Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace do rozdeleneho HDD  (Přečteno 2218 krát)

evi

• Návštěvník
Instalace do rozdeleneho HDD
« kdy: 25 Října 2008, 14:01:51 »
Ahoj, rozhodl jsem se nainstalovat Ubuntu, mam HDD rozdeleny na 10GB XP, 10GB na linux a 150 na ostatni. Instalace z CD probiha v poho, zadam CJ lokalizaci a jedu az na misto kde mam vybrat oddil na instalaci v kroku 4/7 Pripravte si misto na disku dam rucni, jdu dal ukaze mi to me disky, dam oddil do ktereho chci Linux nainstalovat, dam delete partition aby byl cisty, dam vpred a zahlasi mi to Neni urcen korenovy souborovy system. Opravte to v prislusnem menu. Fakt ted nevim co dal. Disk sem v BIOSu prepnul na IDE. Dik za rady

premet

• Host
Re: Instalace do rozdeleneho HDD
« Odpověď #1 kdy: 25 Října 2008, 14:10:59 »
Musíš si tam nastavit přípojný bod / = kořenový

evi

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Října 2008, 14:16:37 »
Takze dam vytvorit novou oblast, je tam 5 kolonek na nastaveni. Muzu poprosit jak je mam presne nastavit aby to bylo ok.
Typ nove oblasti: primarni nebo logicka? Velikost asi necham. Umisteni nove oblasti Zacatek nebo konec? Pouzit jako: nevim. Pripojny bod: /
« Poslední změna: 25 Října 2008, 14:20:47 od evi »

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 25 Října 2008, 14:57:08 »
Primární, Systém souborů EXT3, přípojný bod /.

evi

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Října 2008, 16:31:08 »
Hotovo uz jedu na tucnakovi, ted mi to hlasi neco v aj, cely v CJ to asi nikdy nebude co? chce to po me nejkay Hardver drivers, jak to udelat. Nesnasim AJ :P Aha nesvobodne ovladace, co myslite povolit nebo nepovolit?
« Poslední změna: 25 Října 2008, 16:35:44 od evi »

premet

• Host
« Odpověď #5 kdy: 25 Října 2008, 17:30:36 »
Pro plnou lokalizaci si nainstaluj
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install thunderbird-gnome-support thunderbird-locale-cs  language-pack-cs-base language-pack-cs language-pack-gnome-cs-base language-pack-gnome-cs language-support-writing-cs language-support-cs language-support-translations-cs openoffice.org-l10n-csJinak ty nesvobodný ovladače si povol  :) to máš na grafiku pokud máš Nvidia nebo ATI.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.