Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Indexování?  (Přečteno 3369 krát)

hoffmann

• Aktivní člen
  • *
  • Linux user number: 480304
Indexování?
« kdy: 21 Října 2008, 20:00:48 »
Používáte v Ubuntu indexování a když ano tak jaký program.
Debian Jessie | Kernel 3.16.0-4-amd64 | XFCE 4.10,
- notebook HP630 Intel Pentium Dual Core B960 2,2 GHz | 6 GB DDR3 1333 MHz | Intel HD Graphics | HDD Toshiba 320 GB 5400 RPM S-ATA | DVD+/-RW SuperMulti DL s LightScribe 
- is dead notebook Asus A9RP Celeron M440 1,86 GHz | grafika ATI Radeon Xpress 200m | HD 60 GB | pamet DDR II 1024 MB | DVDRAM GSA-T40N HL-DT-ST | Wi-Fi ASUS

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Indexování?
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2008, 05:55:46 »
nepoužívám, ale předpokládám že najdete na webu nějaké srovnání

beagle, tracker, strigi, recoll, pinot, doodle, google desktop search

nejrozšířenější tipuji beagle a tracker, mnoho porovnání těchot dvou i v češtině se dá najít na webu, myslím že i sešívaný má něco na svém blogu

webové třeba medusa, glimpse, swish, estraier
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

mbiba

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2008, 09:43:14 »
Nejvíc toho umí Beagle, má pluginy pro indexaci Evolution, Kmailu, Zhunderbirda, Pidgina, Kopete. Ale Tracker je zase prý rychlejší. Já jsem s Beaglem co se týče rychlosti neměl problém, vždycky to nechám naindexovat přes noc. Pokud používáte thunderbird, je také zajímavá volba google desktop, ale stejně není tenhle vyhledávač s Thunderbirdem svázán tak pěkně funkčně jako ve windows.

Zax

• Aktivní člen
  • *
  • Titul: Uhrovitý pubescent
    • Lukáš Klika.cz - můj blog
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2008, 21:00:52 »
Používám beagle a jsem plně spokojen... velikost indexu přes 2GB a rychlost vyhledávání stále v pohodě :)
Celý svět se pomalu ale jistě řítí do /dev/null
Moje sestava: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+ | 2 GB RAM | nVidia GeForce 6600 GT | Ubuntu 8.10 | Gnome 2.22.3 | Linux 2.6.24-19-generic
Prosím, nevykejte mi :)

cinan

« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2008, 21:57:12 »
Mozno trosku divna otazka, ale naco mi je indexovanie? Predpokladam, ze na rychlejsie vyhladavanie suborov. Ale ak clovek vie naco sluzia adresare a ako ich efektivne pomenovat, rovnako ako aj samotne subory (koniec koncov - vsetko je subor :) ), tak vyhladavanie suborov nepouzije ani raz. Ako napriklad ja. A ked uz nieco hladam, radsej si chvilu pockam, nez by mal neustale bezat v pozadi daemon a zrat 2GB z disku
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

Luban

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2008, 22:01:53 »
Ono to není tak jednoduché. Já se taky snažím udržovat pořádech v adresářích a jakousi logickou strukturu, ale stejně je vyhledávání občas potřeba. Ale záleží kolik má člověk souborů, Pokud pár desítek, vyhledávání nepotřebuje. Pokud pár stovek a tisíců, tak se to již vyplatí.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 22 Října 2008, 23:42:51 »
ak sa môžem opýtať, vám niekomu funguje tracker? je v ubuntu štandardnou aplikáciou, žehej? nikde som nenašiel jeho nastavenia a vyhľadanie aj toho najtriviálnejšieho výrazu vypľuje toto
respektíve funguje vám vôbec niekomu s akýmkoľvek programom skutočne správne? ja totiž jedinému indexovaciemu (a celkovo vyhľadávaciemu) programu na linuxe neverím okrem "find", čo je ale asi trochu iné..
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Zax

• Aktivní člen
  • *
  • Titul: Uhrovitý pubescent
    • Lukáš Klika.cz - můj blog
« Odpověď #7 kdy: 24 Října 2008, 15:31:28 »
Mně Tracker funguje normálně :)

A jeho nastavení najdeš v Systém -> Volby -> Hledání a indexování
Celý svět se pomalu ale jistě řítí do /dev/null
Moje sestava: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+ | 2 GB RAM | nVidia GeForce 6600 GT | Ubuntu 8.10 | Gnome 2.22.3 | Linux 2.6.24-19-generic
Prosím, nevykejte mi :)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #8 kdy: 24 Října 2008, 16:48:20 »
nepoužívám, ale předpokládám že najdete na webu nějaké srovnání

beagle, tracker, strigi, recoll, pinot, doodle, google desktop search

nejrozšířenější tipuji beagle a tracker, mnoho porovnání těchot dvou i v češtině se dá najít na webu, myslím že i sešívaný má něco na svém blogu

webové třeba medusa, glimpse, swish, estraier
;) hezkej seznam, ale to co pouzivam ja tam chybi .. jsou to `findutils*` (locate)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 24 Října 2008, 17:01:36 »
Používám Tracker. Přišel jsem na něj teprve nedávno a musím si ho jen a jen chválit. Velikost indexu mě příliš nepálí, takže si užívám jen ty výhody...;-)
Have you tried turning it off and on again?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.