Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nehraje hudba v rhythmboxu  (Přečteno 2300 krát)

GSR200jewel$blue

• Návštěvník
Nehraje hudba v rhythmboxu
« kdy: 24 Září 2008, 15:11:15 »
Dobrý den,ubuntu používám asi pul roku,doposud jsem pomoci fora,FAQ a googlu vyřešil vše,ale ted si nevim rady ???,přestala hrát hudba,v rhythmboxu se znamenko play(u nazvu skladby)změni na červený křížek a nepřehrava,u komplet hudby co mam na disku(mp3),jedinej VLC hraje
« Poslední změna: 24 Září 2008, 18:35:43 od GSR200jewel$blue »
MSI EX610X-044CZ,Canon MP210,Ubuntu 8.04 "Hardy Heron"

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: Nehraje hudba v rhythmboxu
« Odpověď #1 kdy: 25 Září 2008, 11:49:52 »
no zkusite spustit rhythmbox z terminálu, přejmenovat ~/.gnome2/rhythmbox na něco jiného, nebo prostě si pohrát s výstupem gstreamru > tedy gstreamer-properties

no a jinak taky se dá v rhythmboxu zapnout debug mód, ale tipnu se, že to nebude třeba, nejdříve zkuste ten terminál, poté to nastavení rhythmboxu...;)

GSR200jewel$blue

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2008, 00:39:02 »
pravě jsem zjistil že nejenom hudba v rhythmboxu a banshee ale nejdou přehrat ani filmy v mplayeru,gxine a totemu všechno hlasi nějakou chybu,jediný vlc hraje stale,do nedavna bylo vše ok,myslite že to muže být tim že jsem instaloval par blbosti z ubuntu art stranek,nebude pro me jako pro nezkušeneho uživatele rychlejší přeinstalace celeho ubuntu :-\

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2008, 08:49:21 »
no kdyby jste spustil ty příkazy, jak jsem psal a ozkoušel, tak už jsme mohli být možná na stopě;) takže to prosím zkuste

Systém > Volby > Zvuk  - je tam testování zvuku
gstreamer-properties

a pak zkuste spustit mplayer z konzole třeba jako root

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2008, 09:16:13 »
Napiš jsem jakou hlášku to hlásí. Zkus nainstalovat, přeinstalovat ubuntu-restricted-extras. Vlc má svý kodeky - ten si hraje sám pro sebe :).
Reinstalace je otázkou půl hodinky, tak záleží kolik věcí máš už upravených a jakou dobu jsi s tím strávil. Ale tohle by snad neměl být velký problém.

GSR200jewel$blue

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Září 2008, 00:02:05 »
/home/milan/.themes/greenome-0.3/gtk-2.0/gtkrc:1387: Background image options specified without filename
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'artsdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sdlvideosink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'v4lmjpegsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'qcamsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdmon'
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Autodetect': Failed to connect stream: Invalid argument [pulsesink.c(411): gst_pulsesink_prepare (): /pipeline0/autoaudiosink2/autoaudiosink2-actual-sink-pulse]
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'ALSA - Advanced Linux Sound Architecture': Failed to connect stream: Invalid argument [pulsesink.c(411): gst_pulsesink_prepare (): /pipeline1/autoaudiosink3/autoaudiosink3-actual-sink-pulse]
výpis konzole po tom testu,mplayer se mi z konzole jako root nadaří spustit,když to vše zdarně pochopím nemusím nic reinstalovat a pro příště budu vědět o co jde,děkuji proto za trpělivost

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 27 Září 2008, 20:13:30 »
aha, tak problém, je zřejmě mezi Pulse a Alsou, co máte nastaveno v Systém > Volby > Zvuk za zařízení?
zkuste přenastavit na jiné volby a otestovat, zda to hraje, je tam tlačítko testovat...

GSR200jewel$blue

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 28 Září 2008, 23:23:36 »
. .  ;D . . v system»volby»zvuk jsem přepnul z pulse na alsa a vše funguje jako dřív  :-[.děkuji

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.