Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Athlon X2 QL 60 PowerNow  (Přečteno 4209 krát)

Tuby

• Návštěvník
Athlon X2 QL 60 PowerNow
« kdy: 07 Října 2008, 21:21:37 »
zdarec, mam notes HP 6735s a nemuzu prijit na to, jak mam zprovoznit rizeni spotreby. Vim, ze k tomu potrebuju modul powernow-k8, kterej uz moje ubuntu 8.04 v jadre ma. Jenze kdyz ho pripisu do /etc/modules tak se mi ubuntu vubec nenabootuje zustane stat u spousteni powernowd... a nic se nedeje. Respektive se mi asi dvakrat nebootovalo a vse jelo OK, ale po dalsich restartech uz to zustalo stat jak sem psal nahore. Nevite nekdo co delam spatne? Jeste jsem zkousel spustit powernow-k8 hned po startu z rc.local. To nacetlo modul, ale rizeni nefungovalo.

edit: jeste sem zapomnel... procesor tam je ten co je v nazvu, Athlon X2 QL-60 kde jadra jedou na 1,9 GHz a umi se podtaktovat pouze jednim krokem a to na 1,0 GHz, i to by vsak usetrilo dost baterku, THX
« Poslední změna: 07 Října 2008, 21:23:56 od Tuby »

jamesbond

• Návštěvník
Re: Athlon X2 QL 60 PowerNow
« Odpověď #1 kdy: 09 Října 2008, 08:30:15 »
zdarec, mam notes HP 6735s a nemuzu prijit na to, jak mam zprovoznit rizeni spotreby. Vim, ze k tomu potrebuju modul powernow-k8, kterej uz moje ubuntu 8.04 v jadre ma. Jenze kdyz ho pripisu do /etc/modules tak se mi ubuntu vubec nenabootuje zustane stat u spousteni powernowd... a nic se nedeje. Respektive se mi asi dvakrat nebootovalo a vse jelo OK, ale po dalsich restartech uz to zustalo stat jak sem psal nahore. Nevite nekdo co delam spatne? Jeste jsem zkousel spustit powernow-k8 hned po startu z rc.local. To nacetlo modul, ale rizeni nefungovalo.

edit: jeste sem zapomnel... procesor tam je ten co je v nazvu, Athlon X2 QL-60 kde jadra jedou na 1,9 GHz a umi se podtaktovat pouze jednim krokem a to na 1,0 GHz, i to by vsak usetrilo dost baterku, THX

Powernowd by malo fungovat rovno out-of-box po inštalácii. Pridal si hardware monitor applet a vidíš akú máš frekvenciu ?

PS. ja som nakoniec prešiel na vyšší level - ešte som procesor aj podvoltoval, používam cpupowerd

Tuby

• Návštěvník
Re: Athlon X2 QL 60 PowerNow
« Odpověď #2 kdy: 09 Října 2008, 19:39:19 »
už sem to vyřešil, do /etc/rc.local sem přidal modprobe powernow-k8 a hned za něj sudo powernowd a jede to krásně... btw: po instalaci mi ten applet psal, že nepodporuje muj procesor... to podvoltovani je dobrej napad, to zkusim taky... THX kdyžtak zas napíšu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.