Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavenie kalendara ...  (Přečteno 2287 krát)

Tomson

• Návštěvník
Nastavenie kalendara ...
« kdy: 13 Srpna 2006, 13:20:23 »
Ako nastavim kalendar, aby tyzden zacinal pondelkom a nie nedelou ako to mam teraz ? Myslim Datum a cas vpravo hore po default instalacii Ubuntu

Stepan

• Návštěvník
    • http://stepo.bloguje.cz
Nastavenie kalendara ...
« Odpověď #1 kdy: 13 Srpna 2006, 18:07:45 »
No, mozna se to nastavi automaticky podle jazyka prostredi, protoze u me je 1. den pondeli. Asi mas anglictinu a tam se predpoklada, ze se tyden zacina pocitat od nedele.

Nebo muzes zkusit takovy trosku "spinavy" trik a nainstalovat si kcontrol (ovladaci centrum KDE). Tam se to da nastavit a muzes doufat, ze se to projevi v celem systemu ;-)

Vic asi neporadim

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
Nastavenie kalendara ...
« Odpověď #2 kdy: 09 Ledna 2007, 17:11:18 »
tak po case uz aj mna zacala zaujimat tato problematika.
tiez mam anglicku verziu a teda zacina mi to tiez nedelou :(
preto by ma tiez zaujimalo ako to zmenit ale bez toho kcontrol.

klaudy: myslim ze su aj anglicky hovoriace krajny ktore zacinaju tyzden pondelkom (aspon tak som sa docital na webe kde ludia napr. z anglicka riesili rovnaky problem - bohuzial nevyriesili)

takze musi existovat sposob ako to zmenit ked sa to da v blbych WIN zmenit, musi to ist aj tu :P
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

makl

• Aktivní člen
  • *
Nastavenie kalendara ...
« Odpověď #3 kdy: 09 Ledna 2007, 18:57:42 »
Máte na mysli ten "kalendář", co je na panelu u oznamovací oblasti (Clock 2.16.1)? Mě začíná týden pěkně pondělkem.
Mám taky anglické prostředí (i když instalovaná pár měsíců používaná byla čeština, která je i výchozím jazykem systému - pro nové uživatele atp.), teď už ale na svém tu jedu pár měsíců v angličtině.
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Honzin

• Stálý člen
  • **
Nastavenie kalendara ...
« Odpověď #4 kdy: 09 Ledna 2007, 19:01:44 »
mam taky anglicky prostredi, ale nastavil jsem timezone na prahu a rozlozeni klavesky mam taky cz a tyden mi zacina pondelkem. takze to je mozna tim....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.