Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: compiz  (Přečteno 2568 krát)

Tor

• Aktivní člen
  • *
compiz
« kdy: 15 Října 2008, 11:35:28 »
ahojte mam dotazek

vim ze se pomoci prikazu: metacity --replace dostanu do klasickeho prosředi
ale pak v konzoli mě to nechce ten prikaz ukončit co jsem udělal špatně ??

nemá se prvně ukončit compiz nejak?

PS potřebuju pres konzolu to znat ... než pres klikaci nabidky. (skrz grafiky kdyz se mi compiz posere a na gravicky rozlišeni se pak neda dostat)

Tor

• Aktivní člen
  • *
Re: compiz
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2008, 11:37:27 »
jo jestě by mě zajimalo proc uz neni v 8.04 pri zapinani že muzu vypnout efekty ?? nebo se to tam da nějak pridat protoze to se mi fakty moc hodilo :)

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2008, 12:05:19 »
Pokud v terminálu zadáš metacity --replace - příkaz se neukončí, ale terminál můžeš zavřít - metacity zůstane aktivovaný.
Stejně tak když zadáš compiz --replace - aktivuje se compiz a při zavření terminálu by měl compiz zůstat aktivovatný.

Popř. to můžeš udělat pomocí alt+F2 a zadat příkaz.
Jinak compiz vypneš v Systém - Volby - Vzhled - Efekty vzhledu

Tor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Října 2008, 13:38:59 »
dik za odpověd

měl jsem takovej problem naistaloval jsem aktualizace a rozesrala se mi grafika 
ale nějak to najelo ale rikal jsem si ze skusim compiz prece neni mozny ze to nejede ale compiz mi udělal bilou obrazovku a nemohl jsem vypnou ho
tak jsem se musel prihlas jako uzivatel do konzoloveho prostředi s compizem
a ta konzole mi nešla ukončit to je ten problem

protoze kdyz jsem napsal prikaz metacity --replace tak se ten prikaz neukoncil

ale konzole jde ukoncit pres prikaz exit ale kdyz jsem se nemohl dost z matacity prikazu tak jsem ko zastavil tak začarovanej kruh a proto se ptam jak ho ukončit bez vypnuti konzole protoze jinak mi to neslo

PS: v grafickym prostředy je to snadny :) ale bez nej je to hard kor

eXt_r33m

• Aktivní člen
  • *
  • skill :: aggressive-newbie
    • qinta.php5.sk
« Odpověď #4 kdy: 19 Října 2008, 16:13:41 »
Urcite si doinstaluj Fusion Icon... velice sikovna vec.  ;)
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

Tor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 19 Října 2008, 16:37:03 »
no diky za info ale to uz jsem měl jestě pred timto prizpevkem ... a navic to neřesi muj problem (spis chci zjistit jak to udělat aby to jelo tak jak v fusion icon
kdyz to porestartu zapnu aby nastaveni zustalo na trvalo ale bez použiti grafickeho prostredi diky kdo se ozve a pomuze mi s tim :)

kdysi bylo v nabidce pri stratu systemu to ze si muzu vybrat system s compizem nebo bez nej a ted je tam jen konzole zachrany režim a dalsi kraviny co nepomužou to vypnout.

eXt_r33m

• Aktivní člen
  • *
  • skill :: aggressive-newbie
    • qinta.php5.sk
« Odpověď #6 kdy: 23 Října 2008, 19:25:33 »
Ked uz nic nepomoze tak vyskusaj kill... Das ps -A tam si najdes Compiz vedla neho bude cislo das kill /to cislo/.... ale tento sposob moc neodporucam... naviac to zrusi len raz takze ak mas nastavene spustanie compizu hned po startnuti compu tak by si to musel delat pokazde... nvm jestli sem pomoh moc nechapu tvuj problem :)
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

Tor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 23 Října 2008, 23:27:11 »
hej to mě nenapadlo primo to sejmout to je fakt :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.