Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mail-notification, aktualizace po přečtení pošty?  (Přečteno 2888 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
mail-notification, aktualizace po přečtení pošty?
« kdy: 20 Října 2008, 09:59:11 »
zdravím,

přešel jsem z XFCE appletu na hlídání nové pošty na mail-notification - problém mám jen s tím, ze jsem byl zvyklý kliknout na ikonu appletu, spustil se Thunderbird a zároveň se stav appletu aktualizoval tak, že už nehlásil nové zprávy. To mi právě u mail-notification nejde. Po kliknutí se spustí Thunderbird, ale ikonka stále ukazuje nové zprávy, i když je třeba v Thunderbirdu všechny přečtu (podle webu vývojářů by měl být mail-notification svázaný s Thunderbirdem či Evolutionem a umět poznat kdy už jsou zprávy přečtené - no já to teda opravdu nepozoruju, leda že by tím bylo myšleno, že při pravidelné aktualizace stavu nesahají přímo na pop3 či imap server ale čtou to přímo z toho mail klienta). Takže pokud pak vypnu mail klienta a chci aby ikonka v oznamovací oblasti zobrazovala aktuální stav, tak ji musím aktualizovat nebo počkat max. 5 minut na aktualizaci... Jde to nějak jinak nebo ne? Děkuji!  ;)
« Poslední změna: 20 Října 2008, 10:02:54 od Rawen »
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: mail-notification, aktualizace po přečtení pošty?
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2008, 19:26:27 »
Pochopil jsem to tak, že mail-notification zjišťuje nepřečtené zprávy přímo z POP3, tzn. že ikonka zmizí až po stáhnutí pošty a aktualizaci mail-notification. Svázanost s Thunderbirdem jsem rovněž nepozoroval. 
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

mumu

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2008, 14:08:49 »
A máš v mail-notification nastavenú kontrolu novej pošty každých 5 minút, tak aj keď si v Thunderbirde prečítaš správu ihneď , tých 5 minút musíš počkať kým sa ikona mail-notification aktualizuje.
Fujitsu-Siemens Intel Core 2 Quad @ 6600
Ubuntu 10.04 LL

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2008, 14:12:22 »
A máš v mail-notification nastavenú kontrolu novej pošty každých 5 minút, tak aj keď si v Thunderbirde prečítaš správu ihneď , tých 5 minút musíš počkať kým sa ikona mail-notification aktualizuje.

ano mám to nastavené - o to mi právě šlo, abych nemusel pokaždé čekat až 5 minut než se změni projeví, ale to bych asi už chtěl moc :)
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 06 Července 2009, 16:49:54 »
Ahoj, mám nainstalované balíčky mail-notification mail-notification-evolution, ale když chci přidat typ schránky evolution, tak to píše, že "Nemohu se spojit s Evolution. Ujistěte se, že Evolution běží a že Evolution Jean-Yves Lefortův Mail Notification plugin je aktivní." (evolution je spuštěný)
Nevíte co stím ? ???
V Evolution mám gmail imap.
« Poslední změna: 06 Července 2009, 17:52:51 od cannibal »
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.