Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s otevíráním složek [vyřešeno]  (Přečteno 7725 krát)

xp

• Návštěvník
problém s otevíráním složek [vyřešeno]
« kdy: 07 Srpna 2006, 11:58:12 »
Dobrý den,
nainstaloval jsem si Kubuntu a po stáhnutí aktualizací nejdou otevírat žádné složky, adresáře. Jen mi to nabídne jakým programem to má otevřít, ale před aktualizací to fungovalo bez problému.
Jsem naprostý začátečník co se týče linuxů, mohl by mi s tím někdo pomoct?
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:20:55 od Anna Taliánová »
deska: Fic KT-600 pro,cpu: sempron 2400+, paměť: 512MB, grafika: radeon 9550- 128bit, 256MB, disk: ST3802110A (80GB), mechanika: _NEC DVD_RW ND-3540A, zdroj: 350W EUROCASE, OS: WINDOWS XP professional SP2

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
problém s otevíráním složek
« Odpověď #1 kdy: 08 Srpna 2006, 17:52:31 »
To je opravu podivne. Zkus zvolit Konqueror.
Ja osobne mam Ubuntu, a povazuju ho za lepsi pro naproste zacatecniky nez Kubuntu. Pokud potize pretrvaji, doporucil bych ti zkusit jej.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:20:18 od Anna Taliánová »
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

xp

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Srpna 2006, 10:47:31 »
tohle jsem už vyřešil, musel jsem ten program znovu nainstalovat, ale nastal ještě jeden problém o dost závažnější: windowsy začaly blbnout, napřed zvuk se zasekával a teď už samovolně se restartuje, poprvé jsem je přeinstaloval, ale teď, pár hodin po čistých instalacích obou systémů to dělá znovu.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:21:42 od Anna Taliánová »
deska: Fic KT-600 pro,cpu: sempron 2400+, paměť: 512MB, grafika: radeon 9550- 128bit, 256MB, disk: ST3802110A (80GB), mechanika: _NEC DVD_RW ND-3540A, zdroj: 350W EUROCASE, OS: WINDOWS XP professional SP2

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Srpna 2006, 14:18:05 »
Windowsy začaly blbnout? To s Ubuntu nemůže mít nic společného. Ba ne, mě se to ve škole taky stalo. Týden po instalaci Ubuntu na dva počítače se v obou zbláznily Windows. Dělají to aby přitáhly pozornost. Kašlu na ně.
Promise her anything, but give her GNU.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #4 kdy: 09 Srpna 2006, 14:24:36 »
jiste, Ubuntu od verze 6.06 LTS (Dapper Drake) pri instalaci pozmeni nainstalovany system Windows tak, aby Windows drive nebo pozdeji zcela zkolabovaly. Tim uzivatele donuti definitivne prejit na Linux.

Vojtin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 09 Srpna 2006, 16:13:13 »
Citace: fred
Windowsy začaly blbnout? To s Ubuntu nemůže mít nic společného. Ba ne, mě se to ve škole taky stalo. Týden po instalaci Ubuntu na dva počítače se v obou zbláznily Windows. Dělají to aby přitáhly pozornost. Kašlu na ně.
LOL :)

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
« Odpověď #6 kdy: 09 Srpna 2006, 16:35:32 »
Citace: lukas.svoboda
jiste, Ubuntu od verze 6.06 LTS (Dapper Drake) pri instalaci pozmeni nainstalovany system Windows tak, aby Windows drive nebo pozdeji zcela zkolabovaly. Tim uzivatele donuti definitivne prejit na Linux.
Asi na tom neco bude...

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 09 Srpna 2006, 17:01:06 »
Myslím, že XP se taky hodně baví ;)
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:22:29 od Anna Taliánová »
FS amilo V3405 T5500

xp

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Srpna 2006, 22:02:43 »
<joke>jiste, Ubuntu od verze 6.06 LTS (Dapper Drake) pri instalaci pozmeni nainstalovany system Windows tak, aby Windows drive nebo pozdeji zcela zkolabovaly. Tim uzivatele donuti definitivne prejit na Linux.</joke>
jen doufám že tohle byl jen vtip a nebylo to myšleno vážně, ale i tak mám největší podezření, že to zapřičinil ten Kubuntu, dvakrát po sobě ta samá chyba v systému to není náhoda. Těch pár dní co jsem kubuntu měl a předtím Mandrake, tak mě celkem zklamaly, odevšad slyším jak jsou linuxy stabilní, ale jsem je měl tak spadly vícekrát než mi padaly winy za celej měsíc a to se radši nezmiňuji o častým pádu aplikací a o dalších nedostatcích na které jsem narazil.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:23:27 od Anna Taliánová »

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 10 Srpna 2006, 00:05:18 »
Ne, fakt není možné aby Kubuntu takhle rozhasilo Windows.
To že odevšad slyšíš jak je Linux stabilní má své důvody. Evidentně máš nějaký problém a ten problém nedělá Linux.
Jestli ti padá čistá instalace Kubuntu, zkontroluj hardware.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:24:11 od Anna Taliánová »
Promise her anything, but give her GNU.

