Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Azereus a Java  (Přečteno 4495 krát)

mrakoplas

• Návštěvník
Azereus a Java
« kdy: 06 Srpna 2006, 15:50:15 »
Zdravim,

snazim sa preniknut do tajov instalacie a akosi sa mi to nedari :(

Stiahol som si Azereusa a JAVU:

Azureus_2.4.0.2_linux.tar.bz2
jdk-1_5_0_07-linux-i586.bin

//mam to v home/andrej/download

Rozbalil som si Azereusa a nasiel som tam subor azereus, ktory sa dal spustit, po spusteni mi nabehol program, ale iba okno, viem ze to je preto lebo nemam JAVU, tak som sa dal do instalovania JAVY, ale tu som skoncil, nakolko neviem ako nainstalovat z BIN suboru, skusal som aj v historii forumu ale moc mi to nepomohlo
"Odkomentuj multiverse, universe v /etc/apt/source.list a sudo apt-get install sun-j2sdk1.5." - to asik neni moj problem???
kukal som aj na http://ubuntu.wz.cz/hlavni_stranky/linux_aplikace_java.html#instalace_javy ale neviem co s tym, skusam uz vselico, na adrese https://jdk-distros.dev.java.net/ubuntu.html je navod, ale mne to tam tak neukazuje,ukazuje mi to:
Program 'sun-java5-bin' nie je dostupný v žiadnom vami používanom zdroji softvéru.
Program nepodporuje architektúru vášho systému.

Skusal som aj odkomentovat v source.list Multiverse a Universe. Mno skusal som uz vselico

diky za pomoc

PS: co pouzit miesto total comanndera? wine?
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:58:24 od Anna Taliánová »

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
azereus a JAVA
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2006, 16:24:14 »
stahovat azureus a javu si nemusel, oboji je v repositarich.

Po tom co jsi odkomentoval multivers a univers, musis spustit priklaz:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get updatepak uz staci prez synaptic nainstalovat balicky "azureus" a "sun-java5-jre", pokud ti to bude porad  hlasit ze tam ty balicky nejsou, tak nemas povoleny multivers zdroje.
Jestli nevadi anglictina tak jukni sem, neni to nic slozityho.

A to se tyce nahrady za TotalCMD ja pouzivam Tux Commander, ale tolik funkci jak TotalCMD nema.
Ubuntu 16.04 64bit Clevo W230SS

mrakoplas

• Návštěvník
azereus a JAVA
« Odpověď #2 kdy: 06 Srpna 2006, 16:39:20 »
Citace: DevilMuF
stahovat azureus a javu si nemusel, oboji je v repositarich.

Po tom co jsi odkomentoval multivers a univers, musis spustit priklaz:
sudo apt-get updatepak uz staci prez synaptic nainstalovat balicky "azureus" a "sun-java5-jre", pokud ti to bude porad  hlasit ze tam ty balicky nejsou, tak nemas povoleny multivers zdroje.
Jestli nevadi anglictina tak jukni sem, neni to nic slozityho.

A to se tyce nahrady za TotalCMD ja pouzivam Tux Commander, ale tolik funkci jak TotalCMD nema.
sudo apt-get updatetakze moj problem bol asik v tom nakolko to som neurobil, po restarte PC uz tam bol aj balik Azereusa, ktory sa mi nainstaloval, balik Javy som neinstaloval, ale azereus v pohode chodi, az na tie hlasky v pravom dolnom rohu, po kliknuti na ne to tam zostava dalej, ale to uz som niekde videl, takze skusim podla toho.
Ale aj tak by som sa rad naucil instalovat z BIN suboru, nakolko si myslim ze vsetko mi tak lahko naistalnut nepojde, uz teraz sa bojim komba APACHE+PHP+MySQL, plus dalsich milion veci mna programovanie a rozchodenie Videa a Zvuku.
s Tym TUXcomannderom este uvidim, kuknem nan

