zdravim, patrim medzi lamy v oblasti linuxu, preto sa vyskytol problem, ktory svedci o mojej neopatrnosti.mal som najprv citat pozorne, potom klikat.
stalo sa mi nasledujuce.
500 GB disk rozdeleny na dve xp particie: 50 a 450, kde mensi bol systemovy pre xp, vacsi sluzil ako datovy disk
pri instalacii najnovsej verzii ubuntu mi v partition manageri ponuklo zvycajne volby. neviem preco som zvolil pouzit cely disk, ale to uz teraz nezmenim. instalacia sa spustila s tym, ze mi zacalo formatovat cely disk na ext3, predpokladam.akonahle som to zbadal, uvedomil som si,ze asi sa do win xp uz nedostanem a vsetky data budu stratene, preto asi po 5 percentach som resetol pc, aby aspon nieco zostalo zachovane.
samozrejme, po restarte som sa do xp uz nedostal, nepomohol ani recovery mod, ani fixmbr ani fixboot.
teraz uz viem, ze som mal ten disk odpojit a snazit sa dostat z neho data na inom pc.
ja som vsak urobil nasledovne: disk som nanovo rozdelil na rovnake dve particie ako predtym... nainstaloval cistu instalaciu winxp, formatol na ntfs. ihned som aplikoval recovery soft getdataback a data recovery wizard od easeus.
je sanca, ze obnovim niektore subory, ktore su viac menej dolezite? filmy, hry, velke subory ozeliem, ale konkretne dokumenty nie

som si vedomy svojho "neuvazenia" situacie, ale mozete samozrejme vypustit rozne slova na moju adresu...
vdaka