Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zrusenie vrchneho panelu [vyřešeno]  (Přečteno 9102 krát)

mrakoplas

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu [vyřešeno]
« kdy: 09 Srpna 2006, 18:24:31 »
zdravim,

nechtiac som si zrusil vrchny panel s Aplikaciami, Miesta, System, cas/datum ATD. Po malom zdeseni som si ho znova zapol a davam si ho naporiadok ako bol predtym , ale nemozem najst aby som si tam dal znova cas/datum, ako ho tam zase dostat? diky
« Poslední změna: 22 Ledna 2008, 13:57:39 od Anna Taliánová »

egro

• Návštěvník
    • http://egro.ic.cz
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #1 kdy: 09 Srpna 2006, 18:54:29 »
Kliknes pravym tlacitkom na panel a vyberies "Pridat na panel". Tam potom najdes "Hodiny" (su v Prislusenstvi) a kliknes bud na "Pridat" alebo prenesies na panel.

mrakoplas

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #2 kdy: 09 Srpna 2006, 19:11:04 »
praveze to tam nieje, je tam vselico len tie hodiny nie :(
iny napad?

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #3 kdy: 09 Srpna 2006, 19:14:13 »
když ja tam ty hodiny mám tak proč ty je tam nemáš ? podiv se tam eště jednou

mrakoplas

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #4 kdy: 09 Srpna 2006, 19:24:43 »
kukam, nieje

Vojtin

• Host
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #5 kdy: 09 Srpna 2006, 19:30:06 »
se nediv.. máš otevřeno-spouštěč aplikací-tam to neni.
« Poslední změna: 22 Ledna 2008, 13:58:15 od Anna Taliánová »

egro

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #6 kdy: 09 Srpna 2006, 19:33:23 »
no u mna to vyzera takto: http://img365.imageshack.us/img365/7981/obrazovka1wx0.png
ako som uz pisal musis kliknut pravym tlacitkom priamo na tom panely (na nejakom prazdnom mieste tam) a odtial vybrat Pridat na panel...
tam to uz najdes

Jere

• Stálý člen
  • **
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #7 kdy: 09 Srpna 2006, 20:04:30 »
Egro: Trosu OT :)
Docela me prekvapuje ikonka uTorrentu na plose... ona existuje i verze pro Linux?
A CS 1.6 je pres Wine? Non-steam?

egro

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #8 kdy: 09 Srpna 2006, 20:22:05 »
Citace: Jarda
Egro: Trosu OT :)
Docela me prekvapuje ikonka uTorrentu na plose... ona existuje i verze pro Linux?
A CS 1.6 je pres Wine? Non-steam?
1.uTorrent mam pusteny cez wine. Uz ho pouzivam tyzden a fachci bez problemov. Tu je navod na nainstalovanie/nastavenie: http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=191161&highlight=wine+utorrent

2. Je to non-steam verzia CS 1.6 taktiez bezi cez wine. Normalne som spustil cez wine instalacku (cs16full_v4+zbot.exe) -> nainstalovalo sa. A potom som este doinstaloval patch (cs16patch_full_V22)... Mal som problem so zvukom (bolo v hre ticho) to som vyriesil pomocou tohto navodu: http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=218342&highlight=wine+sound+problem Keby sa ti nechcelo citat staci pridat:
Kód: [Vybrat]
snd-seqdo /etc/modules a reboot. Este som ale nevyriesil 1 podstatny problem -> 1-2 sekundovy zvukovy lag. :/
Jo a este keby sa ti spusti hra bez textov (neni videt ponuka menu...) musis do /home/.../.wine/drive_c/windows/fonts/ (alebo tak nejak) nahrat win pisma. Ja som ich nahral priamo z win xp...

Vojtin

• Host
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #9 kdy: 09 Srpna 2006, 20:30:51 »
2 ergo: v čem je uTorrent jinej, než aplikace pro linux? (to neni rýpání, jen mě to zajímá, na torrenty používam operu:))

Jere

• Stálý člen
  • **
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #10 kdy: 09 Srpna 2006, 21:47:11 »
Ergo: To CSko zkusim rozjet, docela me to zajima, obcas si rad zahraju :) Diky za info. Kdybych vyresil problemy se zvukem, tak dam vedet.

