Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak vypnout pulse audio hned při startu systemu?  (Přečteno 3133 krát)

Azim

• Návštěvník
Jak vypnout pulse audio hned při startu systemu?
« kdy: 15 Října 2008, 09:49:30 »
Kvuli tomu, aby mi jelo vic zvukovych aplikaci zaroven jsem zvuk prehodil na alsu, ale pri kazdem rebootu musim vypnout pulse audio, protoze jinak ubuntu pouziva jeho. Kdyz pouziju
Kód: [Vybrat]
killall pulseaudiotak vse jede bez problemu. Kam mam dat tenhle radek, aby se spoustel pri kazdem startu? Zkousel jsem /etc/rc.local i .bashrc.
Mam ubuntu 8.04, nb asus v1s. Diky za pomoc.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Jak vypnout pulse audio hned při startu systemu?
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2008, 10:31:10 »
Za prvé by mělo být úplně dostatečné změnit v Systém → Volby → Zvuk na alsu...

Vypnout se dá taky prostým odebráním ze spouštěých programů (Systém → Volby → Sezení), natvrdo zakázat v systému pomocí Boot-Up Manageru anebo také prostě odinstalovat.

hoffmann

• Aktivní člen
  • *
  • Linux user number: 480304
Re: Jak vypnout pulse audio hned při startu systemu?
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2008, 10:48:19 »
Za prvé by mělo být úplně dostatečné změnit v Systém → Volby → Zvuk na alsu...

Vypnout se dá taky prostým odebráním ze spouštěých programů (Systém → Volby → Sezení), natvrdo zakázat v systému pomocí Boot-Up Manageru anebo také prostě odinstalovat.

Prvni moznost jsem zkousel, ale nefunguje. Stale se do toho micha Pulseaudio. Jeste jsem zkousel vypnout Pulseaudio pomoci sysv-rc-conf, ale marne. Stale se spousti. Jedinou moznost vidim asi odinstalovat Pulseaudio.
Debian Jessie | Kernel 3.16.0-4-amd64 | XFCE 4.10,
- notebook HP630 Intel Pentium Dual Core B960 2,2 GHz | 6 GB DDR3 1333 MHz | Intel HD Graphics | HDD Toshiba 320 GB 5400 RPM S-ATA | DVD+/-RW SuperMulti DL s LightScribe 
- is dead notebook Asus A9RP Celeron M440 1,86 GHz | grafika ATI Radeon Xpress 200m | HD 60 GB | pamet DDR II 1024 MB | DVDRAM GSA-T40N HL-DT-ST | Wi-Fi ASUS

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.