Jiří Havelka

• Návštěvník
    • http://ghavelka.blog.root.cz
« Odpověď #10 kdy: 10 Srpna 2006, 01:59:28 »
Ubuntu, aby něco dělalo s Window$??? Maximálně tak v zavaděči systému :) Já mám s Ubuntu a Linuxem celkově dobré zkušenosti a s Window$ mi nikdy nic neudělal, jen při přeinstalování Windows pak nejde vidět Linux při tom slavném MultiBootu, ale i to se dá spravit. Takže Linux Navždy.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:24:48 od Anna Taliánová »
Asus A7V8X-MX | AMD Duron 1400 Mhz | RAM DDR 256 MB | Ati Radeon 9250 128 MB | Western Digital 80 GB | LG DVD-RAM | X71S 17" LCD | Ubuntu Linux 7.04
Webkamera Technika nenabehne

xp

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 10 Srpna 2006, 08:21:36 »
pár hodin po nainstalování Kubuntu s winy výrazně zpomalily, zvuk se sekal a začaly problémy s grafikou, tak to vydrželo tak den a potom se začal samovolně restartovat, nic nepomohlo tak jsem to vše přeinstaloval, asi po pátém spuštění winů se zase začaly samovolně restartovat, a to se předtím nikdy nestávalo. Uvedu pár příkladů kdy to spadlo: poprvé mi to spadlo při stahování aktualizací, po restartu už systém nenaběhl, podruhé také při stahování aktualizací, když nemohl navázat kontakt se serverem, občas se z nezmámé přičiny prosě zasek, nebo najel do textového režimu a těch pádů v aplikacích bylo taky bezpočet. Hardwarem to nebude, to jsem si celkem jistej. Každopádně všechny problémy vyléčil format, a teď tu mám zas plně funkčí winy bez jakýchkoliv problémů, a co se týče Kubuntu po těch zkušenostech nemám odvahu ho nainstalovat znovu, nemám zájem o to, aby mi zase poškodil winy ať už je to schválně nebo nějakým nedopatřením, přesto všechno díky všem za pomoc
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:33:06 od Anna Taliánová »

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #12 kdy: 10 Srpna 2006, 08:57:52 »
To bylo skutečně naprosto schválně - dělá to každej Linux. Po instalaci na disk nažene do vedle ležících Windows hejno tučňáků, kteří podplavou všechna bezpečnostní opatření Windows a po vynoření se v jiném souborovém systému začnou hladově požírat (do té doby jim akutně chybějící) dll knihovny, exe a další systémové soubory v adresáři Windows. Protože jim tato strava neskutečně svědčí, dojde k jejich překotnému množení a protože se již nevejdou na partišnu s ntfs/fat, začnou osidlovat další součásti kompu, ucpávají dráty k ventilátorům a sítím, pochutnávají si na pixelech v grafické kartě, atd.  Tím pádem začně vypadávat obraz, začně se přehřívat procesor a počítač se restartuje, nelze se připojit na net. Nepomůže ani zformátování harddisku, ty potvory jsou zkrátka všude.  Všechny příznaky, tak jak jsi je popsal, tomu jednoznačně nasvědčují, včetně popsané časové posloupnosti. Máš pravdu, už to svinstvo na disk nepouštěj.  :D
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:28:01 od Anna Taliánová »

egro

• Návštěvník
    • http://egro.ic.cz
« Odpověď #13 kdy: 10 Srpna 2006, 09:17:52 »
no LOL :) :D
:) uz davno som sa tak nezasmial :)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 10 Srpna 2006, 09:18:59 »
... každému co jeho jest...
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #15 kdy: 10 Srpna 2006, 11:59:22 »
Citace: xp
...a co se týče kubuntu po těch zkušenostech nemám odvahu ho naistalovat znovu, nemám zájem o to aby mi zase poškodil winny ať už je to schávlně nebo nějakým nedopatřením
To je naprostý nesmysl, Kubuntu nezasahuje na oddíly s daty pro Windows. Problém hledejte jinde.

