Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mizí dns záznamy (nastavení DNS serverů) [vyřešeno]  (Přečteno 2152 krát)

Břeťa Král

• Návštěvník
  • Jsem takový, jaký jsem
mizí dns záznamy (nastavení DNS serverů) [vyřešeno]
« kdy: 17 Října 2008, 17:44:18 »
z nějakého důvodu mi zmizí po restartu nebo vypnutí dns záznamy. nevím proč. asi při experimentování s různými prostředími jsem cosik pokazil. ip a ostatní jsou v pořádku.

používám ubuntu 8.04.1
« Poslední změna: 26 Října 2008, 13:21:36 od Petr Merlin Vaněček »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re: mizí dns záznamy
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2008, 21:21:56 »
DNS záznamy, nebo nastavení DNS serverů? Pokud ono druhé, je pravděpodobně na vině DHCP
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

ysko

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2008, 21:46:48 »
Ahoj,

mam ten isty problem s tou istou verziou ubuntu. Predpokladam, ze pouzivas tiez staticku IP adresu ako ja. Tento problem je nahlaseny ako bug, a mal by sa v najblizsom case odstranit. Venuju sa mu tu: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/240063. Ak pridem na nejaky workaround tak dam vediet, zatial spolieham na to, ze nova verzia 8.10 sa s tym vysporiada ;)

ysko

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Října 2008, 20:23:26 »
Ahoj, tak nakoniec som zistil, ze som si asi tiez pri experimentovani s nastavenim siete nainstaloval balicek "resolvconf", ktory prepisuje DNS zaznamy pri kazdom boote v "/etc/resolv.conf". Po odinstalovani tohoto balicka je vsetko OK postarom, uz nemusim stale pisat DNS IP adresy po starte ako pako aby som sa dostal na net ;)

Břeťa Král

• Návštěvník
  • Jsem takový, jaký jsem
« Odpověď #4 kdy: 26 Října 2008, 13:10:11 »
díky za tip, bylo to doopravdy tím. už to fičí :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.