a hlavně přehledný. Hned jak bude pro Linux, tak ho instaluju jako alternativu k Firefoxu.

jj, dneska jsem s ním pracoval chvilku dýl a jsem s ním opravdu spokojenej! jako alternativa určitě nebude špatnej, akorát některý věci jsou tam jinde/jinak, takže si to chce zvyknout, není to ale řešený nijak těžkopádně, takže docela pohoda...

nebylo by špatný v něm udělat něco jako speed dial v Opeře, ale pak už bych možná začal vážně přemýšlet o přechodu...

jinak náš web se pod ním zobrazuje docela špatně, takže admin bude jistě skákat radostí...  ;D
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #79 kdy: 05 Září 2008, 21:17:53 »
jinak náš web se pod ním zobrazuje docela špatně, takže admin bude jistě skákat radostí...  ;D

jestli nedodrzuje standarty ( jak je zvykem u IE ) tak budu vrazdit
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

qUAKER

• Host
« Odpověď #80 kdy: 06 Září 2008, 10:02:14 »

používá webkit, takže stejně jako opera

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #81 kdy: 06 Září 2008, 10:15:09 »
Vcera sem na manzelcin PC s XP nainstalil Chrome a byl sem prijemne prekvapen. Je to netradicni reseni prohlizece, ale je prehledne a urcite si ziska oblibu. Poustel sem si z archivu TV Nova spravy a oproti Firefoxu se ten stream nesekal...takze Chrome 1A.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #82 kdy: 06 Září 2008, 12:14:11 »

používá webkit, takže stejně jako opera
Opera používá Presto, WebKit je např. v Safari a je to fork KHTML
Zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_web_browsers
« Poslední změna: 06 Září 2008, 12:46:09 od Yontalcar »
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
  • Skill: Shit_happens
« Odpověď #83 kdy: 06 Září 2008, 12:38:19 »
ne, že bych nějakejm jádrům rozuměl, ale pravdu bude mít asi Yontalcar, protože v Opeře se náš web zobrazuje normálně...
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #84 kdy: 10 Září 2008, 09:29:00 »
http://osnews.com/story/20270/There_s_More_Than_a_Browser_War/page1/

Zajímavý náhled na to proč vlastně google uvedl chrome - vidí to trochu více ze široka než jen jako snahu získat podíl na trhu prohlížečů, ale jako způsob jak udržet a posílit pozici vlastního vyhledávače (+řadu dalších věcí) . Byť je to dlouhé a v cizí řeči, doporučuji přečíst :)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #85 kdy: 10 Září 2008, 10:16:07 »

Zajímavý náhled na to proč vlastně google uvedl chrome ...

Uff. Přelouskal jsem to celé. Doporučuju přečíst! Hlavně třetí část, kde je odhalen podle mne velice reálný důvod, proč chrome vyšel. A ten (pro linuxáka a obyčejného uživatele trochu pesimistický) výhled do roku 2009 taky považuju za velice střízlivý a možný.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

dan

• Návštěvník
« Odpověď #86 kdy: 16 Září 2008, 10:01:13 »
Vyšel prohlížeč CrossOver Chromium, který je založený na kódu prohlížeče Google Chrome a je upravený pro běh pod wine. http://www.codeweavers.com/services/ports/chromium/

