Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Webový prohlížeč a zatuhnutí systému - kde hledat řešení?  (Přečteno 1602 krát)

Martin

• Návštěvník
Zdravím všechny,
jsem nováček v Ubuntu a celkem i v Linuxu, půl roku jsem provozoval na svém domácí PC Mandrivu, tento týden jsem nainstaloval Ubuntu, se kterým jsem moc spokojený, až na níže popsaný problém:
Spustím Firefoxe, naběhne domovská stránka, chvíli browsím, a tak do dvou až pěti minut prohlížeč zatuhne, hned nato zčerná obrazovka monitoru, mírně v něm lupne jako při změně rozlišení (nebo zapnutí či vypnutí, je to staré Eizo) a konec - vypadá to jako by monitor neměl signál ..?... Pomůže pouze HW restart compu. FF to dělal před instalací flash pluginu, nainstaloval jsem tedy flashplugin-nonfree (podle popsaného postupu), FF sice teď zobrazí flashové animace, ale základní problém se nijak nevyřešil. Naistaloval jsem tedy Operu (Synapticem z depozitáře), ta dělá to stejné, takže v browseru jako takovém ten problém asi není. U ničeho jiného než webových prohlížečů se to nestává.
Můžete mně někdo nakopnout, kde hledat řešení? Mně napadají pouze dvě možnosti - nějaká zrada z grafickou kartou (je tam ATI Radeon 8500, žádný ovladač jsem nedoinstalovával) nebo nějaký problém s ACPI (zakázat ho při bootu jsem nezkoušel, nevím jaký výraz u Ubuntu použít - noapic? noacpi?)

Díky moc za aspoň nějakou reakci. Pokud jsem dobře hledal, nic podobného se tu zatím neřešilo.

Bajsy

P.S. Jo jde o Ubuntu 6.06 DD 32-bit verze na 64bit procesoru AMD - ale to by vadit nemělo.

drat

• Aktivní člen
  • *
Webový prohlížeč a zatuhnutí systému - kde hledat řešení?
« Odpověď #1 kdy: 11 Srpna 2006, 09:00:11 »
No cite teoreticky by se mohlo neco najit v nejakem logu. Podivej se do /var/log/. Hlavne Xorg.0.log a dalsi podezrely zkus. Nekde mozna bude nejakej error.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.