Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: síťová tiskárna, NT_STATUS_ACCESS_DENIED [vyřešeno]  (Přečteno 6656 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Kdyz chci nainstalovat sitovou tiskarnu HP Color LaserJEt 2550 (pripojednou k pocitaci pres USB, system WinXP), tak dam v nastaveni systemu:
SMB tiskarna (windows) - identifikace uzivatele: anonymni (bez hesla) - Prohledat

Objevi se moje sit (domena "HOME") - proklikam se az k pocitaci, kde je ta tiskarna a kdyz kliknu na nazev toho pocitace, tak mi to napise:
Kód: [Vybrat]
Error returning browse list: NT_STATUS_ACCESS_DENIEDCo s tim? Dik.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

MarC

• Návštěvník
síťová tiskárna, NT_STATUS_ACCESS_DENIED [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 09 Srpna 2006, 14:16:04 »
Niekde som citala, ze vo winXP treba v:
Ovladacie panely -> Pridat a odobrat programy -> pridat sucasti systemu
doinstalovat Ine sietove sluzby pre subory a tlac.  

Avsak mne to nepomohlo a stale vypisuje tu istu spravu. Vie niekto poradit?

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 09 Srpna 2006, 14:20:59 »
je treba zadat jmeno a heslo k uctu, ktery existuje na stroji s Windows

MarC

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Srpna 2006, 17:07:12 »
Samozrejme, ale nepomaha to. Zadavam tam meno a heslo uzivatela toho winXP, dam vyhladat. Najde mi pracovnu skupinu, meno toho pc s winXP, ale pod tym uz nie je ziadna tlaciaren.

Ak ju tam napisem rucne a potom dam instalovat ovladac (vyberiem vyrobcu a typ zariadenia) a na konci je tlacitko test. Avsak nic sa nedeje. Aj tu mam tlacove ulohy pre tlaciaren, ale stav je stale vo fronte a nejako sa nemeni.

Ako sa to da rozbehat a aka by mala byt cesta ku tej tlaciarni? Mne to tu teraz napisalo toto:
Zařízení: smb://PRAC_SKUPINA/NAZOV_PC_S_WIN_XP/NAZOV_TLACIARNENAZOV_TLACIARNE je ten mnou rucne zadany.

LS

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpna 2006, 11:29:09 »
Blba otazka: je ve Windows povoleno sdileni u te tiskarny? Neblokuje pripojeni nejaky firewall bezici na Windows?

MarC

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Srpna 2006, 13:03:58 »
:) Vo win je vsetko zdielanie povolene (na pc s linuxom je aj win a v nom ide cez siet normalne tlacit). Co sa fw tyka, rovnaky problem je, ked je fw vypnuty..

LS

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 10 Srpna 2006, 13:24:19 »
System ->  Administration -> Printing
New Printer
Network Printer -> Windows Printer (SMB)
Host: POCITAC (nazev stroje ve Windows Network, ke kteremu je tiskarna pripojena)
Printer: LaserJet6L (jmeno tiskarny nastavene ve Windows jako "Share Name")
Username: jmeno uzivatele ve Windows
Password: heslo uzivatele ve Windows
Forward
Manufacturer: HP (vyrobce tiskarny)
Model: LaserJet 6L (typ tiskarny)
Driver: ljet4 (nechal jsem doporuceny ovladac, lze zkouset i jine)
Forward
Name: jakykoliv nazev, kterym bude tiskarna oznacena v Ubuntu
Apply
P.S. ve Windows XP zasadne vypinam "Simple File Sharing":
My Computer
Tools -> Folder Options -> View
Use simple file sharing -> VYPNOUT
OK
V nastaveni sdileni tiskarny ve Windows na karte Security mam pro skupinu Everyone povoleny akce Print a Manage Documents.

Dale v nastaveni Windows Firewall (pokud jej pouzivate) musi byt nastavena vyjimka (Exception) pro File and Printer Sharing a v nastaveni site musi byt nainstalovava a povolena (zaskrtnuta) sluzba File and Printer Sharing for Microsoft Networks.

Pripadne je treba na Windows explicitne povolit prichozi port 445.

Tato nastaveni bezne pouzivam pro vsechny linuxove stanice, ktere v praci mame.

MarC

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 10 Srpna 2006, 15:00:23 »
Velmi pekne dakujem, uz to tlaci :) .
Pomohli zrejme tie nastavenia windowsu, ako vypnut simple file sharing a pod.

Este raz, dakujem.