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #87 kdy: 16 Září 2008, 11:22:28 »
jednej veci nerozumiem: autor tvrdí, že google sa snaží udržať svoju dominanciu podporovaním html+javascript. na druhej strane však očakáva, že microsoft predstaví vyhľadávač schopný indexovať RIA (stránky vo flashu, jave..). nechápem, prečo by na takom vyhľadávacom algoritme nemal pracovať aj google a predstaviť ho tiež? ak by taký algoritmus spravil, celá konšprirácia článku by padla. čo by ma teda vôbec neprekvapilo..
ten článok mi prišiel skôr ako bububu a zveličovanie všeobecne známych vecí. mno, veď ja len tak.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #88 kdy: 16 Září 2008, 11:30:44 »
Urcite kazda dalsi moznost krom IE pro platformu Win je velice vitana, jaky to bude mit do budoucna dopad na Firefox atd je otazka. Tedka o tom premejslet jako o konci Mozzily je docela predcasne. on google se snazi sve aktivity rozsirovat jak to jen jde uvidime jak moc je chrome schopny a jaky to bude mit dopad na prohlizece celkove..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #89 kdy: 16 Září 2008, 18:09:25 »
cetli jste nekdo v casopise "Týden" ten clanek o Google ? je tam celkem dobre popsan vyvoj google a jeho aktivit. ale cekal jsem na konci maly happy end a dojem jsem si odnesl ze ty nejlepsi leta ma google uz za sebou .... cetl ho tady nekdo ? co na nej rikate ?
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #90 kdy: 16 Září 2008, 18:10:09 »
Ma to aj elektronickou podobu?
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #91 kdy: 17 Září 2008, 10:25:10 »
cetli jste nekdo v casopise "Týden" ten clanek o Google ? je tam celkem dobre popsan vyvoj google a jeho aktivit. ale cekal jsem na konci maly happy end a dojem jsem si odnesl ze ty nejlepsi leta ma google uz za sebou .... cetl ho tady nekdo ? co na nej rikate ?
Jaké URL ?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

col_boggy

• Host
« Odpověď #92 kdy: 07 Října 2008, 10:43:31 »
osobně mám ke googlu trochu antipatie, ale (tuším, že to byl stet nebo kdo) nedávno nahodil odkaz na SRWare Iron.. v podstatě je to chrome bez nálepek googelu a pá zbytečných funkcí všude okolo. tož bezva, je to fakt neuvěřitelě rychlé.. +: SRWare Iron: The browser of the future - based on the free Sourcecode "Chromium" - without any problems at privacy and security
a bezpečnost: http://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php .
na té samé stránce je pro zájemce i download ;)
« Poslední změna: 07 Října 2008, 10:46:04 od wingman »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #93 kdy: 07 Října 2008, 11:00:10 »
wingman: Zajímalo by mne, jaké jsou ty "zbytečné" funkce v Chrome (bez ironie, fakt mě to zajímá), protože Chrome mi přijde opravdu velice spartánský.

Na druhou stranu, cca po měsíci a něco používání musím říci, že Chrome na mých XPčkách vytlačil Firefox - rychlost spouštění, zobrazování stránek je v porovnání s FF opravdu luxusní (něřkuli, že má oproti FF více než poloviční nároky na paměť). I jeho vzhled mi přijde opravdu svěží a moderní. Už aby byla verze pro Linux - jenom aby si udržela ta pozitiva windows verze.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

col_boggy

• Host
« Odpověď #94 kdy: 07 Října 2008, 11:32:31 »
jejich část je jmenovaná v tom předchozím postu, u bezpečnosti. takových "vychytávek" má chome pravděpodobně víc.. neříkám, že by to bylo proto, aby to bylo ještě rychlejší, ale spíš "pro klid v duši" ;) i nová verze licence agreement od googelu mi občas přijde dost divná, ale to je jen subjektivní názor.

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #95 kdy: 07 Října 2008, 18:48:46 »
Chrome na mých XPčkách vytlačil Firefox

tak chrome musi este vela halusiek pojest aby mi vedel nahradit firefox :)
nehladiac na to, ze chrome este pre linux (oficialne) nie je

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #96 kdy: 07 Října 2008, 19:01:37 »
le je fakt dobrej ! byt na linux tak uz minimane vytlaci FF . jestli vytlaci i operu to se jeste nevi

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #97 kdy: 07 Října 2008, 19:16:23 »

myslis ze Google Chrome ma rado halusky? No je to mozne, pretoze som uz stretol jedneho chromeho, ktory ich zboznoval - ale nechcel bryndzove, len kapustove so slaninkou :D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

ufaak

• Závislák
« Odpověď #98 kdy: 07 Října 2008, 19:19:28 »
Google Chrome ma rado pochromovane halusky
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #99 kdy: 07 Října 2008, 19:22:24 »

myslis ze Google Chrome ma rado halusky? No je to mozne, pretoze som uz stretol jedneho chromeho, ktory ich zboznoval - ale nechcel bryndzove, len kapustove so slaninkou :D

take halusky s vajcom su dobre, to by aj chromu chutilo :D
bryndzove nemam rad ani ja a to som takmer bryndziar ^_^

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.