Jere

• Stálý člen
  • **
azereus a JAVA
« Odpověď #3 kdy: 06 Srpna 2006, 17:39:20 »
Jestli prijdes na to, jak se tech hlasek vpravo dole zbavit, tak dej vedet. Jsem moc linej na to hledat, radsi spustim KTorrent :)

scippio

• Návštěvník
    • LinJab
azereus a JAVA
« Odpověď #4 kdy: 07 Srpna 2006, 01:49:19 »
Ano, znám nejméně 3 další kterým Azureus blbne .. prostě spadne nebo dole zůstane hláška atd. atd. Azureus je dobrej ale mohl by být ještě lepší kdyby nebyl napsaný v javě :-/ Takže nyní už také používám ktorrent .... zkoušel jsem ještě nějaký mldonkey a bittorent a ještě něco .. ale ktorrent je podle mě nejideálnější ....
JID: scippio@linjab.net
"Linux mě někdy svojí jednoduchostí děsí ..."
# pacman -Rnsc ubuntu # pacman -S ArchLinux

Jere

• Stálý člen
  • **
azereus a JAVA
« Odpověď #5 kdy: 07 Srpna 2006, 02:10:29 »
Moc mi nevyhovuje preklad KTorrentu, vubec jsem se neorientoval, co jednotlive pojmy znamenaji - znam jen anglickou terminologii :)
Zatim jsem torrent stahoval na linuxu snad jednou, ale priste si to radsi spustim v anglicke verzi. Nebo si prectu dokumentaci ;)

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
azereus a JAVA
« Odpověď #6 kdy: 07 Srpna 2006, 10:08:03 »
A mate nastaveno aby azureus pouzival sun-j2re (musi byt nastavena jako defaultni v updates-alternatives). Co jsem to ted instaloval, tak se nainstaluje bud s gcj javou nebo sun (aptitude to chtelo nainstalovat s *-gcj a synaptic to nainstaloval s *-java).
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

alum

• Návštěvník
azereus a JAVA
« Odpověď #7 kdy: 07 Srpna 2006, 15:16:43 »
Predchozi prispevek podle mne trefil do cerneho, musite pouzivat tu spravnou javu. To jakou javu momentalne vyuzivate zjistite pomoci prikazu:
sudo update-alternatives --config javaPokud je vypis nejaky takovyto
There are 4 alternatives which provide `java'.

Selection    Alternative
-----------------------------------------------
*     1        /usr/lib/j2re1.5-sun/bin/java
      2        /usr/bin/gij-wrapper-4.0
      3        /usr/bin/gij-wrapper-4.1
 +    4        /usr/lib/jvm/java-gcj/jre/bin/java
pak je to v poradku, pokud ne, musite stisknout 1 a pak zkusit znovu spustit azereus.

Jere

• Stálý člen
  • **
azereus a JAVA
« Odpověď #8 kdy: 07 Srpna 2006, 15:51:19 »
Tim to neni, Javu mam nastavenou spravne a stejne mi to blblo

Navic radit "zmacknout 1" neni moc dobry, ono to poradi je u kazdyho jiny ;)

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
azereus a JAVA
« Odpověď #9 kdy: 07 Srpna 2006, 15:53:27 »
A je ten azureus nainstalovany s libswt-*-java (existuje jeste libswt-*-gcj, potom je jedno jakou mas javu nainstalovanou, protoze se pouzije GCJ)?
Ubuntu FF

alum

• Návštěvník
azereus a JAVA
« Odpověď #10 kdy: 07 Srpna 2006, 15:55:57 »
Co se tyce tech protivnych hlasek, tak ja to resim tak, ze azereus zastavim pomoci menu (Quit) a pri novem spusteni mne to jiz neotravuje.

