Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak nainstalovat CS 1.5 (Counter Strike)?  (Přečteno 4949 krát)

czbacil

• Návštěvník
Jak nainstalovat CS 1.5 (Counter Strike)?
« kdy: 04 Srpna 2006, 21:22:24 »
Cau,

jsem totalni zacatecnik, na winech si myslim, ze umim dobre, a Ubuntu me zaujal a podle ohlasu na netu je pry user-friendly.
ale hraji CS a tak jsem si z webu jsem si stahnul balicek cs_15_full.tar.gz
kdyz ho rozbalim vidim spoustu souboru a adresaru, ale zadny script, nebo neco podobneho (EXE jsem ani nehledal, bo vim ze v Linuxu to neni :) . V souboru readme.txt jsou napsane jen jake chyby byly odstraneny, ale jak to nainstalovat tam neni.

Cili jak to prosim nainstalovat, zkousel jsem to pres Synaptic, ale jaksik ho nemuzu dokopat k tomu abych mu zadal dany balicek (vlastne ani nevim jestli balicek = ten "zazipovany" tar.gz nebo adresar, ktery jsem z toho "zipu" rozbalil :)

Taky doufam, ze jsem si nestahnul instalacku serveru bez moznosti hrat :(
Pokud ano, existuje client pro CS?

Kdyz jsem instaloval novy Firefox tak jsem si ho stahnul z www.cdr.cz, ale taky jsem ho nenainstaloval, protoze jsem ho nijak nedonutil jak to nainstalovat a nakonec se to nainstalovalo v aktualizacich z netu, coz mi nevadi, ale zase kdyz si neco stahnu tak uz to nechci stahovat znovu.

Predem dik za rady.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:55:11 od Anna Taliánová »

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #1 kdy: 04 Srpna 2006, 23:24:29 »
Balicek to neni, to by koncil na .deb a dvojklikem by sel nainstalovat. Nevim co jsi stahl, ale kdyz sem das odkaz, tak se na to podivame a rekneme ti. Jinak CS myslim ze nativniho klienta nema a pujde pustit jen pres Wine nebo Cedegu (emulatory). Coz asi bude funkcni, ale asi nebude uplne jednoduchy to zprovoznit. S hrama je to v Linuxu slozitejsi, vyrobci jej bohuzel zatim moc nepodporuji.

Co se tyka Firefoxu (a obecne softwaru), v linuxovych distribucich se to dela tak, ze si neco nainstalujes z repositare (pomoci synapticu treba), a o aktualizace uz se ti to stara samo. Tudiz neni potreba nic odnikud stahovat, jakmile bude aktualizace, tak ti to system oznami. Taky je casto dany software vyladen na miru distribuci, takze aktualizace muze vyjit az nejaky cas po "oficialni" aktualizaci. Celkove je to ale mnohem jednodussi zpusob spravy, protoze se o nic nemusis starat, vsechen software ti hlida system. Take mas zajisteno, ze si nespustis zadny zaskodnicky kod (vir) tim ze poustis neznamy soubor z netu, i kdyz se menuje firefox :) Kdyz ti to stahne primo system tak vis, ze tomu muzes verit a nezaneradi ti to system.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:49:15 od Anna Taliánová »
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

czbacil

• Návštěvník
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #2 kdy: 04 Srpna 2006, 23:42:46 »
stahnul jse, to z:
http://cstrike.cz/system/sekce/programing/dwn_clanek.php?idcek=238&sekce=10&znamku1=1

jinak Thunderbird a Fiirefox maji v napovede zasedle pole zkontrolovat aktualizace, mam nainstalovane verze 1.5.0.5 ale uz existuje 1.5.0.6 (tedy ve win) na www.cdr.cz je uz i ta 1.5.0.6 ke stazeni, ale system mi ju nenasel k aktualizace, pockam co to udela zitra.

V nastaveni aktualizaci v upravy - predvolby - rozsirene - aktualizace tak v FF je to odskrtnute a zasedle a v TB je to zaskrtnute ale taky zasedle, co s tim?

Jinak jak se meni CZ/EN klavesnice, nikde jsem to nenasel ani v system - volby - klavesnice ani klavesove zkratky.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:50:22 od Anna Taliánová »

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #3 kdy: 05 Srpna 2006, 07:02:09 »
https://help.ubuntu.com/ubuntu/desktopguide/cs/index.html
http://ubuntu.wz.cz/hlavni_stranky/novinky_ubuntu.html
Zde začni, Ubuntu je user-friendly, ale základy musíš pochopit. Bez obecného seznámení se systémem to nepůjde.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:50:37 od Anna Taliánová »
» Linux Mint on mini-ITX boards «

drat

• Aktivní člen
  • *
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #4 kdy: 05 Srpna 2006, 09:56:06 »
No teda ja to CS nestahoval. Ale 100% tam bude soubor install nebo readme. Mozna i s nejakou priponou txt nebo podobne. Tam hledej odpovedi na svoje otazky. Nevim jak si to myslel s tim, kdyz neco stahnu, tak uz to nechci stahovat znovu. Ale pokud ti de o ty aktualizace, tak vsechen software (nebo spis vsechny balicky) se ukladaji do /var/cache/apt/archives pokud teda tu cache nevycistis necim.

czbacil

• Návštěvník
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #5 kdy: 05 Srpna 2006, 11:39:08 »
Citace: drat
No teda ja to CS nestahoval. Ale 100% tam bude soubor install nebo readme. Mozna i s nejakou priponou txt nebo podobne. Tam hledej odpovedi na svoje otazky. Nevim jak si to myslel s tim, kdyz neco stahnu, tak uz to nechci stahovat znovu. Ale pokud ti de o ty aktualizace, tak vsechen software (nebo spis vsechny balicky) se ukladaji do /var/cache/apt/archives pokud teda tu cache nevycistis necim.
Prave ze neni tam zadny instal.* nebo readme.* jedine co jsem tam nasel je manual.htm ale ten vede na web jak se ovlada a hraje CS.

