Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu po jednom roce  (Přečteno 9717 krát)

allij

• Návštěvník
Ubuntu po jednom roce
« kdy: 14 Září 2008, 13:43:20 »
Vážení , opět jsem se po jednom roce vrátil a nainstaloval Ubuntu 8.04 k Windows Vista jako dualboot. Mohu prohlásit ,že Ubuntu udělalo obrovský kus práce a má schopnost přilákat další lidi .Výborná věc je taky záložka Návody.Zde nájde každý potencionální zájemce vyčerpávající návody jak si přizpůsobit Ubuntu-Linux k obrazu svému.Jenom se vyvarujme reakcí jako na portálu Suse nebo Mandrívy, stupidních reakcí moderátorů.Tito lidi škodí celému Linuxu.Razím zásadu.Pokud znám tak odpovím hned.Když neznám tak mlčím a nepíši o googlování.Jinakk tleskám všem za tento portál.Bravo
Acer Aspire 5710z 102G16Mi0ú/T2080/2GB/160GB Widows Vista Premium, brzby přibude Ubuntu 7.10.
Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest.
Jan Ámos Komenský

premet

• Host
Re: Ubuntu po jednom roce
« Odpověď #1 kdy: 14 Září 2008, 17:16:36 »
Myslím, že kdyby si na foru byl často a viděl nějaký dotaz už po miliontý tak už se ti tak chtít odpovedět nebude. Proč, když uživatel není schopný nejdřív proto udělat něco sám. Člověk by se měl snažit něco naučit a vyřešit taky sám vždyť někdy stačí chvilka hledání. Kdyby někdo se zeptal na blbej dotaz a viděl bych, že se snažil a neví jak dál tak člověk rád poradí, ale když proto nic neudělá a jen napíše v čem je problém a nechá vše na nás  tak je podle mě lepší toho člověka trochu nakopnout a ukázat mu směr, kde může zkusit najít řešení sám.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 14 Září 2008, 17:27:08 »
Děkujeme...  :)

PS: co se týká odpovědi ohledně google... Podle mě se tu snažíme maximálně poradit, ale je taktéž pravda, že člověk kolikrát ví, ale proč by se nevyjádřil typem "google...". Nejsem vševěd, ale taky se snažím směrovat trochu tak, aby si byl schopen poradit člověk sám. Obzvlášt, když je odpověď v prvním odkaze na google.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #3 kdy: 16 Září 2008, 12:57:34 »
Ono je to stejne sranda kdyz pouzijes google tak te to hodi semka na forum :o]]
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Září 2008, 16:44:38 »
...jo,a taky je na googlu spousta návodu v AJ ,takže pro některé a mně problém

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #5 kdy: 16 Září 2008, 16:47:56 »
JJ obcas to tu nekdo prelouska z AJ takze vsichni jsou schpni zde vetsinou najit to co hledaji... :o]

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #6 kdy: 16 Září 2008, 16:59:21 »
pokud máš nějaké problém AJ stačí na Google Translate  ;) Nejdřív dyť dělám hledám na fórum a zkusím volat strýčka Google jestli mi nepomůže
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #7 kdy: 16 Září 2008, 17:18:37 »
Ja to zvladam vcelku slusne v AJ takze me je to jedno jestli v aj ci cs ale p[reci jen mit to krasne pripravene neni na skodu..

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 16 Září 2008, 21:21:37 »
pokud máš nějaké problém AJ stačí na Google Translate  ;) Nejdřív dyť dělám hledám na fórum a zkusím volat strýčka Google jestli mi nepomůže
...jasně,občas ho použiju a s troškou fantazie dám něco dohromady  ;D

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 16 Září 2008, 21:36:38 »
Myslím, že kdyby si na foru byl často a viděl nějaký dotaz už po miliontý tak už se ti tak chtít odpovedět nebude. Proč, když uživatel není schopný nejdřív proto udělat něco sám. Člověk by se měl snažit něco naučit a vyřešit taky sám vždyť někdy stačí chvilka hledání. Kdyby někdo se zeptal na blbej dotaz a viděl bych, že se snažil a neví jak dál tak člověk rád poradí, ale když proto nic neudělá a jen napíše v čem je problém a nechá vše na nás  tak je podle mě lepší toho člověka trochu nakopnout a ukázat mu směr, kde může zkusit najít řešení sám.
a teď raď-potřeboval jsem přeinstalovat PIDGIN,jelikož mi nešel přidat kamarád-z neznámého důvodu-takže jsem šel na wiki-domovskou stránku(vAJ)-stáhnul " new" verzi a při instalaci hláška,že dřívější verze byla lepší a líp spolupracuje se systémem(samozřejmě to bylo napsáno odborným termínem)-takže kam se já "lama" obrátit,když ne na fórum
na (ne)štěstí jsem přepnul na Wistu a icq,neboť nemám zas tolik času prohledávat celý net a hledat pomoc,když ve fóru to někdy nikdo nevííí

p.s-píšu z win,z ubuntu se mi nepodařilo odeslat během dne ani jeden z pěti dotazů,vždy to po kliknutí na poslat zmrzlo-ale jen stránka s odpovědí,ostatní fungovalo(možná problém v nastavení opery,ale nerozumím tomu tak mi nezbývá než čekat,jestli někdo poradí a nebo win. :-\