Rychlis

• Návštěvník
azereus a JAVA
« Odpověď #11 kdy: 23 Srpna 2006, 18:12:16 »
Protivné hlášky a pár dalších bugů lze odstranit tím, že si stáhnete Azureus z oficiálních stránek - http://azureus.sourceforge.net/download.php. Mám novou verzi 1.5.0 a vše funguje jak má. (Původní azureus balíček nejdříve smažte)

kremso

• Aktivní člen
  • *
azereus a JAVA
« Odpověď #12 kdy: 23 Srpna 2006, 19:06:46 »
Citace: alum
To jakou javu momentalne vyuzivate zjistite pomoci prikazu:
...
Pouziva sa ta jre, na ktoru ukazuje JAVA_HOME. Teda pre zistenie ktora java sa pouziva treba napisat
echo $JAVA_HOME.. a pre nastavenie
export JAVA_HOME=/usr/local/jre ..naprikladPre trvale ulozenie JAVA_HOME treba upravit subor ~/.bashrc a zmenit to tam, pripadne tam taky riadok pridat ak neexistuje.

A najrozumnejsie je stahovat Javu priamo zo stranok Sunu : java.sun.com

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
azereus a JAVA
« Odpověď #13 kdy: 23 Srpna 2006, 20:39:08 »
Citace: kremso
Pouziva sa ta jre, na ktoru ukazuje JAVA_HOME. Teda pre zistenie ktora java sa pouziva treba napisat
echo $JAVA_HOME.. a pre nastavenie
export JAVA_HOME=/usr/local/jre ..naprikladPre trvale ulozenie JAVA_HOME treba upravit subor ~/.bashrc a zmenit to tam, pripadne tam taky riadok pridat ak neexistuje.
ne tak docela, JAVA_HOME vubec nemusi byt nastavena. Ubuntu pouziva alternatives a tak je lepsi
java --versiona pripadne upravit pomoci
sudo update-alternatives --config java.
A najrozumnejsie je stahovat Javu priamo zo stranok Sunu : java.sun.com
Ne-e, nerozumejsi je nainstalovat balicek se Sun javou ze zdroju. ;) V universe je balicek posveceny Sun-em od uvolneni licence.
Ubuntu FF

scippio

• Návštěvník
    • LinJab
azereus a JAVA
« Odpověď #14 kdy: 24 Srpna 2006, 18:39:46 »
ono nejde jen o tu hlášku ale Azureus mi zpomaluje systém o trochu víc než ktorrent.
JID: scippio@linjab.net
"Linux mě někdy svojí jednoduchostí děsí ..."
# pacman -Rnsc ubuntu # pacman -S ArchLinux

kremso

• Aktivní člen
  • *
azereus a JAVA
« Odpověď #15 kdy: 26 Srpna 2006, 00:19:38 »
Citace: MarrLiss
ne tak docela, JAVA_HOME vubec nemusi byt nastavena.
Vlastne mas pravdu, JAVA_HOME sa tyka len Tomcatu. Treba mat v /usr/bin ten spravny symlink :)

Stiahol som JDK6-beta2 (od Sunu) a beha velmi svizne. To co bolo nainstalovane defaultne (gcj ?) bolo prakticky nepouzitelne. Tato 6-ka je minimalne 2x rychlejsia -- neprehanam, skor naopak. Testovane na Eclipse.

Bruntik

• Návštěvník
azereus a JAVA
« Odpověď #16 kdy: 29 Srpna 2006, 08:27:19 »
zdravim, taky me azureus blbnul. pak jsem ho nainstaloval pres Automatix a vse slape ok ;-)

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
azereus a JAVA
« Odpověď #17 kdy: 29 Srpna 2006, 09:31:45 »
Stiahol som JDK6-beta2 (od Sunu) a beha velmi svizne. To co bolo nainstalovane defaultne (gcj ?) bolo prakticky nepouzitelne. Tato 6-ka je minimalne 2x rychlejsia -- neprehanam, skor naopak. Testovane na Eclipse.
Hlavne ve swing funguji cisla na ceske klavesnici a vyhlazovani fontu taky neni od veci. :)
Zatim pouzivam jenom na jedit a start je o dost lepsi, ale na pracovni eclipse si s ni zatim netroufam.
Ubuntu FF

kremso

• Aktivní člen
  • *
azereus a JAVA
« Odpověď #18 kdy: 29 Srpna 2006, 11:39:32 »
To ani nemusis, mozes mat JRE6 beta, ale JDK mozes mat kludne 5ku (teda ked si myslel totto :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.