Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HDTV S-Video jako primarni  (Přečteno 1279 krát)

Kamy

• Návštěvník
HDTV S-Video jako primarni
« kdy: 11 Září 2008, 20:24:03 »
Zdravim vsechny gurmany linuxove omacky :-)
Mam jako kazdy novacek prostoduchy dotaz, ktery zde uz nekolikrat neprimo zaznel, ale presto se po ziskani nulovych vysledku zeptam konkretne.

Jak zprovoznit sirokouhle rozliseni pres Svideo vystup na HDTV rozliseni, rekneme z 720i nebo 1080i.... proste a jasne vzdy kdyz dam v prikaze "obrazovky a graficke karty" na vyber vseobecny LCD panel s rekneme adekvatnim rozlisenim i jako widescreen, tak se mi stejne po restartu vystup zredukuje do pomeru 4:3.... presneji receno na me 94 palcove televizi, kterou standartne vyuzivam jako primarni monitor pres svideo, se porad zobrazuje jen stejne4:3 okno (tipuju 800/600) ve kterem se zobrazuje mnou vybrane rozliseni, takze pokud dam rozliseni treba 1280/720 tak se mi vleze do okna v pomeru 4:3 v rozliseni asi 800/600 a usekne se....... Za predpokladu kdyz dam nastaveni LCD monitoru na rozliseni rekneme 1280/1024 tedy v pomeru4:3 tak se zobrazi ale zase jen v malem okne (ted uz neorezane- rozmazane) ale vetsinou se mi potlaci nejake spektrum barev a chytne to namodraly obraz.... Prosil bych jakekoliv poznamky a zkusenosti od tech co takoveto vetsi zarizeni pouzivaji.... Dekuji

Mam Ubuntu 7.10 (v osmicce sem ani za to prase nerozchodil grafickou kartu)
GKarta: Nvidia 7600 GS zprovoznena pres nesvobodne ovladace pres system->sprava>sprava nesvobodnych ovladacu (pouzity je balicek nvidia serie 7)
Televize: JVC 94" HD pres scart redukovany na Svideo - ve vin tzv. Komponentni vystup 3cince

-PS: Na monitoru 19" 4:3 mi rozliseni sedi naprosto presne, ale kdyz dam 16:9 tak se zmeni jen pomer stran ale obraz zustane v okne nezmenen (tedy 4:3) - zmacknute ksichty :-)

Dodatek: ve funkci sprava->obrazovky a graficke karty, jsem se snazil snad o vsechny kombinace, treba i o klonocvani obrazovky na obrazovku 2, ale to zpravidla vubec nejde potvrdit jakoby to takhle neslo.....

Vize budoucnosti: Filmy a praci s fotkama asi budu muset prenest do win, coz se jedna o presun tech operaci kvuli kterym jsem chtel linux :-) to je pech toto.....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.