Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu_AMD64_8.04 -> zamrzne při formátování na 5% [vyřešeno]  (Přečteno 2044 krát)

davulentoo

• Návštěvník
Jako uživatel Gentoo se chci pokusit o KUBUNTU a přejít s ohledem na mé znalosti na něco jednoduššího.
Nedaří se mi provést formátování disku. Zmrzne na 5%.
AMD 64 X2 6400; dualboot s Windama (sda 200GB); k dispozici celé sdb 500GB  formát nejde ani ruční ani jiná z možností. Vždy skončí na 5-ti procentech.
Mám to naformatovat gentoo linuxem a pak bez formátu připojit? Nebo je na to jiná finta?
Díky

« Poslední změna: 02 Října 2008, 19:19:33 od Martin 'Želva' Malý »

premet

• Host
Re: Kubuntu_AMD64_8.04 -> zamrzne při formátování na 5%
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2008, 07:03:06 »
Zkus si nejdřív rozdělit a naformátovat disk přes Gparted taky se mi stalo, že instalátor to nezvládl a co jsem si to rozdělalil a naformátoval předtím pak to šlo  :).

davulentoo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2008, 11:49:07 »
Tušil jsem to.
Musím najít místo, kam nahlásit chybu, má s tím asi problém víc uživatelů.
S tímhle si poradím.
zpětně podám hlášku, jak to dopadlo a první dojmy z Kubunťáckého distra.

davulentoo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2008, 11:58:34 »
Ještě jsem si všiml, že před zapnutím formátování tam jsou rozšířené možnosti a je tam uvedeno a zutomaticky zaškrtnuto "instalace zavaděče do hd(0,)"
Tohle je určitě špatně - takovou hodnotu grub asi nezná. Zamrzne ale i při správných hodnotách (zkoušel jsem do sdb - tj. hd(1,0)).
Ještě jsem nestudoval Kubunťáckou dokumentaci, jestli tam je upozornění a vysvětlení pro nové uživatele - lamy jako já.

davulentoo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Října 2008, 12:23:02 »
Tak jsem místo KUBUNTU skusil UBUNTU a tam při stejném postupu instalace proběhla bezproblémově.

Nebyl jsem GNOMář, ale kouknul se a musím uznat - výborné (první dojem i práce skvělá)

Pak jsem doinstaloval KDE4 (nazkoušku z verze 3.5.7) a nic moc. Z KDÉčkaře se stává GMOMář.

Celý dojem s distribuce UBUNTU - skvělý. Všechno funkční bez složitých nastavování a čtení manuálů.
GENTOO jsem používal hlavně kvůli možnosti absolutní kontroly nad systémem, ale s mýma znalostma to bylo mnohdy tápání formou pokus/omyl (většinou omyl)

Ještě si UBUNTU musím ošahat (hlavně balíčkovací systém, celé Gnome), ale asi už s Váma zůstanu.

PS : Chcete mně?  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.