Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problemy s Ubuntu po nainstalovani Nvidia driveru  (Přečteno 2288 krát)

mscava

• Host
Problemy s Ubuntu po nainstalovani Nvidia driveru
« kdy: 14 Srpna 2006, 14:26:31 »
Nainstaloval som nvidia-glx-legacy a nvidia-glx-legacy-dev balicky. a upravil xorg.list. pokial viem tym som si aktivoval hw akceleraciu. dokonca sa mi aj pri spusteni zibrazi logo nvidia. avsak system vydrzi par minut. a potom sa sekne(vsetko je staticke len mysou mozem hybat). nevie niekto co s tym?

Jiří Fiala ml.

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 14 Srpna 2006, 14:55:52 »
Citace: mscava
Nainstaloval som nvidia-glx-legacy a nvidia-glx-legacy-dev balicky. a upravil xorg.list. pokial viem tym som si aktivoval hw akceleraciu. dokonca sa mi aj pri spusteni zibrazi logo nvidia. avsak system vydrzi par minut. a potom sa sekne(vsetko je staticke len mysou mozem hybat). nevie niekto co s tym?
musis mit nainstalovny hlavne balicek nvidia, tedy v terminalu napis: sudo apt-get install nvidia

a pokud Ti X nejede, tedy je zaseknuty, tak pri startu se dej do Grubu a zvol ze chces spustit system v textovem modu, myslim ze se to jmenuje nejak false mode, ale nechci psat bludy... Proste zvol jinou moznost nez normalni start Ubuntu, hodi Te to rovnou jako roota, takze potom staci zadat do terminalu jen: apt-get install nvidia. No a po nainstalovani zadej prikaz reboot a je to, po restartu by to melo bezet jak ma, pokud ne, tak se ozvi
Notebook Fujitsu-Siemens Lifebook 6637 C series, CPU 1GHz, 512RAM, Intel i815, 120GB HDD, DVDRW LG, Ubuntu linux HH 8.04 WM Gnome

mscava

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Srpna 2006, 15:40:35 »
X-ka idu. ale po chvili proste stuhnu. a mozem stlacat magicky reset gombik. cez toho roota som to odinastaloval. v pohode. tak ze skusim obycajne nvidia-glx. nainastaloval. xprg.ocnf som editoval rucne a to tak ze ze 'nv' som zmenil na 'nvidia'. po starte detto. zase mi to stuhlo. a install nvidia nefici.

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #3 kdy: 14 Srpna 2006, 15:49:07 »
A aku mas presne grafiku? Lebo legacy je pre starsie karty ako napr TNT.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

mscava

• Host
« Odpověď #4 kdy: 14 Srpna 2006, 16:19:56 »
ah...uz som to nasiel... http://doc.gwos.org/index.php/Latest_Nvidia_Dapper -  ze vraj pre moju GF440MX je potrbne pridat par riadkov navyse do xorg.conf.  uz netuhne. ale zmizli mi rozlisenia zo ScreenResolution Manferu. daju sa tam pridat?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.