Měl bych 3 dotazy na Bluetooth - myslim že to co bych chtěl asi nepůjde, ale vždycky je lepší se zeptat
1)
Mám desku GigaBite K8 (nevim jak je to přesně, myslim že nějak GA-K8NE) a USB Bluetooth. Když vypnu PC, tak mi pořád svítí myš, jede bluetooth,... prostě do toho pořád jde šťáva. Zkoušel jsem z mobilu poslat na vypnutý PC soubor, jestli si ho Bluetooth všimne, nebo ne - Bluetooth se rozblikal (jako při přijímání souboru) a bylo vidět, že reaguje. Napadlo mě, jestli by nešlo něco jako wake-up přes bluetooth - poslal bych na bluetooth příkaz a zaplo by se mi PC.
2)
Další věc co mě napadla bylo, že by se PC tvářilo třeba jako headset (stereo) nebo tak něco - připojil bych se na PC z mobilu, vybral co chci přehrát a zbytek by zařídilo pulseaudio (rozšíření signálu na 5.1).
3)
Nevítě někdo o kvalitním SW pro ovládání PC přes Bluetooth? Já znám jen BluePad
http://www.valeriovalerio.org/bluepad/ , ale chtěl bych víc. Například že bych si moh vytvořit jeden profil na TV, ke všem klávesám přiřadil funkce (+ klávesa na přepínání profilů), další profil by ovládal myš a podobně - neškodila by možnost psaní písmen(jako na mobilu sms), ale to už bych chtěl moc. U Bluepad se mi nelíbí, že si můžu přiřadit funkce jen k některým klávesám a hlavně, že si po odpojení Bluetooth nepamatuje můj telefon - mám ,,véčko'' a když ho zavřu, tak se program (java) ,,zasekne'' a po otevření buď pokračuje(to mi funguje jen u přehrávače), nebo mi ukáže úvodní obrazovku (u BluePad výběr jazyka). Problém je v tom, že když mobil zavřu, tak se přeruší bluetooth a PC se od mobilu odpojí - potřeboval bych něco, kde si v PC nastavim výchozí telefon a když se odpojí, tak by se to k němu zkusilo třeba každou minutu připojit.
Myslíte někdo, že alespoň jedno z toho by šlo realizovat?
Díky za odpovědi
P.S.: neposílejte mě prosím na ona místa