Vojtin: Na Windows je uTorrent perfektni. Cela aplikace nema snad ani pul mega a pri spusteni v pameti nezabira skoro nic.
I kdyz na Linuxu zustanu u originalnich torrentu.

egro

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #11 kdy: 09 Srpna 2006, 21:59:22 »
Na zaciatok nie ergo ale egro. :)

Na uTorrent som zvyknuty este z win xp. Skusal som roznych linuxovych klientov, ale ziadny mi nesadol tak ako uTorrent. Paci sa mi nanom najme prehladnost a podrobnosti ku torrentom. Napr z tych linuxovych, to co uz je v ubuntu to je nejaky *censored*. Na azureus mam alergiu uz z windowsu. Sam pozivam operu ako browser uz niekolko rokov a som velmy spokojny, ale ten bittorent client mi tam pripada velmy jednoduchy. Ziadne podrobnosti o torrentoch, mam taky pocit, ze novy torrent sa neda ani vytvorit... Pre verejne trackery by mohlo byt OK, ale pre sukromne trackery (zettor, torrentleech.org) imho nestaci.

Uplne najlepsie by bolo keby programatori uTorrentu spravili aj verziu pre linux... :)

mrakoplas

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #12 kdy: 09 Srpna 2006, 23:33:42 »
Citace: egro
no u mna to vyzera takto: http://img365.imageshack.us/img365/7981/obrazovka1wx0.png
ako som uz pisal musis kliknut pravym tlacitkom priamo na tom panely (na nejakom prazdnom mieste tam) a odtial vybrat Pridat na panel...
tam to uz najdes
mno sypem si na hlavu popol, ono som si myslel ze v tom Pridat do panelu je len tych par Obsluznych programov, tiez ma nenapadlo scrolovat, teda ja som si to ani nevsimol, este raz diky a sorry
PS: prestal mi ist zvuk, ma slak trafi.

Jere

• Stálý člen
  • **
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #13 kdy: 10 Srpna 2006, 18:07:59 »
Egro: K tomu CS jsem nasel toto: "Q: games run fine, but the sound lags behind! I'm already using the OSS driver!
First, make sure that none of the sound daemons like artsd or esd are running. If this still doesn't help, try setting the Hardware Acceleration setting to Emulation in winecfg."

Bohuzel to nemuzu vyzkouset, protoze mi nejde ve winecfg nastavit audio :(

egro

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #14 kdy: 10 Srpna 2006, 18:19:23 »
Citace: Jarda
Egro: K tomu CS jsem nasel toto: "Q: games run fine, but the sound lags behind! I'm already using the OSS driver!
First, make sure that none of the sound daemons like artsd or esd are running. If this still doesn't help, try setting the Hardware Acceleration setting to Emulation in winecfg."

Bohuzel to nemuzu vyzkouset, protoze mi nejde ve winecfg nastavit audio :(
No potom to skusim. Najprv musim vyriesit problem z poblaznenym apt-get. Som instaloval jedit a mi to dosahalo cele...

Hmm ak sa nemozes dostat vo winecfg na kartu audio skus premenovat /usr/lib/wine/winearts.drv.so na /usr/lib/wine/winearts.drv.so.old .

Citujem z prispevku co som nasiel na ubuntuforums.org:
Kód: [Vybrat]
The problem is the crash of artd during the automatic audio detection of wine.
to solve it just rename /usr/lib/wine/winearts.drv.so to something like renaming /usr/lib/wine/winearts.drv.so.old
Ja som mal tento problem a toto mi pomohlo...

EDIT: Problem s jeditom vyrieseny :) Idem skusit tu tvoju radu...

Jere

• Stálý člen
  • **
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #15 kdy: 10 Srpna 2006, 19:09:55 »
Egro: Diky, zkusim.
Jinak CS puvodne nechtel vubec pripojit na sit, nakonec se to nejak samo spravilo. Bohuzel ale pod Wine nejedou vyzadovane anticheatovaci programy, takze mam asi stejne smulu :(

Kdybys zkousel jEdit nainstalovat nekdy priste :), zkus primo instalator, ktery je ke stazeni na ofic. webu. Funguje bez problemu.

egro

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #16 kdy: 10 Srpna 2006, 20:08:12 »
Skusim som anticheatovacie utility
SSC -> ide Stiahol som odtialto ftp://213.226.215.15/programy/ssClientWin3.0.zip . Rozbalil -> spustil -> vybral server. Napisalo, ze je pripojene tak to hadam pojde...
C-D -> Nainstaloval som -> spustil C-D -> spustil CS -> pripojil sa na server a seklo mi komp. Takze C-D asi nepojde. Ale ani ma to moc netrapi, lebo na vecsine serverov kam chodim je potrebne SSC...

