Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Experiment Ovladací centrum z Mandrivy do Ubuntu  (Přečteno 9139 krát)

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
Re: Experiment Ovladací centrum z Mandrivy do Ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 17 Října 2008, 09:49:53 »
On je to věčnej boj mezi zastánci a odpůrci roztříštěnosti Linuxu obecně. Mě osobně v Ubuntu chybí jednoduché ovládací centrum, kde by šlo nastavit vše co běžný uživatel potřebuje a nemusel u toho sahat do terminálu. To se mi třeba líbí na Macu, jehož filozofií je právě jednoduchost a intuitivnost. http://www.foto-reklama.cz/screen.png.
Používám MAC OSX, Win, Ubuntu i OpenSuse a každý systém má svá pozitiva a svá negativa. V Ubuntu se mi líbí balíčkovací systém, jednoduchost a přehlednost instalace programů, kodeků...atd...V Mandrivě se mi zase libí to Ovládací centrum, že je jednoduché, ale věci které bežný uživatel potřebuje si tam nastaví. Suse mám taky rád, ale z Yastu někdy rostu, i když je to mocný konfigurační nástroj, tak některé věci jsou dělány zbytečně složitě. Zase má ale výbornou podporu hardwaru a je to spolehlivý systém... Hm...mít tak distribuci, která by skloubila všechny ty pozitivní věci a eliminovala ty uživatelsky negativní :)
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #26 kdy: 17 Října 2008, 10:09:00 »
Používám MAC OSX, Win, Ubuntu i OpenSuse a každý systém má svá pozitiva a svá negativa. V Ubuntu se mi líbí balíčkovací systém, jednoduchost a přehlednost instalace programů, kodeků...atd...V Mandrivě se mi zase libí to Ovládací centrum, že je jednoduché, ale věci které bežný uživatel potřebuje si tam nastaví. Suse mám taky rád, ale z Yastu někdy rostu, i když je to mocný konfigurační nástroj, tak některé věci jsou dělány zbytečně složitě..
<< ja uz yastu vyrost .. ;) .. takze ho nepouzivam (nektere moduly ale ano)

ad.balicky) zypper uz dle meho soudu prerostl apt* a jesem presvedcen, ze zypper+rpm je nejmocnejsi, nejprijemnejsi a nejrychejsi sprava baliku

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #27 kdy: 17 Října 2008, 18:01:28 »
zypper uz dle meho soudu prerostl apt* a jesem presvedcen, ze zypper+rpm je nejmocnejsi, nejprijemnejsi a nejrychejsi sprava baliku
Co oproti Zypperu+RPM neumí APT+deb, myslím tím pro běžného uživatele? V čem je např. Synaptic méně příjemný a rychlý než ten modul v YaSTu či jaká tam je nádstavba? Nechci se hádat, prostě mě to opravdu zajímá, protože správa softwaru v Ubuntu mi přijde hodně v pohodě, Synaptic na to, že repozitáře obsahují už 26 tisíc balíčků, pracuje rychle.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #28 kdy: 17 Října 2008, 18:06:24 »
Co oproti Zypperu+RPM neumí APT+deb, myslím tím pro běžného uživatele? V čem je např. Synaptic méně příjemný a rychlý než ten modul v YaSTu či jaká tam je nádstavba?
<< ;) videl jsi nekdy zypper a rpm ;D ??

ad.yast) nema se zypperm temer nic spolecne ..

no .. je to pomerne jednoducha odpoved:

man zypper
man rpm
zypper --help
rpm --help

<< to mluvi za vse ;)

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #29 kdy: 17 Října 2008, 18:10:33 »
K tématu: toto nestačí?

Podle mě je maximálně rozdíl v počtu grafických konfigurátorů, těch by možná mohlo mít Ubuntu víc. Ale přepisovat to Ovládací centrum Mandrivy pro Ubuntu mi přijde zbytečné. U Ubuntu je to sice trošku rozsříštěné a celou řadu konfiguračních nástrojů musí člověk doinstaloval, ale na rozdíl od Mandrivy se mi nestává, že bych něco nastavil a ono se to neuložilo.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #30 kdy: 17 Října 2008, 18:13:00 »
to je z Mintu, ne?
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #31 kdy: 17 Října 2008, 18:27:31 »
to je z Mintu, ne?

No a Mint je co? Z 90 % Ubuntu  :)
Toto má samozřejmě i Ubuntu, stačí spustit gnome-control-center.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #32 kdy: 17 Října 2008, 18:33:00 »
sak ja nepopiram, ze Mint pochazi  z Ubuntu...a Ubuntu pochazi z Debianu...a clovek pochazi prej z opice ;D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Pavel Půlpán

« Odpověď #33 kdy: 17 Října 2008, 18:56:51 »
Pravda, ale někteří vzácní jedinci pochází ze řádu sudokopytníku, čeledi prasatovitých! 8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.