Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaké máte zkušenosti s telefony?  (Přečteno 2909 krát)

Ji31

• Aktivní člen
  • *
Jaké máte zkušenosti s telefony?
« kdy: 11 Srpna 2006, 07:26:15 »
Jaké máte zkušenosti s připojením telefonu k Ubuntu pomocí datového kabelu? Je k tomu potřeba nějaký soft? Na ofic. stránkách Benq-Siemensu je jen pro Win, můžu s tím telefonem pod Linuxem vůbec pracovat?
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 03:45:04 od Anna Taliánová »
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 11 Srpna 2006, 08:58:20 »
Mě docela pomohl při rozcházení tento článek na Linuxexpresu. U mě je to ale Nokia 6110 > IrDa a 6230i > Bluetooth. Datovej kabel mám,ale ještě jsem ho pod Kubuntu nezkoušel, pouze v Mandrivě a tam se to jevilo pouze jako připojení k paměťové kartě co je v mobilu.
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 03:45:32 od Anna Taliánová »
Aj dont spíík ííngliš :)

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2006, 09:01:40 »
Děkuju za článek, vynikající.

__Karel__

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2006, 09:25:09 »
Ono je blby, ze ty programy jsou vesmes pod windows. Ale muzes zkusit pouzit ten windowsackej rozbehnout pod wine. Sam mam jedno hoooodne archaicke PDA od Casia a to ma take program pouze pod windows. Ve wine to rozjedu a pohoda.

Karel

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Srpna 2006, 09:27:16 »
No to mě nenapadlo ;-)

Je to spíš pro bráchu, aby přešel taky na linux, tak sháním informace. já má takovou starou šunku (telefon), co ani nemá díru na kábel.

smejky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 11 Srpna 2006, 20:37:34 »
Pro přístup k paměti telefonu (Siemens) přes USB kabel používám program siefs.
http://chaos.allsiemens.com/siefs/
Ubuntu 8.04 Hardy Heron
AMD Athlon 64 3200+, 1024MB DDR2, nVidia GeForce 8600GS 256MB

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #6 kdy: 14 Srpna 2006, 00:11:35 »
Jo? A jak si to tam dostal a nakonfiguroval?? Já mám Siemens M55 a po několika desítkách pokusů (vč. siefs) jsem to vzdal - dal si mi novou naději :)...

Jinak k tomu wine - rozběhal jsem SiMoCo, ale blbne tam přístup do paměti - nevím proč. Jinak vše v pohodě. Někde tady na fóru je postup (kde jsme to řešili).

Pro S75 existuje XMMP, ale verzi na Ubuntu jsem neviděl, jen pro Mandrivu a snad SuSE - ale dá se najít jen na stránkách o S75, nikde jinde linky nefungovaly.

A ještě  bych se zeptal - táta má Siemens S65 a bluetooth, jak bych mohl propojit telefon a komp? Má nějaký "USB Dongle Bluetooth", ale nějak mi nešlo to rozjet. Když totiž to zařízení funguje, tak bliká, když svítí, tak je něco špatně - no a v Linuxu svítí. Takže žádná aplikace pro bluetooth s tím nefungovala...
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 03:46:57 od Anna Taliánová »
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #7 kdy: 08 Září 2006, 13:13:39 »
No, SieFS jsem už jakž-takž rozběhal (měl jsem starou verzi, která byla nějak nekompatibilní). Na soubory se dostanu, ba je můžu i kopírovat do počítače, ale naopak to nejde a nevím proč. Píše to, že na disku je málo místa (Nautilus ukazuje nesmyslných 0 kB :) ). Zkoušel jsem to podle návodu dát do fstab, ale celé se to rozhodilo a nefungovalo, tak jsem to vrátil zpět a používám mount ...

//edit Přes konzoli mi kopírovat jde! Zadám "su", heslo a spustím mc, pak už není problém. Chtělo by to ale něco komfortnějšího :)...

Mimochodem ten článek je ZDE.

Také rozjíždím nový projekt na podporu mobilů na Linuxu na linuxamobily.wz.cz, kde se pokusím sepsat všechny mnou nashromážděné informace k této tématice a web budu dále rozšiřovat. (zatím je tam hlavně fórum, bez informací, takže se nedivte ;) ). Jen to prosím neberte jako reklamu, ale jako snahu vylepšit situaci na českém internetu, kde jsem podobný, tématice dostatečně se věnující, server nenašel, jen roztroušené informace po rootu, ubuntu.wz.cz, linuxepressu apod.
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 03:47:48 od Anna Taliánová »

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #8 kdy: 08 Září 2006, 15:26:02 »
Ještě jedna věc, abych se vrátil k jádru tématu: I Siemens má svůj "oficiální" soft pro Linux. Jmenuje se XMMS a kupodivu jsem jej konečně rozchodil i na Linuxu. Ale POZOR - zkoušel jsem to s S75 (tam to šlo) a M55 (tam to nešlo), takže starší modely asi mají smůlu :( (ale zas tam můžeme použít SiMoCo + fuse + siefs :) ). Soft najdeš tak, že najdeš tvůj typ mobilu na ofic. stránkách a v sekci software je i XMMS. Já jsem ho ovšem našel jen u S75 (a snad i S68, doufám, že bude i pro S88). Je tam sice instalační balík pro Ubuntu 5.05, ale kdo má Dappera (6.06), tak musí stáhnout "na OS nezávislou" verzi. Ta mi na Ubuntu funguje. Např. jsem zkoušel vlézt do paměti, ost. jsem zatím nezkoušel, ale neměl by být problém. Při instalaci se držte manuálu a doinstalujte všechny závislosti např. v Synapticu. Já jsem ty, co tam nebyly, vynechal a kupodivu to šlo i bez nich, ale možná něco nebude fungovat, uvidíme... Takže hodně štěstí při pokusech... Věřím, že Siemens brzo udělá i instalátor i pro novější verze Ubuntu (vč. Egdy Eft).

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #9 kdy: 09 Září 2006, 15:13:10 »
juchuu :) super .. konecne jsem to rozchodil taky.. :) s tim fstab mi to taky neslo.. este na to kouknu :)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #10 kdy: 10 Září 2006, 20:31:19 »
Super ;). Taky jsem zajásal! Ještě vymyslet to s tím fstabem a bude to komfort...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.