Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Volba bootloaderu - zavaděče [vyřešeno]  (Přečteno 2231 krát)

Pavelp

• Host
Volba bootloaderu - zavaděče [vyřešeno]
« kdy: 14 Srpna 2006, 10:00:23 »
Zdravim vespolek.
Je mozne pri instalaci Kubuntu zvolit bootloader LILO misto GRUBu? Zkousel jsem instalci z Live CD a spadla prave v okamziku instalace bootloaderu, coz mi trosku zatajilo dech. Nastesti se nic na disk nezapsalo. Nyni mam pripravene CD Alternate a zajima me prave moznost volby LILO.
« Poslední změna: 30 Července 2010, 03:49:58 od Anna Taliánová »

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Volba bootloaderu - zavaděče (vyžešeno)
« Odpověď #1 kdy: 16 Srpna 2006, 14:01:23 »
Ja ti neporadim, ale zajimalo by me proc lilo? Grub je daleko vyspelejsi, kdyz zmenis kernel a zapomenes spustit po zmene konfiguraku prikaz lilo (ono to dela automaticky, ale kdybys to delal rucne), tak ses s lilem v pytli. u grubu mas interaktivni mod a os si nastartujes.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 16 Srpna 2006, 18:01:01 »
jj..také bych volil grub !!!

Pavelp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Srpna 2006, 18:36:45 »
Volba bootloaderu - vyreseno
Tak si castecne poradim sam. Jednak rady dej tam grub jsou mi na nic, protoze Grub nechci.
Druhak jsem zkousel / ne moc / obe instalace a stalo se toto: Graficka po rozdeleni disku a instalaci chce nainstalovat GRUB, kdyz ale vidi partisnu s XFS pripojenou jako root, odmitne pokracovat dal, i kdyz to neni boot oblast.
Alternate to nevadi, mozna pod dojmem ze vidi XFS nabizi okamzite LILO s volbou instalace bud do MBR, nebo do linuxove partisny. Nainstaluje ho ale s moc jednoduchym .conf souborem, takze se to musi po startu / nejlepe do konzoly / nepatrne opravit, aby nabehlo menu a byly tam vsechny systemy.

LILO pouzivam prave pro jeho jednoduchost, prehledny, inuitivni a zapamatovatelny .conf soubor. Vic nepotrebuju.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.