Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po aktualizaci na Dappera se nechce spustit X-server [vyřešeno]  (Přečteno 1888 krát)

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
Predem se omlouvam za cestinu a prehozena pismenka y a z, ale nejak nevim jak v textovem modu prepnout ceskou klavesnici.

Ale k veci. Na wiki sem nasel navod na aktualiyaci y 5.10 na Dappera. bzlo tam nekolik ypusobu. Ymenu APT zdroju sem zavrhnul - kamos kdyz to tak delal tak mu to po aktualiyaci a restaru prej hodilo ohrmne mnozstvi erroru tak to radsi komplet preistaloval. tak sem skusil metodu stahnuti alternate CD daapera a aktualizace z neho.
toto se podarilo a k memu prekvapeni i po restartu vsecko fungovalo tak jak ma. v rozku nahore na mne blikalo upozorneni na dalsi aktualizace. co mne prekvapilo bzla cekduka ktera oznamovala ze je k dispozici nova verze ubuntu. nevadi rikam si. dam aktualizovat vse chteloto dat do mechanikz CD s daperem tak jsem mu dal ho tam dal. hodnou chvilku to chrastilo a stahoval baliky z CD a potom je to snad pulghodinz nastvoval a instalovalo. Nakonec mne anglicka cedulka doporucila restart tak bryo jak jenom to bude mozne tak sem poslechl a no a to bzla posledni chvile kdz sem videl grafickz reyim.
Po restartu to zahlasilo nejakm podivnzm textovzm dialogem se ymrsenou cestinou ze se nepodarilo spustit Xserver ze je asi spatne nakonfigurovany v nastveni ktere mi to yobrayilo k nahlednuti se bohuzel vubec nevzynam. skusil sem killall/nout gdm a pak ho spustit ale yobrayilo se to same.
Prosim muzete mi nekdo poradit jak to zase rozbehnout ?? dekuji.

Tedka sem odkayan akorat na cnterICQ a elinks tak na to prosim berte ohled

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
Po aktualizaci na Dappera se nechce spustit X-server [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 11 Srpna 2006, 11:21:53 »
Ja sem to spravil =D a sám B-)
stačilo v textovém modu zase pustit apt-get dist-upgrade počkat pul hoďky a ono to běží. =D

Ubuntu bude asi fakt docela blbovzorné a pěně ste ho vypelpšili co do grafiky.

zigi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2006, 21:52:17 »
prepnuti klavesnice zajistuje v konsoli klavesa PAUSE/BREAK
..:: be free - use kubuntu ::..

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
« Odpověď #3 kdy: 13 Srpna 2006, 11:30:26 »
Díky to by mně fakt nenapadlo. Upřímně Už se UBUNTU začíná nebezpečně přibližovat microfoťácké logice. i když Dokud ponás nikdo před vypnutím nechce mačkat tlčítko strat tak je to dobré =D

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #4 kdy: 19 Srpna 2006, 10:05:25 »
Fox: Vy jste pravděpodobně nepostupoval podle doporučeného návodu (protože jste nezměnil sources.list), právě proto muselo nevyhnutelně dojít k popisovaným problémům:

http://wiki.ubuntu.cz/Vyd%C3%A1n%C3%AD#head-ca5772741021d675a6caefc553cf170979b58de7

Mohl jste také aktualizovat pomocí internetu přes Správce aktualizací a nemusel jste měnit žádnej sources.list.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #5 kdy: 19 Srpna 2006, 11:25:17 »
Citace: Fox
...Ymenu APT zdroju sem zavrhnul - kamos kdyz to tak delal tak mu to po aktualiyaci a restaru prej hodilo ohrmne mnozstvi erroru tak to radsi komplet preistaloval...
LOL tak to je teda narez. Dokud budou lidi pri pouzivani Linuxu pouzivat navyky a system uvazovani ktery jim do mozku vypalilo uzivani Windows, nema Linux sanci :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.