Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zkusenosti : mandriva(popripade jine distro) windows xp,ubuntu na jednom disku  (Přečteno 5685 krát)

mandrivacek

• Host
mate prosim nekdo zkusenosti : mandriva(popripade jine distro) windows xp,ubuntu na jednom disku? ci radsi dat windows na jeden disk ubuntu mandrivu  rozdelit na druhem disku ci opacne.dekuju. 

col_boggy

• Host
nastav si to, jak chceš - pokud nejsi blb, jako prvně já, tak všechny tři systémy přežijí ;) každopádně nezapoměň, že při instalaci linuxů nejde dělit NTFS.
  p.s.: ale s mandrivou nějak nevím.. přišla mi dost nestabilní a všelijak podivná. spíš zkus suse11 s kde4, to zatím běží dobře (hlavně neinstalovat s gnome).

mandrivacek

• Host
to ja neresim, na mandrivu sem si za rok dost zvykl,a ubuntu to stejne. jsem uzivatel tak me nezajima co je lepsi ci horsi atd.mandriva mi jde dobre zatim jsem vse vyresil budto na vasem foru ci nas foru mandriva. muj nazor je ze linux at je jakykoliv je lepsi nez windows.diky
« Poslední změna: 12 Října 2008, 11:21:37 od mandrivacek-ubuntacek »

luisah

• Závislák
K nějakému doporučení by možná chtělo, aby jsi napsal co a jak často chceš používat. Jinak opensuse11 je velmi dobrý distro.

pivik

• Host
spíš zkus suse11 s kde4, to zatím běží dobře (hlavně neinstalovat s gnome).

Proč neinstalovat Suse s Gnome? Chystám se Suse vyzkoušet a protože preferuju Gnome, tak mě toto zajímá.

Jinak Mandriva je kvalitní distro. Používal jsem jí cca rok a byl jsem spokojen. Teď jsem zkoušel i Mandrivu 2009 64 bit a měl jsem problém s ovladačema, tak jsem jí dal zatím k ledu.

col_boggy

• Host
jo, u mandrivy jsem měl taky problémy s kompatibilitou a ovladači..
  gnome u suse11 je z nějakého důvodu příšerně nestabilní, extrémně pomalý a vůbec tak nedělá, co by (gnome) dělat měl.. ono celkově je gnome dost divné prostředí; dá se říct, že jediný důvod, proč nemám kde4, je, že jsem líný jako prase se s tím učit - přece jen už to vyžaduje nějaké znalosti, narozdíl od gnome, které málem i samo myslí :). hlavně mě osatní neukamenujte, je to jen můj osobní názor..

ufaak

• Závislák
ja bych te i ukamenoval, ale kdyz jsem posledne zkousel ukamenovat kohosi jinyho, tak jsem pak musel kupovat novej monitor...
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
Ahoj
Na jednom disku suse 11 s Kde 3.5 (32bit) a HH (64bit) ,sice pár dní ,ale nedělá to žádné problémy(zatím)
V suse jsem měl i gnome,ale je to děsně pomalý a divný.
Jinak to kde3  je pro mě trochu chaos,tak si občas chodím odpočinout do HH na gnome :D :D
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Windows dej na první primární oblast prvního disku a zbytek je jedno...

Já mám na zbytku disku extended oblast a v ní dvě oblasti pro / (SuSE a HH), swap a /home. Funguje to bez problémů akorát musíš udržovat GRUB aktuální pro obě distra..

nettezzaumana

• Host
gnome v suse (a nejen tam) je pomalej a divnej ;)
mam kde 3.5.9 a tesim se uprimne na kde4 (za par let) ..

ps. btw. jak vypada (padlo to tu) kde4 v suse? jde to/nejde ?? zlobi to? musi se to hackovat?

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
kde4 v SuSE: Celkem to jde, ale jeste to porad neni ono. Uz to v podstate nepada, efekty prostredi v kwin uz jsou taky celkem vyladeny a svizny, ale spousta aplikaci (kpowersave, kaffeine, krusader, amarok, atd..) jeste chybi a dle meho neni kam spechat.

Mozna s prichodem 4.2 to uz pujde (na druhou stranu, totez jsem si rikal o 4.1)....

nettezzaumana

• Host
kde4 v SuSE: Celkem to jde, ale jeste to porad neni ono. Uz to v podstate nepada, efekty prostredi v kwin uz jsou taky celkem vyladeny a svizny, ale spousta aplikaci (kpowersave, kaffeine, krusader, amarok, atd..) jeste chybi a dle meho neni kam spechat.
.. ok. diky za odpoved .. pouzivam kde 3* a na kde4 se dost tesim .. nejsem bohuzel ale typ, ktery by si s tim dobrovolne (rozumnej zadarmo) hral .. az se doctu, ze kde4 je konecne dodelane, ze to bezi out-of-box, tak si ho s nejvetsi chuti nainstaluju a budu pouzivat ..

zdravi ntz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.