Beriiisek

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 10 Srpna 2006, 12:10:51 »
pár hodin po nainstalování Kubuntu s winy výrazně zpomalily, zvuk se sekal a začaly problémy s grafikou, tak to vydrželo tak den a potom se začal samovolně restartovat, nic nepomohlo tak jsem to vše přeinstaloval, asi po pátém spuštění winů se zase začaly samovolně restartovat, a to se předtím nikdy nestávalo. Uvedu pár příkladů kdy to spadlo: poprvé mi to spadlo při stahování aktualizací, po restartu už systém nenaběhl, podruhé také při stahování aktualizací, když nemohl navázat kontakt se serverem, občas se z nezmámé přičiny prosě zasek, nebo najel do textového režimu a těch pádů v aplikacích bylo taky bezpočet. Hardwarem to nebude, to jsem si celkem jistej. Každopádně všechny problémy vyléčil format, a teď tu mám zas plně funkčí winy bez jakýchkoliv problémů, a co se týče Kubuntu po těch zkušenostech nemám odvahu ho nainstalovat znovu, nemám zájem o to, aby mi zase poškodil winy ať už je to schválně nebo nějakým nedopatřením, přesto všechno díky všem za pomoc
jeste chci dodat mel jsem uplne stejny problem s WIN XP ale na PC jsem mel jen WindowsXP zadny jiny OS, takze Linuxem to urcite neni ! Je to zapricineno nejakou aplikaci nebo chybejicimi soubory ve Woknech ;) v nejhorsim virem jako se to stalo me, pomohl mi jen totalni format ;)
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:30:28 od Anna Taliánová »
VSTUP DO RESTAURANTU NA KONCI YNTERNETU
--------------------------------------------------------------
GNU/Linux - Restaurant na konci ynternetu Web: http://chat.gnulinux.cz Jabber ID Restaurantu: x@chat.gnulinux.cz

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #17 kdy: 10 Srpna 2006, 12:12:37 »
jen doufám že tohle byl jen vtip...
Ach jo. Muj prispevek byl uvozen slovem . Schvalne se podivejte do anglickeho slovniku, co toto slovo znamena ;)

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #18 kdy: 10 Srpna 2006, 12:25:54 »
jen doufám že tohle byl jen vtip...
Ach jo. Muj prispevek byl uvozen slovem . Schvalne se podivejte do anglickeho slovniku, co toto slovo znamena ;)
Lingea Lexicon: joke
WinGED: joke (Atlas.cz)
PCTranslator: joke (Seznam.cz)

Vojtin

• Host
« Odpověď #19 kdy: 10 Srpna 2006, 15:51:50 »
nikola boduje

Antonín Daněk

• Aktivní člen
  • *
    • http://antonindanek.cz
« Odpověď #20 kdy: 14 Srpna 2006, 16:52:18 »
Něco na destruktivním poslání Ubuntu bude :)
Mě se např. odmountovali v oknech disky a nejdou namountovat zpet, viz http://pcsvet.cz/forum/forum.php?tema=17777 jeslti někdo víte co s tím.

Luke

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 14 Srpna 2006, 23:20:58 »
funguje to i opacne...me softwer v xpeckach znicil onehda grub...ale to je trochu jina pohadka...kdyz z Linuxu lezou tucnaci, co leze z xpecek?
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:31:25 od Anna Taliánová »
Jak strasi deti Billa Gatese? Bubububuntu! Jak mu nadava manzelka? Ty debiane! Jakou pohadku nema rad? O princezne a desetihlavem mandrakovi. (Update: Cim topi? Mandrivim.) Kdo bydli ve vedlejsim vchode? Zly sused. Co Bill neni? Gentooleman. Kdo mu vozi postu? Fedorex. Kam se chodi opalovat? Do solariska. Kdo ho sleduje? CIA, FBI a BSD. A jak nakonec chudak Bill dopadne? Trefi ho slax.

J4kub

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 15 Srpna 2006, 01:26:22 »
na tych woknach by som pustil napr. Avast.
Mal som podobny problem, na diskoch som mal Win32:Tenga, tento virus mi napadol vsetky .exe apkliacie (samozrejme vo woknach a je to aj jeden z pricin preco idem na Linux) a nepomohlo ani naformatovanie C: / virus sa siril po diskoch.
Tot moj nazor :D
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:32:35 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.