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #10 kdy: 16 Září 2008, 21:53:13 »

taktiez dost vyuzivam google translate, aj ked to stale nie je bohvieco, dokazem si domysliet pripadne laborujem naraz s AJ aj CZ textom.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 16 Září 2008, 23:20:54 »
Nemám rád, když si pročítám fórum a je otázka a na ní jediná odpověď, která ještě ke všemu obsahuje slovo "google". Takže v tomto asi souhlasím s allij.
Xubuntu 12.04

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 17 Září 2008, 07:58:09 »
Vážení , opět jsem se po jednom roce vrátil a nainstaloval Ubuntu 8.04 k Windows Vista jako dualboot.
hehe, som myslel podľa názvu, že budete práve opisovať opačný postup ako som urobil napríklad ja, že po roku čistého ubuntu som dualbootol xp :).
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

premet

• Host
« Odpověď #13 kdy: 17 Září 2008, 08:44:43 »
to Inuendo : Stáhni si nejnovější pidgin ze stránek http://getdeb.net  :)

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 17 Září 2008, 10:53:14 »
....ale to jsem právě udělal a výsledek jsem popsal -viz výše

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #15 kdy: 17 Září 2008, 12:20:51 »
Já teda nemohu soudit celý rok,ale jen pár měsíců. :D Asi 2 roky jsem se zabýval myšlenkou vyzkoušet (nějaký Linux).Problém byl ten,že mě všichni rádoby znalci všeho dění okolo pc přesvědčovali,že tada Linux zásadně ne!!! Slovy : tam v tom jejich terminálu se nikdo nevyzná a tam se musí všechno spouštět a dělat.Chvilku jsem se toho obával,ale vůle a chtění poznat něco nového mě vedlo k nainstalování Ubuntu.Instalace proběhla úplně super a najednou na mě kouká z plochy ten všemi w... obávaný Linux :D.Dnes jsem spokojený a nadšený ze systému který mi neukazuje plno eror w...Co se týká fóra je to tady jiný svět ve kterém není nováček častován hned po přihlášení BFU :D Tím bych chtěl také zároveň poděkovat lidem kteří poradí a mají s těmi novými nervy  ;) Snad ještě závěrem W.Vista spouštím 1x týdně na aktualizace :D A ještě jeden citát pro moderátory tohoto fóra:“My ochotní, vedení nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.”
« Poslední změna: 17 Září 2008, 13:30:04 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

qUAKER

• Host
« Odpověď #16 kdy: 17 Září 2008, 16:13:23 »

no ale to je jen varování, že instaluješ z neověřeného zdroje :) klidně to ignoruj.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: 17 Září 2008, 16:15:51 »
...
no ale to je jen varování, že instaluješ z neověřeného zdroje :) klidně to ignoruj.
Hele, ignorovat ne.. Správný postup bude spíš: přečíst - zamyslet se - informovat se - pokračovat v instalaci. No ne?
Xubuntu 12.04

qUAKER

• Host
« Odpověď #18 kdy: 17 Září 2008, 16:19:36 »
samozřejmě :) ale pokud je to z getdeb, tak tam žádný špatný balíčky nebývají.

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 17 Září 2008, 16:51:35 »

ale jistě že jsem to nainstaloval,tři balíky,dokonce si to řeklo o pořadí instalace,výsledek-z neznámých důvodu......to varování jsem samozřejmě ignoroval,ale nic platné

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 17 Září 2008, 18:17:00 »
ale jistě že jsem to nainstaloval,tři balíky,dokonce si to řeklo o pořadí instalace,výsledek-z neznámých důvodu......to varování jsem samozřejmě ignoroval,ale nic platné

Důvody jsou zcela známé, ICQ protokol a jeho nedokonalost. Možná bych zkusil najet do woken, nainstalovat origoš klienta, párkrát zapnout vypnout a uvdíš.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 17 Září 2008, 18:48:17 »

Důvody jsou zcela známé, ICQ protokol a jeho nedokonalost. Možná bych zkusil najet do woken, nainstalovat origoš klienta, párkrát zapnout vypnout a uvdíš.
.instalace ve win.v pohodě,v ubuntu po přeinstalování balíků pořád stejný problém  :-\

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #22 kdy: 17 Září 2008, 20:29:54 »
Citace
nainstalovat origoš klienta, párkrát zapnout vypnout a uvdíš.
Když čtete návod, tak čtěte všechno.. :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 17 Září 2008, 20:39:24 »
Citace
nainstalovat origoš klienta, párkrát zapnout vypnout a uvdíš.
Když čtete návod, tak čtěte všechno.. :)
..fajn,pokud je "párkrát"10 a víc,tak to jsem během dneška splnil s přehledem  ;D

premet

• Host
« Odpověď #24 kdy: 17 Září 2008, 21:36:14 »
Tak a teď můžu uvést jako příklad sebe, kdy mi v jednom problému, který řeším už skoro půl roku od vydání Hardyho kdy mi po odhlášení/restartu/vypnutí skončilo černou obrazovkou a nedalo se vůbec nic dělat jen tvrdej restart a dělalo to právě jen občas. Na forum jsem to psal sem dvakrát a nikdo se tomu ani nepřiblížil. Asi 2 dny jsem to teď hledal a řešil, protože už mi to lezlo na nervy a můj výsledek byl, že je to způsobeno Intel ovladačem, který je v HH i v II, ale dělalo mi to i OpenSuse 11 a taky Debian Lenny na kterém jsem nyní a na kterém jsem to před chvílí vyřešil. Nainstaloval jsem si ze zdrojů experimental novější verzi ovladače Intel a zkoušel se asi 10 krát odhlašovat a ono to prostě funguje  :).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.