Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu po jednom roce  (Přečteno 7849 krát)

wam]Spider007

• Host
Re: Ubuntu po jednom roce
« Odpověď #25 kdy: 17 Září 2008, 22:04:18 »
ja som zazil podobnu situaciu. na notase som mal problem s netom, jednoducho niektore stranky nesli nacitavat pritom vo windowse vsetko slapalo. Asi polroka mi nikto nevedel poradit pisal som sem asi 3x :D + som pisal aj na ine fora. Googlil som pravidelne a nic som neobjavil. Jeden den sa usmialo stastie a ujo google vyplul stranku kde typek pise o rovnakom probleme a o jednoduchom rieseni - napisanie dvoch prikazov. :D

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #26 kdy: 17 Září 2008, 22:10:49 »
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

premet

• Host
« Odpověď #27 kdy: 17 Září 2008, 22:20:50 »
Tak a teď můžu uvést jako příklad sebe, kdy mi v jednom problému, který řeším už skoro půl roku od vydání Hardyho kdy mi po odhlášení/restartu/vypnutí skončilo černou obrazovkou a nedalo se vůbec nic dělat jen tvrdej restart a dělalo to právě jen občas. Na forum jsem to psal sem dvakrát a nikdo se tomu ani nepřiblížil. Asi 2 dny jsem to teď hledal a řešil, protože už mi to lezlo na nervy a můj výsledek byl, že je to způsobeno Intel ovladačem, který je v HH i v II, ale dělalo mi to i OpenSuse 11 a taky Debian Lenny na kterém jsem nyní a na kterém jsem to před chvílí vyřešil. Nainstaloval jsem si ze zdrojů experimental novější verzi ovladače Intel a zkoušel se asi 10 krát odhlašovat a ono to prostě funguje  :).
A já se na to vy****, protože už se mi to zase stalo takže jsem jako blbej příklad  ;D.

premet

• Host
« Odpověď #28 kdy: 18 Září 2008, 09:54:36 »
No já si myslím, že je to chyba v ovladači, protože všude co sem četl mají tento problém s Intel grafikou. Je to grafika Intel 82852/82855. V Gutsym jsem na ni používal ovladač i810, který byl ve verzi 1.7.4 a v novějších distribucích je již verze 2.2.3 a vyšší a je ten kod toho ovladače už stejný co ovladač Intel nebo něco takovýho jsem se kdesi dočetl. Včera sem si nainstaloval nejnovější ovladač Intel i s Xorg 7.4 kvůli závislostem a chvilku vypadalo, že je to vyřešeno, ale furt nic. Ten starej ovladač tam nedostanu vůbec  :(. Když mi to dělalo to stejný v Intrepidu, OpenSuse 11 a teď Debian Lenny tak už nezbývá nic jiného asi než ten ovladač.

premet

• Host
« Odpověď #29 kdy: 18 Září 2008, 14:48:12 »
Manuálová stránka mi v tomto případě co jsem se díval asi nepomůže  :(.

premet

• Host
« Odpověď #30 kdy: 18 Září 2008, 16:50:50 »
Tak to možná vypadá, že problém jsem vyřešil v Hardym, protože jsem se díval a verze ovladače i810 je v něm 1.7.4 tak sem v xorg.conf nastavil aby se používal a zkoušel a zatím bez problémů. Asi když sem jej zkoušel nastavit přes displayconfig-gtk tak se stále používal Intel. Teď je otázka jak tuto verzi ovladače pokud mi teda funguje nacpu do Lennyho přes ty závislosti  ???.

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #31 kdy: 18 Září 2008, 20:11:31 »
Tak to možná vypadá, že problém jsem vyřešil v Hardym, protože jsem se díval a verze ovladače i810 je v něm 1.7.4 tak sem v xorg.conf nastavil aby se používal a zkoušel a zatím bez problémů. Asi když sem jej zkoušel nastavit přes displayconfig-gtk tak se stále používal Intel. Teď je otázka jak tuto verzi ovladače pokud mi teda funguje nacpu do Lennyho přes ty závislosti  ???.
zkus stáhnout zdrojové balíčky a rekompilovat to
Kód: [Vybrat]
$ dpkg-buildpackage -b
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

premet

• Host
« Odpověď #32 kdy: 18 Září 2008, 20:42:47 »
zkus stáhnout zdrojové balíčky a rekompilovat to
$ dpkg-buildpackage -b
Díky vyzkouším, ale nechám si to až na zítra dnes už se mi nic nechce  :).

premet

• Host
« Odpověď #33 kdy: 19 Září 2008, 11:26:04 »
Nejde mi to, protože mi to hlásí, že mám nejdřív nainstalovat ty závislosti nebo to dělám blbě  :).

Edit: Tak jsem použil volbu -d aby to nekoukalo na závislosti, ale zase to na mě vyhodilo něco jinýho já se tím nějak prokoušu  ;D.
« Poslední změna: 19 Září 2008, 11:37:38 od Premet »

premet

• Host
« Odpověď #34 kdy: 19 Září 2008, 12:12:06 »
Tak jsem skončil u tohohle  ;D
checking for XORG... configure: error: Package requirements (xorg-server xproto xvmc fontsproto ) were not met:

No package 'xorg-server' found
No package 'xvmc' found
No package 'fontsproto' found

Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.

