Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace AutoCAD Architecture na HH  (Přečteno 6493 krát)

Alena

• Návštěvník
instalace AutoCAD Architecture na HH
« kdy: 20 Října 2008, 14:52:06 »
Ahoj,
z oficiálních stránek autodesku jsem si stáhla studentskou verzi 64bit programu AutoCAD Architecture (linuxový qCAD mi nepodporuje všechny formáty, např. dwg) a chtěla ho instalovat pod Wine. Instalátor se v pořádku umístil na plochu, ale vlastní instalace se zasekla ve chvíli, kdy mělo dojít k zápisu na disk a sytém vyhodil následující chybku: "Error creating process <C:\Windows\temp\IXP000.TMP\Install.exe>.
Reason: Bad EXE format for"
Jenom poznámka: na ntb mi běží ubuntu 8.04 Hardy heron, stahovaný AutoCAD byl určen pro Windows Vista
Takže: mám si stáhnout jiný emulátor (který?) nebo si rovnou vytvořit virtuální počítač s Vistami? (ntb už plně nepodporuje XP)
Díky díky... ;)

Alikon

• Návštěvník
    • Stránky věnované AutoCADu
Re: instalace AutoCAD Architecture na HH
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2008, 15:06:34 »
Odpovím jednoduše - pochybuji, že Autodesk AutoCAD Architecture pod wine nainstalujete (viz http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=13381). Ono nainstalovat a spustit i čistý starší AutoCAD je problém - viz http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=86. Takže na AutoCAD doporučuji dualboot...

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2008, 15:59:49 »
tak to prrr..... wine není žádné ořezávátko;)

takže např autocad 2k4-2k8 jdou ve wine 1.1.5/6 po nainstalování .NET(možná by šlo i MONO) v pohodě v příhodné rychlosti a jdou používat)  sám ho používám ( ale jen okrajově - kreslím hlavně v meduse)

verze 2k4 jde dle mého nejlépe a nejpoužitelněji a její instalačka se dá sehnat, problém je ale, že k ní asi nepůjde sehnat registrace

ale mám pro Alenu jiný nápad > http://medusa4.com/index.php?screen=1.1&ziel=Products-MEDUSA&land=com
- medusa má podporu pro DWG a je to pěkný cad systém a je free pro studenty a pro osobní použítí

nebo je tu VariCAD;)
« Poslední změna: 20 Října 2008, 16:14:46 od Fracty »

Alena

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Října 2008, 18:52:54 »
diky vam obema, vyzkousim, uvidim...
a propos - jestli je medusa i 3D (ted mozna vypadam jak pako, ale v te housti formatu se jeste moc nevyznam), tak po ni skocim vsemi dvaceti...
mejte se, smejte se a jeste jednou diky ;D

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2008, 13:05:07 »
jinak pro architekturu je tu ještě cycas

http://www.cycas.de/

Alena

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2008, 17:25:01 »
4 Fracty: mám dotaz: firefox mi tvrdošíjně ukládá instalátor medusy na plochu a on se z ní ani z terminálu nechce spustit, do složky opt v systému souborů (jak je to v tom manuálu) se mi přemístit taky nechce... tak co s tím? Jinak jsem v terminálu aktualizovala příkazem sudo apt-get install csh a napsalo mi to, že se balík  instaloval, pak jsem se pokusila spustit instalátor příkazem "sh medusa4_v3_0_1_linux_personal.sh", ale  nestalo se nic, respektive dostala jsem odpověď "Can't open medusa...." Dala jsem špatný příkaz nebo to firefox blbě uložil na plochu?
Díky moc

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 21 Října 2008, 22:35:32 »
no aby to správně fungovalo se jednak musí nainstalovat csh/libstdc + jedna knihovna která je na fóru medusy (aby šel tisk) a pak nainstalovat a po instalaci přejmenovat jeden soubor;)

pokud chcete pomoci, klidně přijďte na ubuntu@conf.jabber.cz nebo pište na můj jabber fractal[at]jabber[dot]cz

jinak mělo by stačit na to dvakrát kliknout, i z plochy aby se spusitla instalace, ale měla by jste to spustit jako root;)

takže sudo sh jméno.binárky

Alikon

• Návštěvník
    • Stránky věnované AutoCADu
« Odpověď #7 kdy: 22 Října 2008, 06:44:56 »
to Fracty:

Tak to se omlouvám za dezinformaci. Kdykoliv jsem viděl na nějakém fóru řešit otázku AutoCADu, tak jsem nikdy neviděl, že by někdo napsal, že mu funguje. Ale ani nevíte, jak jste mě potěšil. AutoCAD je jediný důvod, proč ještě přepínám do Windows...

Musí se něco specielně pro AutoCAD nastavit a nebo stačí pouze nainstalovat .net 3 a pak ACAD 2008?

Jinak i díky za tip na Medusu - zatím jsem zkoušel pouze VariCAD a vůbec mě nepřesvědčil (hlavně nepodporou .dwg).

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 22 Října 2008, 11:16:44 »
no tak rozhodně nedoporučuji AutoCAD 2008, 2004 běhá lépe a stačí jí jen .NET2...;)

no obvykle instalace probíhá tak, že nainstalujete winetricks > ve winetricks nainstalujete dotnet2 gdiplus a normálně nainstalujete cabextract.... no a pak spustíte instalaci autocadu... podívejte na stránky winehq..;)

jinak Medusa je hodně solidní cad systém, až na to, že má trošku jiný styl práce... potom je tu

ten Cycas (architektura > má ale perfektní výstupy, používá PovRAY a render je pak na úrovni jako třeba z blendru, což je hodně profi)

pak je tu Varicad - není špatný, ale je to trošku jiné zaměření

no a ještě tu máme třeba ARCAD - chystám se ho ozkoušet, ale je problém, že i jeho zkušební verze se musí platit, ale vypadá pěkně.....  kdyby tu byl nějaký student, který by arcad také chtěl zkusit, tak by jsme se nějak mohli domluvit a zkusit jim napsat, jestli by nešla sehnat nějaká zkušební verze jen tak;)

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 27 Října 2008, 20:06:37 »
Tak jsem se trošku probral a dopsal do wiki další CAD programy pro Linux

Takže pro ty, kteří stále shánějí CAD program, tak se tam podívejte, časem tam ještě přidám AutoCAD/BricsCAD...;)
http://wiki.ubuntu.cz/CAD programy

btw kdyby tu někdo s tím chtěl pomoci, tak můj jabber fractal{at}jabber{dot}cz
« Poslední změna: 27 Října 2008, 20:09:19 od Fracty »

Alena

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 11 Listopadu 2008, 13:05:34 »
firefox mi to ulozil na plochu jako textovy soubor... a do slozky opt v systemu souboru mi to prehodit nejde (pise to Permission denied) a kdyz v terminalu zadam "sudo sh medusa4_v3_0_1_1_linux_personal.sh", pise to "command not found"
to jsem fakt takove trdlo? ;D ???
« Poslední změna: 11 Listopadu 2008, 13:29:19 od Alena »

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #11 kdy: 11 Listopadu 2008, 15:52:25 »
zkus
Kód: [Vybrat]
sudo sh [b]./[/b]medusa4_v3_0_1_1_linux_personal.shanebo i bez "sh"...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.