Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Restricted extras - zatuhnutí [vyřešeno]  (Přečteno 2741 krát)

Dex

• Návštěvník
Restricted extras - zatuhnutí [vyřešeno]
« kdy: 15 Září 2008, 15:31:17 »
Zdravím, mám čistou instalaci Kubuntu 8.04 s KDE4. Udělal jsem updaty a chtěl nainstalovat dle návodu Kubuntu restricted extras. Vše se stáhne a začne instalovat - v tom se instalace kousne (u balíku java, cca 5%) a nic se dál neděje. Když si dám zobrazit podrobnosti, tak tam vidím nějaký úryvek textu, odhadem EULA nebo tak něco, ale nejde nic zmáčknout (ani nevím co bych měl, text není celý). Připadá mi to, jakoby na něco instalace čekala. Nepomáhá restart, ani znovuspuštění instalace, opět se kousne.

Nevíte někdo co s tím? Děkuju.
« Poslední změna: 16 Září 2008, 20:01:26 od Martin 'Želva' Malý »
Na krabici bylo napsáno 'Potřebujete Windows XP nebo lepší' ... tak jsem nainstaloval Linux.

qUAKER

• Host
Re: Restricted extras - zatuhnutí
« Odpověď #1 kdy: 15 Září 2008, 15:48:53 »
Šipkama musíš úplně dolů v té EULA, a pak se pomocí klávesy tab přepnout na "Agree"
A pokud stále nepůjde, nainstaluj to přes terminál.

Dex

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Září 2008, 15:55:18 »
No to mě taky napadlo, ale 'sranda' je v tom, že s textem nejde skrolovat, zkoušel jsem naslepo různé variace tab+enter, ale taky nic. Přes konzoli mě to taky nepustí, protože balíčkovací program to blokuje. Nevím jak to vysvětlit, ale prostě od spuštění systému, ihned po restartu, se načte a pak nepomáhá nic, ani kill. Asi to tak vidím na novou, čistou instalaci Kubuntu a pak rovnou přes terminál, že?
Na krabici bylo napsáno 'Potřebujete Windows XP nebo lepší' ... tak jsem nainstaloval Linux.

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #3 kdy: 15 Září 2008, 16:04:06 »
jak "blokuje"? co to píše?
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

qUAKER

• Host
« Odpověď #4 kdy: 15 Září 2008, 16:17:39 »
no pokud chceš přes terminál, nesmí běžet grafický správce balíků a instalace aktualizací.

Dex

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Září 2008, 16:57:14 »
Psalo to něco o tom, že jedna instance už běží a jestli má zkusit sám jí přepnout, když jsem dal Yes, tak stejnak nic neudělal, akorát mi dole na liště svítilo asi 4x balíčkovací aplikace a nic. Když jsem dal No, tak šel jen jako read only. Jinak že nesmí běžet gui balíčkovacího systému vím, nebyl zaplý, spouštěl se sám (asi proto, že nemohl dokončit úspěšně instalaci) a ani po kill nešel spustit. Je to opravdu hodně divné, teď už píšu z nové instalace, chtěl bych to podchytit a tak bych vás rád požádal, jestli byste mi mohl někdo napsat postup na nainstalování zmiňovaného balíčku z terminálu - děkuji.

qUAKER

• Host
« Odpověď #6 kdy: 15 Září 2008, 16:58:16 »
takže první:

zavřít všechny správce balíků

a do terminálu:

sudo apt-get install ubuntu-desktop balíček1 b2 b3 atd

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #7 kdy: 15 Září 2008, 17:17:30 »
takže první:

zavřít všechny správce balíků

a do terminálu:

sudo apt-get install ubuntu-desktop balíček1 b2 b3 atd
<< huh, pochybuju, že chce nainstalovat balíček "ubuntu-desktop", ale obecně je to samozřejmě dobře

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install kubuntu-restricted-extrasnebo
sudo aptitude install kubuntu-restricted-extras
Psalo to něco o tom, že jedna instance už běží a jestli má zkusit sám jí přepnout, když jsem dal Yes, tak stejnak nic neudělal, akorát mi dole na liště svítilo asi 4x balíčkovací aplikace a nic. Když jsem dal No, tak šel jen jako read only. Jinak že nesmí běžet gui balíčkovacího systému vím, nebyl zaplý, spouštěl se sám (asi proto, že nemohl dokončit úspěšně instalaci) a ani po kill nešel spustit.
skoro bych se aj vsadil, že by stačilo
sudo dpkg --configure -aale teď už to nedořešíme
« Poslední změna: 15 Září 2008, 17:25:11 od Yontalcar »
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Dex

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 16 Září 2008, 09:08:54 »
Děkuji, vyřešíno - LOCK  :)

djdj002

• Návštěvník
Re: Restricted extras - zatuhnutí [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 29 Září 2008, 22:28:19 »
No paráda ... tak dlouho jsem přemýšlel, jak odsouhlasit licenční podmínky JAVA, než jsem se tu dočetl, že na to mám naskákat tabulátorem... mažu si máslo na hlavu...  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.