Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: podivné spouštění aplikací - busy cursor  (Přečteno 1393 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
podivné spouštění aplikací - busy cursor
« kdy: 01 Října 2008, 13:09:00 »
zdravím,

už nějakou dobu mám dost otravný problém - pokud spustím aplikaci pomocí Kiba-Docku, nebo například z XFCE menu (pokud je u dané položky zaškrtnuta volba "Potvrzení při spouštění" - tak se sice aplikace spustí, ale spustí se ještě něco v pozadí a to ono zapříčíní, že je pak kurzor myši asi 20 sekund "busy" - tzn.např. místo klasického gnomáckého kurzoru je tam to otočné busy kolečko. Je to dost nepříjemné, protože se tím busy cursorem blbě trefuje na ikonky, tlačítka atd... Používám tedy XFCE, v Gnome je situace stejná, jen se po spuštění aplikace v liště objeví nově otevřené nepojmenované okno, se kterým nejde nic dělat a které po těch 20 s zmizí --- nepodařilo se mi zjistit který proces jej vyvolá, ale bude to velni zřejmě ten co mi "buzí" kurzor. Mám pocit že jde o chybu nějakého spouštěcího režimu - jak říkám tak to jádro pudla bude asi v onom "potvrzení při spouštění" - ví o tom někdo něco víc? Co to spouští za proces, co to vůbec dělá? Hrozně mě to otravuje... Díky!

PS: alternativní otázka - je někde nějaký log pomocí kterého by se dalo vysledovat který proces byl kdy spuštěn? to by možná pomohlo vypátrat ten nezbedný proces...
« Poslední změna: 01 Října 2008, 14:32:26 od Rawen »
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Rawen

• Aktivní člen
  • *
Re: podivné spouštění aplikací - busy cursor
« Odpověď #1 kdy: 02 Října 2008, 09:19:04 »
takže po malém zkoumání - jde opravdu o to, že špatně funguje "startup notification", za který je zodpovědná knihovna libstartup-notification, tato knihovna dělá to, že pokud má aplikace ve svém spouštěči povolenou volbu StartupNotify, po spuštění se změní kurzor na "busy" a to by mělo trvat do té doby, než se aplikace spustí - bohužel to trvá i dále, asi 20s... nevím v čem je chyba, asi tedy přestanu startup notification používat ale je to škoda...

Rawen

• Aktivní člen
  • *
Re: podivné spouštění aplikací - busy cursor
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2008, 10:15:17 »
takže svépomoc... vyřešil jsem to "krokem stranou", v xfce menu jsem všechny launchery zbavil volby "použít oznámení při spuštění" + zkompiloval jsem si kiba-dock tak, aby nepoužíval startup-notification (konkrétně v souboru startup-notification.c je zakomentovaná hláška že je tam možná chyba a že se může stát, že se busy kurzor vrátí do normální podoby až po určité době...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.