Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: rychlost systému  (Přečteno 4670 krát)

milis007

• Návštěvník
rychlost systému
« kdy: 12 Srpna 2006, 22:19:58 »
Zdraví, ubuntu 6.06 na mém AMD 500, 256 MB ram neběhá nijak moc závratně rychle. Používám ubuntu desktop, ale ani při instalaci fluxboxu, xfce, se mě nezdálo, že by se rychlost otevírání aplikací a prohlížeče firefox nějak zvlášť změnila. Dala by se ze systému odstranit nějaká běžící aplikace, aby se systém trochu zrychlyl ? Který prohlížeč krom firefoxu by mohl běhat svižněji ? Links2 je perfektní, ale někdy přeci jen ta grafika schází. Přece tam zas nedám widle ....

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
rychlost systému
« Odpověď #1 kdy: 13 Srpna 2006, 00:21:55 »
nainstalovat Xubuntu a pouzivat Operu :-)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Folki

• Návštěvník
rychlost systému
« Odpověď #2 kdy: 13 Srpna 2006, 13:28:50 »
Podla mna to Xubuntu a Opera nevyriesi...Niektori tu hovoria ake je Ubuntu rychle (oproti inym distribuciam). Neviem posudit kedze Ubuntu je jedine ktore som skusil a da sa povedat ze s nim som spokojny. Ale pokial porovnavam rychlost s Win tak v tomto ma Windows navrch. Proste som si na to zvykol.

kremso

• Aktivní člen
  • *
rychlost systému
« Odpověď #3 kdy: 13 Srpna 2006, 14:22:40 »
Citace: Folki
Ale pokial porovnavam rychlost s Win tak v tomto ma Windows navrch. Proste som si na to zvykol.
Nesuhlasim, mam Celeron 600, 320 RAM a Ubuntu je urcite rychlejsie. Je sice pravda, ze cerstvo nainstalovane WinXP maju navrch, zase ale cerstvo nainstalovane windows mas len jeden den ;)

Ale k veci: Skus daco z tohoto. Mne to pomohlo. Ked ale pouzijes InitNG, sluzby musis povypinat trochu odlisnym sposobom.

Jere

• Stálý člen
  • **
rychlost systému
« Odpověď #4 kdy: 13 Srpna 2006, 15:31:23 »
Kremso: Njn, jenze ty mluvis o XP :) Pokud bys srovnaval s W98 (ktere asi tak byly aktualni v dobe techto obstaroznich PC), tak by Ubuntu rozhodne prohralo....

Millis: Mam podobny PC s Xubuntu pro rodice a funguje docela v poradku. Samozrejme start aplikaci chvili trva, ale pak se s nimi da bez problemu pracovat.
Zkus kernel, ktery je optimalizovany pro tvuj procesor. Povypinej zbytecne sluzby (nejaky info viz http://wiki.ubuntu.cz/Zrychlení_startu_linuxu ). Ale necekej zadny zazraky. Proste z trabanta porshe neudelas :)

milis007

• Návštěvník
rychlost systému
« Odpověď #5 kdy: 13 Srpna 2006, 18:39:44 »
Díky za rady, musím si vyzjistit, které služby nutně potřebuji k chodu systému, a které spíše jen zatěžují systém. Ctěl bych, aby jich bylo spuštěno co nejméně.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
rychlost systému
« Odpověď #6 kdy: 13 Srpna 2006, 22:19:37 »
Citace: Jarda
Kremso: Njn, jenze ty mluvis o XP :) Pokud bys srovnaval s W98 (ktere asi tak byly aktualni v dobe techto obstaroznich PC), tak by Ubuntu rozhodne prohralo....

Millis: Mam podobny PC s Xubuntu pro rodice a funguje docela v poradku. Samozrejme start aplikaci chvili trva, ale pak se s nimi da bez problemu pracovat.
Zkus kernel, ktery je optimalizovany pro tvuj procesor. Povypinej zbytecne sluzby (nejaky info viz http://wiki.ubuntu.cz/Zrychlení_startu_linuxu ). Ale necekej zadny zazraky. Proste z trabanta porshe neudelas :)
To je hezky, jenze 98 jsou zastaraly system, kdezto Ubuntu moderni...vpravde receno, proti Ubuntu jsou "stare" i XPcka, co si budem povidat...J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

kremso

• Aktivní člen
  • *
rychlost systému
« Odpověď #7 kdy: 13 Srpna 2006, 22:41:58 »
Samozrejme start aplikaci chvili trva
Aj tomuto sa da pomoct. Skus pouzit prelink

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
rychlost systému
« Odpověď #8 kdy: 14 Srpna 2006, 08:36:11 »
S tím prelinkem pozor - už jsme to tady jednou probírali, má smysl hlavně používate-li KDE (http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=1403)

mscava

• Host
rychlost systému
« Odpověď #9 kdy: 14 Srpna 2006, 19:43:17 »
inac...mozno by pomohlo vypnut vyhladzovanie fontov. vo fonts.

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
rychlost systému
« Odpověď #10 kdy: 14 Srpna 2006, 20:11:57 »
A což takhle preload? (sudo apt-get install preload). U mne se zatím ještě zabydluje, takže "hmatatelnější" :) výsledky příjdou až později, ale reference nemá nijak špatné...

milis007

• Návštěvník
rychlost systému
« Odpověď #11 kdy: 14 Srpna 2006, 21:06:01 »
Přeinstaloval jsem si na verzi Ubuntu 6.06 a místo Firefoxu používám Operu, která na mém 'stroji' lítá o 150 % rychlejc.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 16:12:03 od Anna Taliánová »

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
rychlost systému
« Odpověď #12 kdy: 14 Srpna 2006, 21:35:54 »
No jo, Opera, ale Firefox je Firefox, mě se zdá rychlejší jak na Win, bohužel ten start trvá o něco déle, ale pak je to pohoda, tedy aspoň u mě, u táty, na jiných PC, co znám ;). Ale zpět k té rychlosti. Nainstaloval jsem si Xubuntu (s Xfce), ale pak jsem zjistil, že i Gnome běhá skoro stejně rychle, ba se rychleji načítá. Prostě jsem k tomu praktickými zkouškami došel. Když to ale porovnám s KDE (které má k tomu ještě nepřehledné prostředí zbytečně zpomalující výkon), je Gnome a Xfce mnohem rychlejší a přehlednější. Doporučuji Gnome, úplně mě dostalo, úplně nejlepší...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Folki

• Návštěvník
rychlost systému
« Odpověď #13 kdy: 14 Srpna 2006, 23:06:17 »
U mna sa zase naopak spusta Firefox na Ubuntu rychlejsie ako vo Win. Radsej mam vsak Operu ale ta sa spusta az prilis dlho. Ale potom v rychlosti urcite vedie. Ale to len tak na okraj :)

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
rychlost systému
« Odpověď #14 kdy: 19 Srpna 2006, 10:12:31 »
Je naprosto zavádějící a nesmyslné porovnávat moderní a podporovaný systém z poloviny roku 2006 s nepodporovaným systémem z roku 1998.

Pro méně výkonné počítače je záměrně připravováno vydání Xubuntu nebo třeba Fluxbox či ICEWM.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
rychlost systému
« Odpověď #15 kdy: 19 Srpna 2006, 10:15:14 »
Z prohlížečů je možné vyzkoušet také naúpříkald Epiphany, lépe zapadá do systému než Firefox, ale používá jeho kvalitní jádro - navíc je Epiphany znatelně rychlejší než Firefox.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.