Ahojte, vždy asi po pol roku bezchybnej práce s počítačom ma napadne nejaká blbosť a potom to ľutujem. Dodnes som mal nainštalovaný WinXP a Ubuntu HH na druhom disku. Dnes ma napadlo, že vyskúšam nainštalovať HH aj na flash disk 4GB. Inštalácia prebehla, no spustenie už nie. Takže teraz potrebujem odstrániť túto inštaláciu z Flash disku, aby sa mi normálne spúšťal GRUB, kde si opäť vyberiem z ponuky ako doteraz, WIN - HH.
Keď vyberiem Flash disk a pustím počítač, tak GRUB vypíše chybu a nepohnem sa. Takže ak sa chcem dostať do jedného z dvoch funkčných OS na mojom PC, musím mať na začiatku zasunutý Flash disk.
Prosím o pomoc, ako to spraviť čo najlepšie a najrýchlejšie. Nedá sa nejako jednoducho nastaviť, aby grub, čo sa bootuje na začiatku, nepýtal Flash, ale GRUB na druhom disku? Ako môžete vidieť, vôbec v tom nemám jasno a už veľakrát som doplatil na experimenty. Stratil som už veľa, pre mňa drahých dát. Preto teraz prosím o pomoc, ako to spraviť naisto.
Tak rád by som už išiel spať, ale nikto neradí. Ozvite sa niekto, ak ešte všetci nespíte.