Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Upravil jsem tapetu (zkombinoval jsem 2) mohu ji šířít pod GPL?  (Přečteno 3933 krát)

honorguard

• Host
Zdravím,
jen bych předem chtěl říct že licencím VŮBEC nerozumím, takže si ani nejsem jistý jestli jsem napsal správnou licenci v titulku.
Sloučil jsem původní tapetu z KDE4 - http://img33.picoodle.com/img/img33/3/10/17/f_1024x768m_9dd56a4.jpg
A jednu tapetu co jsem našel na netu - http://img33.picoodle.com/img/img33/3/10/17/f_marihuana20m_08c668b.jpg

U té druhé by možná byl problém s autorskými právy, ale nikde jsem tam nenašel copyright, tak nevím.
Výsledek - http://img33.picoodle.com/img/img33/3/10/17/f_mywallpaperm_370b126.png

Dost možná by se to nelíbilo autorovi původní tapety pro KDE... přemýšlel jsem jestli to mám dát na kde-look.org.

Tak prosím o posouzení odborníky.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Re: Upravil jsem tapetu (zkombinoval jsem 2) mohu ji šířít pod GPL?
« Odpověď #1 kdy: 18 Října 2008, 12:21:08 »
Měl bys zjistit licenci obou tapet od autorů - díla jako hudba, grafika a podobné se povětšinou vydávají pod Creative Commons...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #2 kdy: 18 Října 2008, 13:05:36 »
přesně tak. pokud se chceš zabývat licencemi, musíš si zjistit licence obou původních tapet. minimálně ale ta původní z KDE si myslím, že by nemusel být problém. že bude pod nějakou "svobodnou" licencí...

jinak pěkná práce...

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Října 2008, 00:51:29 »
to fakt někomu roztrhá žíly? ???

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 28 Října 2008, 07:55:34 »
ak to chceš mať všetko v poriadku, tak si zisti imho hlavne tú druhú tapetu, bo z nej si vyhodil "meno" autora, čiže link na webstránku. nečudoval by som sa, ak by šírenie svojej tapety podmieňoval zachovaním linku.
môj osobný názor: ja síce uznávam, že si si s tým musel dať veľa práce, predsa len však na konci sa nejedná iba o tvoj produkt (ako ukazuje watermark). nechceš tam dať namiesto toho aspoň nejaké poďakovanie pre KDE4 a autora tej trávy?
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

honorguard

• Host
« Odpověď #5 kdy: 28 Října 2008, 13:50:03 »
Moc práce mi to nedalo, poprvé v životě jsem si pustil z nudy Gimp a hrál jsem si (v Gimpu až na pár základních operací nic neumím) a tohle byl výsledek. Kdybych to dělal znova trvalo by mi to sotva 5min :D. Jen mě zajímalo jestli můžu tu tapetu dát na kde-look.org. Rozhodně si nemyslím že by ta tapeta byla nějaká světoborná. Ale nějaké poděkování autorovi jsem tam možná dát měl...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.