Jsem pěknej *píp* protože:
1) Snažil jsem se kompilovat úplně něco jiného aniž bych si zkontroloval identifikaci zařízení v driverech.
2) Raid je to stejně fake (ESB2) - zmátla mne možnost kontroly konzistence, nastavení procent pro rebuild a další drobnosti přímo v biosu, které jsem u fake raidů nevídal.
Raid driver by měl být megasr (podle pci-id) který je pod LSI-proprietary, ne pod GPL, nejsou zdrojáky, není co kompilovat.
Pro Intel desky je binární ovladač pro jednotlivé verze SLED a RHEL. 30-ti denní verzi RHEL mi nešlo stáhnout(chyba serveru), Centos si nechá RHEL driver podsunout, disky však stejně nevidí.
Když vypnu Raid mód, změní se identifikace zařízení na 1000:0056 (jak jsem očekával), v Centos mám pak disky identifikovány pod device-mapperem (asi kvůli LVM), driver mptbase + mptsas.
V Lennym jsem je také samostatně viděl, nevím už pod jakým driverem.
Ukončil bych to tím že jako raid to pod Debianem nerozchodím. Jako samostatně disky, nebo čistě sw raid bez problémů ano.
Ale
možná časem uspěju v Centos - na první pohled se mi to distro moc líbí, chvilku s ním zkusím dělat, uvidím jaký bude pohled druhý.
PS: mršky jsem pozdravoval, pochválil jsem je jak jsou hodné. To že se spolu perou a loví plyšové myši (které pod pantoflem krásně křupou

) beru jako stálý stav, poškrábané nohy mám jen občas (ani nestihnu postřehnout která se přes ně přehnala).
Jediné co Freďouš loví a na co mňouká jsou mouchy, můry a pavouci. Když rozsvítím v noci v koupelně a žádná můra do okna nepřiletí tak mňouká na mně, ať mu nějakou seženu

Jenže jsem je asi přechválil. Manželka mi před chvílí psala, přišla z noční - roztržená deka, nějaké shozené kytky, soška koně na kusy a nemůže najít dálkové od televize

Asi lokalizovali mouchu. Jsou to prostě zlatíčka.