tak změnit práva není zas takový problém, tohle už tu bylo, nevím co to způsobuje...hlavně NIKDY neměň práva jinde než v /home. skupinu můžeš dát root, ale i uživatel, to by asi bylo lepší. určitě si ale přečti http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C3%A1va%20soubor%C5%AF
To mě povídej :3 Odvařil jsem si tak systém

To neni cely vypis.Neni z nej poznat,jaky to je adresar.My muzeme predpokladat jaky to je a kde je,ale nastavit se da kdekoliv.Pokud se jedna o vypis z /home/arathorn a vy jste uzivatel arathorn,tak pak vypis neukazuje zadny problem.
No flame, ale co je to za adresář je možné poznat z kontextu fóra (viz výše) :3. Je to ~ daného uživatele :3.
Bylo by dobre sem dat chybu co to zahlasi,kdyz se pokusit udelat neco v konzoli.A zamky napr. u vymennych zarizeni mohou znamenat,ze nejste jako uzivatel ve skupine,pod kterou toto zarizeni patri.
Mno to je to, co mě napadlo; problém bude s tím zařízením. Dá se očekávat, že se jedná o kartu z foťáku, flashu nebo tak a hodně často bývávají (hlavně ty karty z foťáku) naformátovány jako FAT, resp. FAT32. Já tomu sice moc nerozumím, ale u sebe na PC mám několik oddílů, z toho pár je právě FAT32 (teda do včerejška) a všechny, co jsem si namountoval byly jen a pouze roota a nepodařilo se mě to změnit. Takže to určitě kopíruje jako root (nebo jde kopírovat rootovské soubory bez toho aby byl root?), ale pak jako obyčejný uživatel k nim nemá přístup. Takže doporučuju co bylo výše - spustit terminál, v něm si najít složku s problémovýma souborama a
sudo chown -R arathorn problemova_slozka
(což znamená, že musíš být
před ní a ne
v ní.
Ovšem než to provedeš, ujisti se, že jsi ve složce /home/arathorn/ nebo ~/ (což je totéž), jinak se připrav na reinstall systému.