Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ohlas na 8.10  (Přečteno 22132 krát)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
Re: ohlas na 8.10
« Odpověď #50 kdy: 28 Října 2008, 09:29:06 »
Asi se budu řídít heslem co funguje, do toho nešahej, počkám až se to doladí.
To mi vydrží vždy měsíc. Naposledy asi tři, ale to bylo dáno skutečností, že jsem neměl na kravinky ani trochu času. :-)
Have you tried turning it off and on again?

igst

• Host
« Odpověď #51 kdy: 28 Října 2008, 19:20:15 »
Já to beru z pohledu 2 počítačů:

Na stolním PC provozuju Kubuntu už druhým nebo třetím rokem, momentálně Hardy, spokojenost. S přechodem vyčkávám a zvažuju, že buď nepřejdu na II vůbec a počkám až na JJ nebo dokonce po letech přejdu z KDE na GNOME. Tím se dostávám k počítači č. 2, a to je notebook...

Řekl jsem si, že čas uzrál a zkusím na notebooku plnohodnotně linux. Volba padla pochopitelně na Kubuntu, konkrétně 8.10RC. Přestože vím, že  KDE4.1 je taková lepší beta  ;), tak jsem z něho (a Kubuntu) byl poměrně zklamaný. Nebudu detailně rozebírat proč, problémů bylo více, některé se vyřešit podařilo, některé ne, můj celkový dojem z KDE4.1 je takový, že je to prostředí poměrně nestabilní, během testování jsem zažil několik vytuhnutí, samovolných restartů X apod.
Když už jsem zvažoval potupný návrat k Win, rozhodl jsem se dát šanci Ubuntu 8.10 a k mému překvapení všechny problémy zmizely jako mávnutím kouzelného proutku. Včetně bezproblémových efektů plochy nebo třeba takových potěšitelných drobností jako je funkční NetworkManager a třeba také přehrávání videa, které v Kubuntu spolehlivě bořilo celý systém.  Dříve jsem dokonce považoval GNOME za takového chudšího a ošklivějšího bratříčka KDE, nyní musím pokorně přiznat, že jsem se možná mýlil. Anebo mi více než na "eye candy" záleží na stabilitě prostředí.
V KDE existuje nativně mnoho mých oblíbených aplikací např. Amarok, K3B, K9Copy a další. Většina má náhradu v GNOME aplikacích, pokud ne, nejsem zase takový purista, abych nemohl pár KDE knihoven do GNOME nainstalovat.

Bohužel se mi trochu potvrdilo, co už jsem několikrát četl jinde, že Kubuntu je ze strany Canonicalu poněkud zanedbávané. Částečně to asi padá také na vrub toho v jakém stavu je momentálně KDE, ale celkový pocit z Ubuntu (GNOME), je takový, že je mnohem více vyladěné, stabilnější, vypulírovanější.

Takže notebook je jasný, s 8.10 Ubuntu spokojenost. Na stolním PC zatím vyčkávám.

zonaA

• Host
« Odpověď #52 kdy: 28 Října 2008, 20:33:46 »
Tak tak.... KDE 4.1 je zatím nepoužitelné , tak na efekt. U kámoše jsem se díval na jeho KDE 4 v mandrivě-trapas, polovina věcí padala, při vypalování spadlo K3b, atd.
A KDE 4 v Kubuntu? Děs. Já sice mám radši Gnome, je to pro mě srdcová záležitost :), ale ten kozorožec je fakt divný, myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že je jedno z nejhorších dister Ubuntu - subjektivně vzato z mého pohledu. Jestli někomu PLNOHOTNOTNĚ funguje, tak to mu zavidím. ;D Myslím ,že by RC verze mohla být 1,2,3- to ale pokud se nepletu v Ubuntu nikdy nebylo , pouze RC a pak final.... Něco soudruzi udělali špatně...........
Ale to jsou pouze mé dojmy, ostatním  může fungovat dobře....!? Nový xorg mě prostě špatně funguje......
« Poslední změna: 28 Října 2008, 20:44:33 od zonaA »

Walard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #53 kdy: 28 Října 2008, 22:35:25 »
Už jsem přišel na to, jak se lehce zbavit problemů se zvukem nastavil jsem oss místo alsa a ukončil jsem proces pulseaudio (nejvíc problémů) :). Když jsem ponechal původní rozlišení obrazu, pak je to pohodě.
Líbí se mi dkms installer. Ještě, že jsem  upravil ubuntu boot managerem, správce spouštění, sezení, služby.
V mandrivě 2009 se mi líbí, že odebere při instalaci nepotřebný firmware. Počkám si taky na fedoru 10.  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.