No chtel jsem si nainstalovat FF 1.5.0.5 a tak jsem si ji stahnul z www.cdr.cz, rozbalil, ale uz jsem ji nedokazal nainstalovat, asi po 15 minutach mi system napsal, ze jsou dostupne aktualizace a mezi nima byl i FF 1.5.0.5 takze jsem to vlastne stahnul 2x (jednou sam a nedokazal nainstalovat a podruhe to stahnul system).

Projdu si jeste ty odkazy co psal clovek nad tebou snad mi pomuzou.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:51:28 od Anna Taliánová »

PacholeK

• Návštěvník
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #6 kdy: 05 Srpna 2006, 17:04:47 »
a dyt CS je mod pro HL, ne ? to znamena ze CS samo o sobe by fungovat nemelo
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:52:06 od Anna Taliánová »

PacholeK

• Návštěvník
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #7 kdy: 05 Srpna 2006, 17:19:56 »
mam takovej pocit ze to je server

czbacil

• Návštěvník
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #8 kdy: 05 Srpna 2006, 18:05:03 »
Citace: PacholeK
mam takovej pocit ze to je server
Aha :(

takze jedine mozne reseni je to nainstalovat pod wine (nebo jak se to jmenuje).

No dobra, ale jak ten server "rozchodim"? stale mam ten samy problem: jak to spustit, zkusim jeste projit nejake fora s CS.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #9 kdy: 05 Srpna 2006, 20:58:40 »
Tak jeste jednou. Aktualizace si u softwaru nainstalovaneho pres repozitar hlida system sam. Takze kdyz dnes vyjde novej FF, tak treba zitra, za tyden, nebo za mesic ti to ohlasi system a sam zaktualizuje. Nemusis se o to vubec starat. Proste az se dany program upravi a ozkousi a tak, tak se posle do repozitaru, a tobe se zobrazi aktualizace.

Prepinani klavesnice: Na libovolnou listu si muzes pridat indikator klavesnice pres prave tlacitko->pridat na panel. pomoci se da prepinat. klavesovou zkratku si nastavis v system->volby->klavesnice->moznosti rozlozeni->chovani skupiny shift/lock a napriklad alt+shift changes group.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:53:24 od Anna Taliánová »

czbacil

• Návštěvník
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #10 kdy: 05 Srpna 2006, 21:51:52 »
Citace: Ripper
Tak jeste jednou. Aktualizace si u softwaru nainstalovaneho pres repozitar hlida system sam. Takze kdyz dnes vyjde novej FF, tak treba zitra, za tyden, nebo za mesic ti to ohlasi system a sam zaktualizuje. Nemusis se o to vubec starat. Proste az se dany program upravi a ozkousi a tak, tak se posle do repozitaru, a tobe se zobrazi aktualizace.

Prepinani klavesnice: Na libovolnou listu si muzes pridat indikatoru klavesnice pres prave tlacitko->pridat na panel. pomoci se da prepinat. klavesovou zkratku si nastavis v system->volby->klavesnice->moznosti rozlozeni->chovani skupiny shift/lock a napriklad alt+shift changes group.
Nerozciluj se :) FF uz chapu i aktualizace softwaru.

Jinak diky za radu ohledne klavesnice.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:53:39 od Anna Taliánová »

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #11 kdy: 06 Srpna 2006, 00:41:53 »
Nerozciluju se :)
Jinak ten soubor CSka nevypada pro Linux, nehlede na to jestli to je server (spis) nebo client. Bohuzel jak nainstalovat CS ti neporadim, nemam s tim zkusenosti. na google urcite budou naky rady. celkem vzato to asi pude, ale nebude to asi jednoduchy zprovoznit. Linux pro parany (zatim) proste neni :-/
her je malo a jsou tak z doby jak na Windows pred 3-5 lety. ale nektere firmy delaji hry dost dobre a vetsinou neni problem je zprovoznit, nektere dokonce poskytuji nativni porty. hry co jedou dobre jsou vetsinou od blizzardu, idsoftu a epicu, takze warcrafti, doomove, quakove a UTcka (dvd UT2004 dokonce staci vlozit do mechaniky a primo je tam linuxovej skript kterej spusti grafickej instalator). co se tyka valve, je to takova hodne pro-windowsi firma :/ ale CS1.5 umel jet pres opengl, tak by snad mohl jet...
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:54:39 od Anna Taliánová »

faha

• Návštěvník
    • http://www.pavouk.net
Jak nainstalovat CS 1.5
« Odpověď #12 kdy: 27 Srpna 2006, 10:59:35 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.