Este vyriesit ten zvukovy lag, hento co si napisal som moc nepochopil. Asi to bude tou mojou anglictinou :( :/ :)

edit: Myslim si, ze by moderatori mohli presunut tieto prispevky o CS do nejakej novo vytvorenej temy v sekcii Centrala pro hrani...

Jere

• Stálý člen
  • **
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #17 kdy: 10 Srpna 2006, 22:44:14 »
Egro: Ja jsem zatim zkousel jen toho klienta, co je na www.undzwei.sk a ten nejede. Chybela mu nejaka knihovna, kdyz jsem ji doplnil, spusti se, ale pak se sekne.

K tomu zvuku: Mel bys mit asi nastaveny ve Wine ovladac OSS.
Mas se ujistit, ze nebezi artsd nebo esd. Pokud ani to nepomuze, ve winecft si mas zkusit nastavit harwarovou akceleraci na "emulation"

Jinak to presunuti zprav do herniho threadu je docela dobry napad :)

UPDATE: Tak CS funguje. Ale mam 2 problemy:

1) Laguje to. Kazdou chvili je odezva nad 100ms. Pritom ve Windows to nedela
2) CS se po spusteni tvari, ze vubec neni k dispozici pripojeni k internetu. Po nekolika testech mi prislo, ze zacne fungovat az v okamziku, kdy spustim Firestarter.

Oba problemy asi spolu budou souviset, zkusim jeste zapatrat, jesti nenajdu reseni.

Luke

• Aktivní člen
  • *
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #18 kdy: 11 Srpna 2006, 23:41:00 »
mrakoplas: trosku OT...ty tam mas PCTranslator? Vidim dobre? Jedes to nejak pres wine?
Jak strasi deti Billa Gatese? Bubububuntu! Jak mu nadava manzelka? Ty debiane! Jakou pohadku nema rad? O princezne a desetihlavem mandrakovi. (Update: Cim topi? Mandrivim.) Kdo bydli ve vedlejsim vchode? Zly sused. Co Bill neni? Gentooleman. Kdo mu vozi postu? Fedorex. Kam se chodi opalovat? Do solariska. Kdo ho sleduje? CIA, FBI a BSD. A jak nakonec chudak Bill dopadne? Trefi ho slax.

mrakoplas

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #19 kdy: 12 Srpna 2006, 12:28:17 »
Citace: Luke
mrakoplas: trosku OT...ty tam mas PCTranslator? Vidim dobre? Jedes to nejak pres wine?
Ano , a ide to cez wine, ale pri nastavovani ciest odkial ma brat slovnik, to nefunguje ako ma, samotny slovnik nefunguje , nenacita sa slovnik, ale ked spustim translator a tam spustim ten slovnik tak to funguje, aspon cosi.

uf

• Aktivní člen
  • *
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #20 kdy: 25 Února 2007, 22:56:32 »
Citace: Vojtin
2 ergo: v čem je uTorrent jinej, než aplikace pro linux? (to neni rýpání, jen mě to zajímá, na torrenty používam operu:))
mozno je to offtopic ale ja tiez pouzivam operu avsak klasicke zadefinovanie sluzby vo firehole na povolenie portu bittorent mi nefunguje -stahovanie torrentu...jedine ak vypnem firehol..

Tibor Krejčí

• Návštěvník
zrusenie vrchneho panelu
« Odpověď #21 kdy: 22 Srpna 2007, 01:00:38 »
"Jo a este keby sa ti spusti hra bez textov (neni videt ponuka menu...) musis do /home/.../.wine/drive_c/windows/fonts/ (alebo tak nejak) nahrat win pisma. Ja som ich nahral priamo z win xp.."

- No hele s tim textem mam taky problém... bohužel fonty z win. nevim kde sehnat, nevíte někdo kde by se daly sosnout?
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.