Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kopírování iso souborůna externí disk  (Přečteno 4746 krát)

plusik

• Aktivní člen
  • *
kopírování iso souborůna externí disk
« kdy: 30 Září 2008, 11:50:21 »
Zdravím, když kopíruju iso soubory na externí disk, přes usb, tak to po chvíli vyhodí hlášku, že soubor je moc velký...na externím disku je ovšem dost volného místa.
Druhý dotaz, mám ty iso soubory uložený na disku a chtěl bych je vypálit taky na HD, jak to co nejjednodušeji udělám??(klikítko vypálit obraz na disk nefunguje protože tam nemám vložený DVD).. Předem Vám děkuji za pomoc

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: kopírování iso souborůna externí disk
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2008, 11:56:25 »
Ake velke su tie subory a aky suborovy system mas na disku?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

premet

• Host
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2008, 11:59:08 »
Pokud to máš Fatku tak tam nezkopíruješ soubor větší než 4 GB  :).

plusik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2008, 12:25:20 »
no ano tak je to tím...jsem truba omlouvam se za trapny dotaz...nojo,ale co ted...

premet

• Host
« Odpověď #4 kdy: 30 Září 2008, 12:29:28 »
Rozdělit iso  :) nebo jiný souborý vystém nejlépe NTFS pokud disk používáš i ve winech.

plusik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 30 Září 2008, 12:54:47 »
mno a převedu  je do NTFS jak?? to jako na ne kliknu areknu preved , nebo je to malinko slozitejsi??...jak, že nám to říkáte lamy :-)) jo jo jsem ale učím se

premet

• Host
« Odpověď #6 kdy: 30 Září 2008, 13:43:30 »
Normálně si ho postavíš před sebe a zařveš na něj  ;D. No můžeš to udělat přes Gparted je to jednoduchý jen dáš formátovat na NTFS, ale přijdeš o všechna data .

plusik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 30 Září 2008, 14:22:45 »
aha no začíná to být zajímaví...řvaní nepomáhá...no a ted myslím, že jsme narazili na jádro pudla...protože já potřebuju ten soubor (film) přenést na jinej HD.nějak nemám v plánu poztrácet data a ani je nijak likvidovat :-)
no udělám to tak, že ten soubor prostě tam nechám rozbalit...páč to na mě vypadá nějak složitě :-))) zkusím si ještě dupnout :-))

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 30 Září 2008, 14:57:28 »
a nemuzes proste ty data z prenosnyho disku zkopirovat na hadr, pak ten prenosnej disk preformatovat a nakonec to tam nahrat zpet i s tim iso obrazem? no, je to opruz, ale aspon vyresis situaci do budoucna (ikdyz ja bych NTFS za reseni neoznacil :-D ).

slamozrout

« Odpověď #9 kdy: 30 Září 2008, 15:06:03 »
pokud mas win tak do cmd zadas
Kód: [Vybrat]
CONVERT C: /FS:NTFSmisto C das  pismenko disku.O data by jsi prijit nemel,ale radsi bych si dulezity soubory zalohoval.
http://www.aumha.org/win5/a/ntfscvt.php
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.