Alternatively, you may set the environment variables XORG_CFLAGS
and XORG_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details.

make: *** [build-stamp] Error 1
dpkg-buildpackage: failure: debian/rules build gave error exit status 2
Zatím jsem pomocí Googlu nic moc nenašel .

premet

• Host
« Odpověď #35 kdy: 19 Září 2008, 13:55:27 »
Nakonec jsem ten balík vytvořil, ale instalace končí u chyby
xserver-xorg-core je v konfliktu s xserver-xorg-video-1.0
  xserver-xorg-video-i810 poskytuje xserver-xorg-video-1.0 a bude nainstalován.

Edit :Už jsem neměl nervy tak jsem rozbalil ten balíček se starší verzí a přepsal ty soubory co se nainstalovali s novou verzí snad to tak půjde.
« Poslední změna: 19 Září 2008, 14:14:33 od Premet »

premet

• Host
« Odpověď #36 kdy: 19 Září 2008, 14:35:31 »
Nakonec vidím, že to tady zaplním celý já svými příspěvky. Už je to asi vyřešeno i když neprofesionálně -> stáhl jsem si balíčky z hardyho a ty si rozbalil oba ovladače Intel i i810 a zkopíroval do /usr/lib a /usr/share a funguje mi to zatím  :).

premet

• Host
« Odpověď #37 kdy: 19 Září 2008, 14:54:01 »
Přesně proč někdy hledat složité cesty, když existují jednoduché  ;D.

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: 19 Září 2008, 19:55:30 »
Fakt tady nekdy zasnu,kdyz se objevi dotazy jako Webadmin - jak na to od stazeni,pres instalaci az po nastaveni a uvnitr se uzivatel pta kde to stahnout,jak to nainstalovat a jak nastavit a prosi provest krok za krokem.A chce poskytovat webhosting.Tak tohle mne dostava.O Webadminu toho je dost i cesky,ne tak jeste anglicky.Pokud to dotycny neni ochotny nastudovat ani z cestiny,tak sorry,ale takovy clovek radeji at dal hraje miny,solitaire a uziva si blazene nevedomosti.Nemyslim,ze komunite celkove jako Open source prospeje prechod takovychto uzivatelu na platformu.Nebo snad nekdo touzi,aby se distra prizpusobovala temto a pak to dopadalo jako na Windows,kdy vsichni delaji jako admin,PC zavirovane,pocitac se vypina tlacitkem bez ukonceni programu,odinstalovani programu nekdo dela prostym smazanim slozky atp.?Myslim,ze vetsina z nas po tomhle asi opravdu netouzi-od bodie
komu není z hůry dáno v apatice nekoupí-nemůžou být všichni machři jako ty,to by pak fórum mohli zrušit
« Poslední změna: 19 Září 2008, 19:57:21 od inuendo »

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #39 kdy: 19 Září 2008, 23:02:21 »
Přesně proč někdy hledat složité cesty, když existují jednoduché  ;D.
Tos mohl zrovna nainstalovat balíčky z Hardyho :-\

premet

• Host
« Odpověď #40 kdy: 19 Září 2008, 23:08:35 »
Nemohl, protože si myslím, že by mi to nešlo nainstalovat přes ty závislosti uplně stejně jak v Lennym  :).

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #41 kdy: 20 Září 2008, 14:58:48 »
Citace
-od bodie
komu není z hůry dáno v apatice nekoupí-nemůžou být všichni machři jako ty,to by pak fórum mohli zrušit

...........A ponauceni?Kdyz neco neumim a ani to nechci umet,tak se do toho nes...  ;)

....no vidíš,a já zase umím ty auta,ale zprovoznit v HH "dosbox" (taková triviálnost) je nad mé síly,i když si přečtu návod i na "wikipedii" v ČJ ! (ale ptát se na fóru na rady raději nebudu,abych tím někoho neobtěžoval)  ;D

...tak se tak ptám,kde je ta jedna z původních myšlenek LINUXU pomáhat těm druhým ??-každý ať si odpoví sám--

Hellvis

• Návštěvník
  • sex, drugs & rock'n'roll (and sometimes Linux)
« Odpověď #42 kdy: 20 Září 2008, 16:45:51 »
U mě je Ubuntu po 4rech dnech. Žádný velký problém nemám. Mám totiž veřejnou ip a kamaráda Nettezaumana (na icq) a ten mi vše vyřeší :D .. Pokud mi nenapíše, což často dělá něco jako JFGI, UTFG a jiné ..

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #43 kdy: 20 Září 2008, 16:49:05 »
U mě je Ubuntu po 4rech dnech. Žádný velký problém nemám. Mám totiž veřejnou ip a kamaráda Nettezaumana (na icq) a ten mi vše vyřeší :D .. Pokud mi nenapíše, což často dělá něco jako JFGI, UTFG a jiné ..
<< ty manicko jedna .. nauc se psat muj nick a nebo pouzivej "ntz" !!

ad.icq) no, icq jsem mel od ctvrtka prakticky jen kvuli tobe, pac je to vemenskej protokol .. protoze uz jsi samostatny, tak ho nebudu dale zapinat .. muj jabber znas, zaloz si taky nejakej jabberi ucet

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.