Přeji pěkný večer. Snažil jsem se najít řešení na wiki nebo na foru, ale nebylo to to pravé ořechové. Mám v PC dva hdd. První (sda) s Ubuntu naformátovaný při instalaci souborovým systémem ext3 + swap. Druhý hdd (sdb) byl do dneška naformátovaný souborovým systémem ntfs. Dnes jsem všechny soubory z tohoto disku přenesl na externí hdd a naformátoval disk souborovým systémem ext3. Jaké bylo však moje překvapení, když se disk po restartu objevil, ale zápis na něho je možný pouze pod uživatelem root.
Protože mám vytvořené dva uživatele, potřeboval bych, aby na tento druhý disk mohli čist, zapisovat a mazat oba dva. jak tedy nastavit, aby oba dva uživatelé mohli tento disk používat a to bez omezení kdo co vytvoří. To znamená, když jeden vytvoří dokument a uloží ho, aby si ho druhý mohl otevřít, dopsat a uložit také. Na tomto disku by měly být uloženy i společné fotky, to znamená bez omezení, kdo je uložil. Obávám se, že když např. já uložím na tento disk obsah foťáku, tyto fotky se uloží s informací, že jsem soubory vytvořil já a přístupová práva budou nastavena tak, že manželka si je bude moci prohlédnout, ale už ne editovat a mazat.
Děkuji moc za pomoc
U.