Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Smazal jsem si KnetworkManager  (Přečteno 3016 krát)

morrowind

• Návštěvník
Smazal jsem si KnetworkManager
« kdy: 09 Října 2008, 22:52:34 »
Zdravim, udelal jsem dost blbou vec, smazal jsem si KnetworkManager a ted se nejde pripojit na net, da se to nejak opravit? Da se stahnout jako deb nebo neco? Ze zdrojaku(co jsem nasel na netu) mi v instalaci hlasi chybu
Kubuntu 8.04
Diky za rady

svisto

• Aktivní člen
  • *
Re: Smazal jsem si KnetworkManager
« Odpověď #1 kdy: 10 Října 2008, 01:01:49 »
Ja som to raz urobil v Ubuntu, odinstaloval som si Network Manager  8) Ze som spravil riadnu sprostost mi bolo hned jasne, ako som zistil, ze ho nenainstalujem naspet len tak cez Synaptic,- ,,dependencies,,  ;D
Tak som to skusil cez liveCD, stiahol som si NM na USBkluc a aj zavislosti ale vecne mi nejaka chybala.Potom som skusil ako zdroj software nastavit len to liveCD,ostatne zdroje som vynechal a myslim ze to pomohlo.Vyskusaj a uvidis.

morrowind

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2008, 19:03:02 »
Diky moc,pomohlo to  :D :D :D

svisto

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Října 2008, 00:04:42 »
 ;D a k.rva drat, prvy krat co som niekomu pomohol  ;D ;D ;D ;D

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #4 kdy: 14 Října 2008, 20:19:09 »
Ja som to raz urobil v Ubuntu, odinstaloval som si Network Manager  8) Ze som spravil riadnu sprostost mi bolo hned jasne, ako som zistil, ze ho nenainstalujem naspet len tak cez Synaptic,- ,,dependencies,,  ;D
Tak som to skusil cez liveCD, stiahol som si NM na USBkluc a aj zavislosti ale vecne mi nejaka chybala.Potom som skusil ako zdroj software nastavit len to liveCD,ostatne zdroje som vynechal a myslim ze to pomohlo.Vyskusaj a uvidis.

takze si nenabootoval live cd, len si ho vlozil a v adepte si nastavil ako zdroj CD, ked to mam tak pochopit?
Som dalsi co to urobil ;D
last.fm/user/kingzozo

zozo

• Aktivní člen
  • *
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #5 kdy: 14 Října 2008, 20:21:54 »
a este mozem pouzit trochu lama otazka, mozem pouzit Live cd 8.04 s Kde 4, ked mam prave nainstalovane Kde 3.2.9 myslim ? lebo to s kde 3.2.9 som mal od kamarata, lebo vtedy som mal pomaly net doma a on mi pozical objednane
last.fm/user/kingzozo

svisto

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 15 Října 2008, 02:27:49 »

takze si nenabootoval live cd, len si ho vlozil a v adepte si nastavil ako zdroj CD, ked to mam tak pochopit?
Som dalsi co to urobil ;D
Ano, presne tak, ale nezabudni to ,,cd,, nastavit ako jediny zdroj, ostatne pre istotu zrus, mam taky pocit ze by ti to davalo prednost hladaniu niekde v repozitaroch nez na cd.
KDE je len graficke rozhranie, nema nic spolocne s Network Managerom, takze to smelo mozes pouzit.(teda,ak sa mylim, opravte ma prosim.)

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #7 kdy: 15 Října 2008, 02:55:16 »
proč si radši nenajdete, jak se připojit přes terminál a nenainstalujete (K)NetworkManager přímo z netu ???
za předpokladu, že většina lidí má připojení přes drát a IP adresu dostávají přes DHCP, stačí pro jednorázové připojení příkaz
Kód: [Vybrat]
sudo dhclient eth0
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

svisto

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 15 Října 2008, 03:09:36 »
proč si radši nenajdete, jak se připojit přes terminál a nenainstalujete (K)NetworkManager přímo z netu ???
za předpokladu, že většina lidí má připojení přes drát a IP adresu dostávají přes DHCP, stačí pro jednorázové připojení příkaz
Kód: [Vybrat]
sudo dhclient eth0
Ja som to nevedel, ze sa to tak da.Myslel som si vtedy, ze ak je Network Manger ,,v tahu, ,, tak mi nema kto vytvorit to spojenie , resp. ,,manazovat spojenie,, :)
A bol by som si to myslel stale, ale ako vidim, da sa to teda :)

zozo

• Aktivní člen
  • *
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #9 kdy: 15 Října 2008, 11:03:51 »
diky, a aky je prikaz na pevne wifi pripojenie cez terminal, ked mozem?
last.fm/user/kingzozo

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #10 kdy: 15 Října 2008, 12:22:23 »
diky, a aky je prikaz na pevne wifi pripojenie cez terminal, ked mozem?
<< a) podals málo informací o wifi síti, ke které se chceš připojit - takhle tě můžu jen odkázat na man iwconfig, man ifconfig, případně man wpa_supplicant a man wpa_supplicant.conf
b) hledání nefunguje? (tady, na abclinuxu, google...)
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.