Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ako vypnut Pulseaudio?  (Přečteno 4595 krát)

zenwalker

• Návštěvník
    • Richard Knop
Ako vypnut Pulseaudio?
« kdy: 04 Října 2008, 20:03:21 »
Je mozne v Ubuntu 8.10 (vcerajsi build) vypnut Pulseaudio? Pulseaudio velmi dobre nespolupracuje s mojom zvukovkou, a v predchadzajucich verziach Ubuntu som sa naucil ako zvukovku kompletne rozchodit v ALSE, takze to by mi viac vyhovovalo.

Existuje na to nejaky prikaz?
Toshiba Satellite L35-S2366 (Intel CoreDuo T2060, 2GB DDRAM2 667, ati radeon xpress 200M)
Ubuntu 8.10

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Ako vypnut Pulseaudio?
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2008, 20:22:17 »
Pulseaudio mozes odobrat i v pridat/odstranit alebo v Synapticu - lenze vezme zo sebou do hrobu aj asi 30 aplikacii a roznych "libov", na ktore ma defaultne zavislosti - predpokladam, ze v konzolovom odstraneni to bude to iste. Takze ak ho budes davat natrvalo prec, tak si dobre precitaj, co vsetko berie zo sebou - okopiruj a uloz si to niekde, aby si si tie veci potom znovu nainstaloval - ale uz bez pulse.   
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

zenwalker

• Návštěvník
    • Richard Knop
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2008, 20:36:02 »
Pulseaudio mozes odobrat i v pridat/odstranit alebo v Synapticu - lenze vezme zo sebou do hrobu aj asi 30 aplikacii a roznych "libov", na ktore ma defaultne zavislosti - predpokladam, ze v konzolovom odstraneni to bude to iste. Takze ak ho budes davat natrvalo prec, tak si dobre precitaj, co vsetko berie zo sebou - okopiruj a uloz si to niekde, aby si si tie veci potom znovu nainstaloval - ale uz bez pulse.   

Neda sa nejak prepnut s Pulseaudio spat na ALSU, bez toho aby som musel nieco odinstalovat?
Toshiba Satellite L35-S2366 (Intel CoreDuo T2060, 2GB DDRAM2 667, ati radeon xpress 200M)
Ubuntu 8.10

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2008, 20:40:54 »
mozes ho zakazat "killall"
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

zenwalker

• Návštěvník
    • Richard Knop
« Odpověď #4 kdy: 04 Října 2008, 20:56:36 »
Prave sa mi podarilo rozchodit zvuk s Pulseaudiom, takze asi nebude nutne vratit sa spat k ALSE :)
Ubuntu 8.10

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 04 Října 2008, 21:28:13 »
Jinak pro ostatní: v Systém → Volby → Zvuk si můžete vybrat "ten pravý" zvukový server ;)

zenwalker

• Návštěvník
    • Richard Knop
« Odpověď #6 kdy: 05 Října 2008, 13:59:08 »
Jinak pro ostatní: v Systém → Volby → Zvuk si můžete vybrat "ten pravý" zvukový server ;)

Ano na to som uz tiez prisiel... je to velmi sikovne vyriesene ;)
Ubuntu 8.10

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #7 kdy: 06 Října 2008, 19:11:06 »
Nu, já když jsem posledně vyhazoval pulseaudio, letělo, aniž by s sebou vzalo cokoliv dalšího, tedy krom desítek problémů od nefunkčního totemu (jednoho dne se rozhodl, že hrát nebude a ne a ne) přes nefunkční flash (spousta pádů, někdy i s firefoxem) po nefunkční MOC (nešlo mi přehrát vůbec nic, končil s hrozivými chybami) - podotýkám, že mi nepomohlo ani všechno přeházet na ALSU. Neříkám, že by to nešlo vyřešit, ale tohle bylo účelné, rychlé a velmi efektivní řešení bez komplikací (i když raději problémy řeším, než je obcházím, a pokud je chuť a vůle, dělat by se to mělo, případně reportovat).

Ač mám ubuntu velmi rád, nevím, zda bylo přidání pulseaudia v téhle fázi vývoje defaultně nejlepším krokem, ale asi tomu sotva rozumím.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.