Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s Ati  (Přečteno 2875 krát)

incredible

• Aktivní člen
  • *
Problém s Ati
« kdy: 20 Října 2008, 15:43:08 »
Dobrý den, mám problém s ovladači ke grafické kartě ati xpress1100, která nemá vlastní pamět, má jen zdílenou z ram paměti.
Když používám svobodné ovladače je vše v pořádku, compiz běhá hezky čistě a plynule, ale 3D hry, např glest, jedou extra pomalu, endá se to hrát...

Ale s nesvobodnými ovladačemi hry běhají rchle, ale problikávají, blikají, bliká do hryy černě obrazovka..Nevíte co stím?

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Problém s Ati
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2008, 16:47:29 »
Aby hry neblikaly, musíš vypnout compiz (efekty prostředí).
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

incredible

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2008, 21:45:28 »
A neexistuje, nějaká klávesová zkratka, kterou bych vypnlu a nebo zaplnul tyto efekty stím, ž mi zustane uložené nastavení? já compiz prostě miluju, je to něco co jsem dosud neviděl ale rád si občas něco zahraju, neexistuje nějaká zkratka a přepínání? děkuji

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #3 kdy: 20 Října 2008, 22:19:13 »
nainstaluj si balík compiz-icon, ten když pak spustíš (myslím bude v programy>systém nebo někde) tak se ti objeví ikona v systray, na kterou klikneš pravým a přepneš compiz/metacity a zase zpět ;)
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2008, 10:11:46 »
nainstaluj si balík compiz-icon, ten když pak spustíš (myslím bude v programy>systém nebo někde) tak se ti objeví ikona v systray, na kterou klikneš pravým a přepneš compiz/metacity a zase zpět ;)
ten balík se jmenuje fusion-icon, nutné je však přidat příkaz
Kód: [Vybrat]
fusion-icon --no-startdo příkazů po spuštění. Co jsem koutkem oka někde zahlédl, tak "přepínač" compizu existuje i ve formě deskletu i screenletu.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

incredible

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2008, 15:08:34 »
Díky moc

Nexus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 21 Října 2008, 15:36:38 »
Nepomohlo ani vo Wine zakazat, aby windows manager dekoroval a kontroloval okna? (ConfigureWin - Graphics-Window Setings).

Mne niekto hry stvaraju hluposti, ked je tato moznost povolena. Taktiez su dost nestabilne. Ale ked tuto moznost zakazem, sice pridem o moznost prepinat sa medzi oknami (z hry do X a spat), na druhu stranu hra padne asi tak raz za tyzden (oproti par krat za den).

Ja mam ale inu graficku kartu, nez Ty (mam GF 9800GTX), tak neviem, ci by Ti to nejak pomohlo.

muf-hd

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 25 Října 2008, 19:44:22 »
po instalaci ubuntu 8.04 mam monitor do zelena a po doinstalování ovladače na ati-catalist center a restartu se ubu sekne a monitor zahlásí výhrůžku že 75k/61HZ nezvládne a dál se nedostanu.mam ati 1950GT,desku asus m2ne,athlona 5600 a 2g operačky,,,jo a mluvte se mnou jako s normálním člověkem kterej dělá rukama a komp si umí zapnout tim velkym tlačítkem ve předu ;D  díky

yanick

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 28 Října 2008, 10:15:44 »
po instalaci ubuntu 8.04 mam monitor do zelena a po doinstalování ovladače na ati-catalist center a restartu se ubu sekne a monitor zahlásí výhrůžku že 75k/61HZ nezvládne a dál se nedostanu.mam ati 1950GT,desku asus m2ne,athlona 5600 a 2g operačky,,,jo a mluvte se mnou jako s normálním člověkem kterej dělá rukama a komp si umí zapnout tim velkym tlačítkem ve předu ;D  díky

Hm, to iste robil aj mne, mam integrovanu aj externu grafiku ATI, pouzivam externu. Instalacka nenabootovala, ale pomohol safe rezim (neviem presne ako sa to vola, mala by to byt klavesa F6 alebo F7 v boot menu cd-cka), po instalacii nabehlo ubuntu normalne.

Nedavno som experimentoval z novsimi ovladacmi (kvoli blikaniu) a dostal som sa presne do toho stavu (ubuntu sa sekne a monitor sa vypne), ktory spominate. Pomohol "recovery mode". Cakal som, ze ubuntiak nabehne do prikazoveho riadka, ale je tam ponuka, kde sa (okrem ineho) da opravit nastavenie X.

Teraz neviem poradit konkretnejsie (riesil som to sposobom pokus-omyl, cize presny postup neviem).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.