Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Automaticke prihlaseni uzivatele i po probuzeni PC v Kubuntu  (Přečteno 2848 krát)

cereus

• Návštěvník
Ahoj, chtěl bych se zbavit otravného přihlašovacího dialogu, po opětovném probuzení PC, když jsem ho předtím uspal. Všiml jsem si, že už to tu kdysi někdo řešil a řešení našel. Bohužel měl dotyčný Ubuntu a já používám Kubuntu. Dokáže mi někdo poradit?

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Automaticke prihlaseni uzivatele i po probuzeni PC v Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 14 Října 2008, 10:30:08 »
Je jen uzamknutá obrazovka, nebo přímo Kdm? Pokud Kdm, tak se PC neprobudí správně, tedy hybernace není funkční.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

cereus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Října 2008, 11:34:21 »
Aha, tak to vůbec nevím, jaký je rozdíl mezi uzamknutou obrzovkou nebo kdm. Ale hibernace podle mě pracuje správně. Notebook mi nežere baterku a svítí tam pouze ledka značící, že je počítač uspán. Takže myslím, že je to správné. A až ho znovu nastartuji objeví se mi tmavá obrazovka na které je pouze ten přihlašovací dialog. A po zadání hesla se vrátím pěkně k mé rozdělané práci. Takže vše pracuje tak jak má, jenom se mi nelíbí to otravné zadávání hesla.

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Října 2008, 12:32:09 »
Já bych právě rád věděl, jak docílit opaku :-) já se z hibernace (suspend to disk) probudím přímo k rozdělané práci. Problém je, že počítač nepoužívám sám.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 14 Října 2008, 12:55:10 »
Marek: V nastavení KDE spořiče je "povolit uzamčení", nebo taknějak. Pak to už dál pochopíte...

Cereus: Odhlašte se a pokud to je stejné, jako po hybernaci, tak jste na "Přihlašovací obrazovce".

Kdyby bylo PC pouze zamčeno, tak píše to česky a případně anglicky "Lock".

N. Á. V. O. D. Y.

cereus

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 14 Října 2008, 15:40:01 »
Tak klasická přihlašovací obrazovka to není. Ale píše se tam, že uživatel uzamknul relaci, takže to bude asi ta druhá možnost. Jo a před chvíli jsem si nastavil šetřič a zjistil, že po probuzení je na pozadí ten šetřič. Předtím jsem ho měl vypnutý, proto jsem tam měl tu černou obrazovku.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 15 Října 2008, 10:56:53 »
V KDE3 to není problém vypnout, ale v KDE4 jsem to zatím nenašel. Jaké tedy máte?

N. Á. V. O. D. Y.

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 15 Října 2008, 11:12:05 »
já kde4 ;)
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

cereus

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 15 Října 2008, 12:11:19 »
A já mám KDE 3, takže doufám, že mi někdo poradí  :)

cereus

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 14 Ledna 2009, 21:44:52 »
Tak Milhouse už mi částečně poradil a tímto mu ještě jednou děkuji. Bohužel to funguje pouze na noteboocích. Tam je totiž v Kubuntu naistalován aplet guidance-power-manager, který zobrazuje v pravém dolním rohu stav baterie. Stačí na ikonu kliknout levým a v zobrazeném okně "odtrhnout" volbu Lock screen on resume. Na klasickém pc je sice tento aplet také přítomný, ale když jsem se jej pokusil spustit, tak mi to zahlásilo, že se nejedná o laptot a skončil. Pokud by se podařilo někomu zjistit, jak to zařídit i na klasickém pc, budu mu vděčný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.