Nechci zacit flame gnome vs kde, ale ja si vybral gnome a nelituju. dokud jsem nevidel ubuntu s human tematem, tak me pripadalo sedy a hnusny. musim ale rict, ze po par tydnech pouzivani bych uz nemenil (predtim jsem rok ve skole pouzival KDE). KDE me prijde strasne preplacany, opravdu moc. Gnome je zase hodne strohy a jednoduchy, ale prijde me daleko "uhlazenejsi", a ty advanced volby se taky daji najit.
Pod gnome muzes celkem bez problemu spoustet KDE aplikace a opacne, zatim jsem se nesetkal s tim ze by dany program nejel. ovsem nechava si vzhled puvodniho window manageru, tzn KDE aplikace jsou takove namodrale, apod. neni to zas takovej problem, ale neni to uplne nativni vzhled. jinak jsem se setkal s par problemy treba ve klavesovych zkratkach, v KDE aplikacich pod Gnome mi nechtely fungovat nektere exotictejsi kombinace (ala Win+~ apod) jako globalni klavesove zkratky aplikace. ale to jsou takove drobnosti.
celkove si klidne pouzivej i aplikace nativne z jineho prostredi (ja treba pouzivam amarok jako hudebni prehravac), s problemy se prakticky nesetkas. akorat se ti stahne dost knihoven z druheho window manageru. jinak v poho.