Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 3 dotazy na Bluetooth  (Přečteno 2085 krát)

Michal Kundrát

• Aktivní člen
  • *
  • Jawa Stadion S11 1958
3 dotazy na Bluetooth
« kdy: 05 Října 2008, 11:18:11 »
Měl bych 3 dotazy na Bluetooth - myslim že to co bych chtěl asi nepůjde, ale vždycky je lepší se zeptat  ;)

1)
Mám desku GigaBite K8 (nevim jak je to přesně, myslim že nějak GA-K8NE) a USB Bluetooth. Když vypnu PC, tak mi pořád svítí myš, jede bluetooth,... prostě do toho pořád jde šťáva. Zkoušel jsem z mobilu poslat na vypnutý PC soubor, jestli si ho Bluetooth všimne, nebo ne - Bluetooth se rozblikal (jako při přijímání souboru) a bylo vidět, že reaguje. Napadlo mě, jestli by nešlo něco jako wake-up přes bluetooth - poslal bych na bluetooth příkaz a zaplo by se mi PC.

2)
Další věc co mě napadla bylo, že by se PC tvářilo třeba jako headset (stereo) nebo tak něco - připojil bych se na PC z mobilu, vybral co chci přehrát a zbytek by zařídilo pulseaudio (rozšíření signálu na 5.1).

3)
Nevítě někdo o kvalitním SW pro ovládání PC přes Bluetooth? Já znám jen BluePad http://www.valeriovalerio.org/bluepad/ , ale chtěl bych víc. Například že bych si moh vytvořit jeden profil na TV, ke všem klávesám přiřadil funkce (+ klávesa na přepínání profilů), další profil by ovládal myš a podobně - neškodila by možnost psaní písmen(jako na mobilu sms), ale to už bych chtěl moc. U Bluepad se mi nelíbí, že si můžu přiřadit funkce jen k některým klávesám a hlavně, že si po odpojení Bluetooth nepamatuje můj telefon - mám ,,véčko'' a když ho zavřu, tak se program (java) ,,zasekne'' a po otevření buď pokračuje(to mi funguje jen u přehrávače), nebo mi ukáže úvodní obrazovku (u BluePad výběr jazyka). Problém je v tom, že když mobil zavřu, tak se přeruší bluetooth a PC se od mobilu odpojí - potřeboval bych něco, kde si v PC nastavim výchozí telefon a když se odpojí, tak by se to k němu zkusilo třeba každou minutu připojit.

Myslíte někdo, že alespoň jedno z toho by šlo realizovat? ;D  Díky za odpovědi

P.S.: neposílejte mě prosím na ona místa  ;)
CPU AMD Athlon 64, 1.5GB RAM, nVidia GeForce 7600GS 256MB, přepěťovka Belkin SurgeMaster, repro Genius 5.1 150W, monitor Avidav 1280x1024, Epson LQ-1050 [UBUNTU x64] + IBM PC 300GL - 200MHz, 64MB RAM, 40GB HDD [DEBIAN 5.0.3 -486]

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: 3 dotazy na Bluetooth
« Odpověď #1 kdy: 05 Října 2008, 14:21:51 »
K trojke si precitaj toto
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,26301.0.html
mozno pomoze.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Michal Kundrát

• Aktivní člen
  • *
  • Jawa Stadion S11 1958
Re: 3 dotazy na Bluetooth
« Odpověď #2 kdy: 05 Října 2008, 14:48:09 »
Vypadá to zajímavě, ale nejde mi to :(  Bluetooth v mobilu pozná, že k němu přichází signál, ale nepobere ho
Citace
tinker@tinker-desktop:~$ sudo hidd --connect 00:17:E4:59:9D:41
Can't get device information: Success
Bojim se, že u mě půjde asi jen nějaká java aplikace :(  Stačila by klidně i taková jako u BluePad, ale abych moh používat všechny tlačítka (s cca 3 ,,profily'' - filmy,..) a aby SW v PC našel můj mobil automaticky, když tu java aplikaci spustim.

Ale i tak díky.
CPU AMD Athlon 64, 1.5GB RAM, nVidia GeForce 7600GS 256MB, přepěťovka Belkin SurgeMaster, repro Genius 5.1 150W, monitor Avidav 1280x1024, Epson LQ-1050 [UBUNTU x64] + IBM PC 300GL - 200MHz, 64MB RAM, 40GB HDD [DEBIAN 5.0.3 -486]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.