Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu > BusyBox [vyřešeno]  (Přečteno 4098 krát)

RedDwarf

• Návštěvník
Instalace Ubuntu > BusyBox [vyřešeno]
« kdy: 12 Října 2008, 19:48:16 »
Ahoj potřeboval bych pomoct.
Chtěl bych si naistalovat Ubuntu, jenže se nedaří :( Pokaždé skončím v BusyBox. Zkoušel jsem 64bit verzi i 32bit verzi 8.04 i 8.04.1 a pokaždé, ať už dám vyzkoušet cd, instalovat, či jen live cd, skončím v busyboxu bez jakéhokoliv varovaní či hlášky. (CD jsou v pořádku použita originální lisovaná i stažené iso a následně vypáleno) Win XP SP3 na tom jedou i Visty SP1. HW: Intel Core Quad 6700, Gigabyte board P45, 2x2 GB RAM (a-data extreme edition), 1TB HDD samasung (sata). samsung dvd palirna (sata), ATi Radeon HD4870. Děkuji za všechny rady.
« Poslední změna: 12 Října 2008, 23:32:54 od RedDwarf »

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
Re: Instalace Ubuntu > BusyBox
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2008, 20:07:51 »
Zdravím. Se SATA mechanikou jsem měl taky problémy, řešení viz http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,26750.msg199538.html#msg199538.

RedDwarf

• Návštěvník
Re: Instalace Ubuntu > BusyBox
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2008, 23:32:29 »
Zdravím. Se SATA mechanikou jsem měl taky problémy, řešení viz http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,26750.msg199538.html#msg199538.

Dik, opravdu pomohl parametr "irqpoll all_generic_ide"

Lightning

• Návštěvník
Re: Instalace Ubuntu > BusyBox [NEVYŘEŠENO!]
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2008, 23:50:21 »
Ahoj,

mám podobnou konfiguraci (Gigabyte P45 deska s JMicron čipem, který nejspíš dělá tyhle problémy, Samsung SATA disk, ATi grafika, mechanika však PATA) a tenhle problém mě postihl taky. Bohužel v mém případě nepomáhají ani boot parametry irqpoll a all_generic_ide, ani přepnutí SATA režimu v BIOSu. Při pokusu o instalaci nebo jen LiveCD spuštění Ubuntu 8.04, 8.10, obojí 32 i 64bit to vždycky spadne do BusyBoxu a opakují se hlášení "ata(číslo od 0 do 7, pokaždé jiné): Softreset failed (device not ready)", s nosplash parametrem se to ještě střídá s čímsi jako "SATA link open but device misconfigured, retrying", nebo tak nějak. Progooglil jsem asi tucet fór a žádné pořádné řešení kromě oněch parametrů jsem nenašel. Mohl by někdo zkušenější pomoct? Když to bude potřeba jsem ochotný i rekompilovat kernel, pokud mi někdo řekne, jak na to...

Jen dodám, že instalační média jsou v pořádku, na notebook jsem Ubuntu nainstaloval bez problémů napoprvé...

Předem díky za radu.

Trips

• Návštěvník
Re: Instalace Ubuntu > BusyBox [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 02 Března 2009, 21:31:14 »
Ahoj, tak mám stejný problém. Koupil jsem si nový NTB MSI-EX630 - 015CZ a pokaždé mi to spadne do BusyBoxu kvůli SATA disku. Nepomáhá ani "irqpoll all_generic_ide". Vdečný budu za každou radu. Ubuntu používám už roky a nechci se vracet k windows, kor když už na ntb můžu instalovat jen Visty, chjooo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.