Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Webcam MSI Starcam Clip 2  (Přečteno 2383 krát)

premet

• Host
Webcam MSI Starcam Clip 2
« kdy: 15 Října 2008, 19:41:19 »
Zdravím,
Chtěl bych rozjet tuhle webkameru, ale nějak se mi to nedaří. Nainstaloval jsem si ovladač gspca, který by měl podporovat tuhle webkameru. Když dám gstreamer-properties tak už tam sice mám Zařízení - USB 2.0 Camera, ale pokud dám otestovat tak se to vypne, to samí v programu Cheese. Když to spustím z terminálu oboje tak to vyhodí
Kód: [Vybrat]
The program 'gstreamer-properties' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadAlloc (insufficient resources for operation)'.
  (Details: serial 58 error_code 11 request_code 140 minor_code 19)
  (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
   that is, you will receive the error a while after causing it.
   To debug your program, run it with the --sync command line
   option to change this behavior. You can then get a meaningful
   backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)
Má s tím někdo zkušenost ? Zatím jsem moc negooglil a radši to napsal nejdřív sem kdyby někdo veděl.
Předem dík  :).

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
Re: Webcam MSI Starcam Clip 2
« Odpověď #1 kdy: 16 Října 2008, 11:59:51 »
Jaký to má čip?
Já mám webkamerku na svém MSI notebooku a má to čip sn9c201 od sonix. A na to nejsou zatím ovladače. Ale nějací nadšenci se je snaží napsat a troufám si tvrdit, že bez dokumentace výrobce. Páč jsem jim psal 2x o ovladače pro linux v source code a ignorují mě.
Nicméně pokud bys tento čip po zadání příkazu "lspci" nebo "lsusb" našel, tak právě od těchto nadšenců by snad mohl jít zkompilovat modul z té jejich zatím "alfa" verzi.
Mě to trochu funguje.
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.