Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu-odebrani zavadece  (Přečteno 1423 krát)

Pipin

• Návštěvník
Kubuntu-odebrani zavadece
« kdy: 23 Října 2008, 22:32:41 »
Chtel jsem nainstalovat Kubuntu jenze po stratu pc se miz mechaniky nenacetlo,tak jsem cd pustil ve windowsech a nainstaloval zavadec.Po restartu uz se mi nacetlo a vyzkousel jsem jej ale neinstaloval.Ted nevim jak odebrat ten zavadec,kdyz zapinam pc mam na vyber win nebo kubuntu a pritom ho tam nemam.Dekuji za radu

slamozrout

Re: Kubuntu-odebrani zavadece
« Odpověď #1 kdy: 24 Října 2008, 07:57:06 »
Pokud mas WinXp, tak edituj soubor C:\boot.ini a tam smaz radek s Kubuntu. Pokud mas visty tak to musis udelat pres programku EasyBCD: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/easybcd/
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Pipin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Října 2008, 10:36:08 »
Diky moc.Mam win Vista.Dokaze mi tenhle programek vyresit i problem ktery resim,ze mam win vista i xp a  po startu se spousti jen jedny.Chtel bych si vybrat po startu ktere spustit.Pujde to?Dik

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 24 Října 2008, 11:37:27 »
Já bych řekl, že jste si Ubuntu nainstaloval. A to přes Wubi, tedy do jednoho souboru, který je uložen na vašem HDD ve Win.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #4 kdy: 24 Října 2008, 11:55:37 »
windowsovký zavadeč by měl jít obnovit preš instalační cd windows, v záchraném režimu příkazem fixmbr. bohužel už si nepamatuju, jak se to doto režimu ve win dostat, ale můete to zkusit i normálně ze systému v příkazové řádce.....

jinak pokud chcete linuxové distribuce zkoušet jen z cd, musíte v biosu nastavit bootování z cd. teď jste si asi to k/ubuntu nainstaloval...

slamozrout

« Odpověď #5 kdy: 25 Října 2008, 12:35:44 »
Diky moc.Mam win Vista.Dokaze mi tenhle programek vyresit i problem ktery resim,ze mam win vista i xp a  po startu se spousti jen jedny.Chtel bych si vybrat po startu ktere spustit.Pujde to?Dik

Zas tak moc sem ten programek nezkoumal,ale podle me kdyz jdou polozky ubirat,tak musi jit i pridat.takze si myslim,ze by to slo nastavit.ale to uz asi neni predmetem naseho fora, ale nejakyho ktere se zabiva systemy od microsoftu.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.