LS

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 10 Srpna 2006, 15:01:16 »
Neni zac, at se dari ;)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 13 Srpna 2006, 09:02:34 »
Mne uz to take funguje. Bylo to tim, ze jsem nezadal uzivatele na tom pocitaci, kde je tiskarna, ale porad jsem tam cpal sebe (uzivatele, ktereho mam na Kubuntu).
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Vladimir Darak

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 28 Září 2006, 10:15:52 »
Ahoj. Vsimol som si ze vyssie uvedeny navod vela ludom pomohol avsak mne sa to akosi nepodarilo rozchodit. Mam tlaciaren HP PSC 1200. Ked ju pridam v Ubuntu ako network printer, zadam vsetko potrebne (drzim sa navodu) a dam nieco tlacit tak sa nic nedeje. Co je na tom zvlasne ze ak sa snazim nieco vytlacit z ubuntu tak wo winoch v print job liste vidim poziadavky na tlac ale to je asi tak vsetko. Neprebehne ziadna tlac :(

Za rady vopred dakujem
ASUS A6000 Series - Pent. - M 730, 512MB RAM, nVIDIA GeForceGo 7300 [A6VM], Ubuntu 7.10

MarC

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 28 Září 2006, 15:52:44 »
Citace: wlad0
...
Co je na tom zvlasne ze ak sa snazim nieco vytlacit z ubuntu tak wo winoch v print job liste vidim poziadavky na tlac ale to je asi tak vsetko. Neprebehne ziadna tlac :(
Mne sa občas, ale fakt len veľmi zriedka stane, že vo win sa ukáže tlačová úloha, ale tlač je z mne neobjasnených príčin nastavená na "Pozastaveno". Potom len vo win kliknem na tú tlač. úlohu a dám pokračovať v tlači a je všetko ok.

Vladimir Darak

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 28 Září 2006, 16:28:43 »
Citace: MarC
Mne sa občas, ale fakt len veľmi zriedka stane, že vo win sa ukáže tlačová úloha, ale tlač je z mne neobjasnených príčin nastavená na "Pozastaveno". Potom len vo win kliknem na tú tlač. úlohu a dám pokračovať v tlači a je všetko ok.
To som si nevsimol. kuknem ked budem doma ale myslim ze to moj problem neviriesi. Chcel by som aby to fungovalo na 100%. ale aj tak dik
ASUS A6000 Series - Pent. - M 730, 512MB RAM, nVIDIA GeForceGo 7300 [A6VM], Ubuntu 7.10

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 26 Července 2007, 10:56:34 »
Zdravim, prave skusam Kubuntu namiesto Ubuntu a mam ten isty problem. Ale vyzera to na problem nastavenia v KDE, pretoze v Ubuntu som si dal pridat tlaciaren, sietova tlaciaren SMB, vyhladalo mi ju, priradil som ovladac a hotovo. Tlaciaren tlacila. Ale v Kubuntu mi pise tiez NT_STATUS_ACCESS_DENIED. Problem je aj v tom, ze nemozem nastavit zrusenie jednoducheho zdielania, pretoze ide o WinXP Home.

Da sa s tym este nieco ine urobit? Lebo mi je to dost divne ze v Ubuntu mi to beha v pohode a v Kubuntu nie...
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

MarC

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 29 Července 2007, 11:32:57 »
Táto odpoveď zrejme nepomôže, ale chcem len upresniť: mám tiež kubuntu - edgy a funguje mi to na 100%.

Tlačové úlohy nemám vo win pozastavené. Preto neviem, či by problém mohol byť v kde..

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 29 Července 2007, 12:05:31 »
Mohol by si mi prosim napisat ako si si pridaval tu tlaciaren?
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 29 Července 2007, 12:11:38 »
Mozes prosim ta popisat ako si si nainstaloval tlaciaren?

MarC

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 29 Července 2007, 12:26:50 »
V Kubuntu Edgy mi to šlo jednoducho takto:
Systemové nastavenia -> Tlačiarne -> Pridať -> Pridať tlačiareň/triedu
Otvorí sa mi sprievodca..

Výber implementácie: Zdieľaná tlačiareň SMB (Windows)
Identifikácia užívateľa: Normálny účet (Užívateľ a heslo, aký je vo windowse)
Nastavenie SMB tlačiarne: Pracovná skupina ..., Server - názov pc s Windowsom,
Tlačiareň - názov tlačiarne nastavený vo Windowse ako Share name (vo win v nastaveniach tlačiarne, karta Zdieľanie)
v tejto časti sprievodcu mám aj tlačítko hľadať. Moju tlačiareň v danej pracovnej skupine mi nenašlo, ale keďže mám dobre nastavenú Prac. skupinu, Server a meno tlačiarne, tak to nevadí a dá sa pokračovať v sprievodcovi.
Výber modelu tlačiarne - ...
Test tlačiarne - už sa dá vytlačiť testovacia stránka
Potom nasledujú už len nejaké nastavenia. Ale ako som už písala, mne najviac pomohlo vypnutie Simple File Sharing, keďže mám WinXP Prof a tam sa to vypnúť dá.

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 08 Srpna 2007, 22:17:12 »
OK. A co situacia, na WinXP Home je jeden user, ktory nema zadane heslo.... CO potom? Lebo zadanie mena bez hesla mi nebere.

Inak neviem preco v KDE mam s tym problemy, ale v Ubuntu pripojim tu tlaciaren hned :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.