Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pozor na instalační CD!  (Přečteno 2895 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Pozor na instalační CD!
« kdy: 29 Září 2008, 10:15:53 »
Včera jsem se hodinu a půl mořil s jednou instalací a nakonec jsem zjistil, že instalační CD není v pořádku. Putovalo do koše. Stáhl jsem znovu ISO, vypálil a kontrola se nepodařila. Třetí pokus také ne, zjistil jsem, že ISO soubor není v pořádku. Potom jsem stáhl neporušený ISO obraz, vypálil a zkontroloval. Instalace proběhla bez problému.
Zkontroloval jsem tedy doma i v kanceláři všechny instalační CD k Ubuntu a výsledek? 50% nebylo v pořádku (3 z 6). Fakt je ten, že kupuji CD za 3,90 a nikdy předtím jsem nic nekontroloval.

Doporučuji proto vždy:
kontrolovat stažený obraz ISO
kontrolovat CD při vypalování vypalovacím programem
kontrolovat instalační CD přímo před instalací

Ušetříte si mnoho času a nervů při opakovaně zamrzlých instalacích. :-)

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Lukee159

• Návštěvník
Re: Pozor na instalační CD!
« Odpověď #1 kdy: 29 Září 2008, 11:31:22 »
Co já jsem stahoval (7.10, 8.04, 8.10 Alpha 5) tak vždy bylo v pohodě. Pálím vesměs na Imation. Také CD (se 7.10) co mi přišlo z Cannoncialu bylo v pohodě.
Lenovo ThinkPad T400 / Ubuntu 12.04 LTS 64bit

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 29 Září 2008, 11:50:31 »
Originál CD i DVD byly v pořádku. Nejhorší situace byla s pálenými nonamy ze dna šuplíku :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2008, 12:28:49 »
Keď páliš na také médiá, nečuduj sa, že sa trápiš s inštaláciou. Nedávno bol na root.cz seriál článkov o HW, rozoberala sa tam aj životnosť CD. Odporúčam.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #4 kdy: 29 Září 2008, 12:50:28 »
Možná jsem divnej, ale já si LiveCd Ubuntu vypaluju na eRWéčka.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #5 kdy: 29 Září 2008, 13:39:11 »
Možná jsem divnej, ale já si LiveCd Ubuntu vypaluju na eRWéčka.
nejses divnej - delam to taky tak u vsech ISO - na RW se to proste chyta nak lip
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 29 Září 2008, 14:27:46 »
Též preferuju RW... latest snapshot se hodí vždycky. 8)

compaq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 29 Září 2008, 14:35:46 »
Proti RW nic nemám, když se zkontrolujou a nenechávaj se v šuplíku bez obalu. Spíš mě překvapuje, jak často končí stahování ISO obrazu pomocí Firefoxu navenek v pořádku a soubor je poškozený. Někdy má i přesně stejnou velikost. To jsem nečekal...

Nexus

• Aktivní člen
  • *
[ubuntu]: Re: Pozor na instalační CD!
« Odpověď #8 kdy: 29 Září 2008, 23:01:09 »
Mne sa tiez este ani raz nestalo, ze by som nieco musel dodatocne vypalovat, resp. stahovat. Klamem, raz som stahoval na dva krat, lebo moj ISP mal svoje dni a spojenie bolo viac nez uzasne, tak sa tam chyby v komunikacii dali ocakavat. Kazdopadne tiez preferujem RW, ale chystam sa na flashky :).

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 30 Září 2008, 08:14:49 »
tiež som nemal problémy.
compaq: po mojich skúsenostiach (inštalovanie ubuntu na veeľmi staré počítače) by som ešte odporučil doplniť do tvojho zoznamu "vypaľovať pri nižších rýchlostiach", niektoré staršie mechaniky sa inak idú zblázniť, aj keď je cd v poriadku.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

compaq

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 30 Září 2008, 09:08:45 »
Původně jsem chtěl poradit já Vám, ale dík.... :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.